|
|
|
|
törpeharcsa - harcsapaprikás
létegyenes
|
2018-06-10 14:13:53 |
|
|
|
|
sízi Pál: Kékfrankos harcsapaprikás
abszolút győztes recept
az I. Kisújszállási Halászlé- és Halételfőző versenyen
Hozzávalók:
1 kg harcsahús, 2 paradicsom, 2 paprika, 20 dkg vöröshagyma,
3 dl vörösbor, 10 dkg füstölt szalonna, 2-4 gerezd fokhagyma, 25 dkg zsíros
túró, 60 dkg csuszatészta, tejföl, őrölt édes és csíp |
2018-02-21 14:06:54 |
|
|
|
|
|
Klasszikus harcsapaprikás szalonnás túrós csuszával
Hozzávalók
30 dkg harcsa filé
12,5 dkg csusza tészta
20 dkg paradicsom
1 db paprika
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
15 dkg túró
2 dkg mangalica zsír
10 dkg bacon
liszt
friss petrezsely |
2017-11-22 23:28:48 |
|
|
|
|
Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával
Hozzávalók
70 dkg afrikai harcsafilé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
2-3 dl tejföl
1,5 ek liszt
só
majoránna
szerecsendió
bazsalikom
1 ek pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk Erős Pista (paprik |
2017-09-13 22:57:17 |
|
|
|
|
|
Utazás egyperces
Gasztro tippek belföldi utazóknak
A belföldi utazások egyre népszerűbbek a magyarok körében. A klasszikus úti célnak számító Balaton és a gyógyfürdők mellett egyre többen fordulnak a kulináris élvezetek felé. Cikkünkben a legérdekesebb és legújabb gasztronómiai csemegéket gyűjtöttük egy csokorba, néhány megfontolandó egészségügyi tanáccsal. |
2017-09-12 15:37:12 |
|
|
|
|
Gerecse hegyvidékén a dunai szigetvilág ártéri erdeiben ,
mocsárrétjein vagy a Magyarország legjelentősebb karszt -
forráscsoportjának számító tatai források környezetében
számos növény - állat ritkaság él . A különböző korok
kultúrája szintén jól nyomon követhetőn az őskortól a római
koron át napjainkig .
S magyarsággal évszázadok óta együ |
2017-08-24 09:16:34 |
|
|
|
|
Elmondta: a térség mindig apróvadas területnek számított, és a legidősebb helyi vadászok sem gondolták volna, hogy ez a helyzet drasztikusan megváltozik.
Papp Zoltán példaként említette, hogy míg az 1960-as években mindössze hét vaddisznót számoltak a megyében, 1990-ben már 200-at, tavaly pedig 3600 vaddisznó volt Hajdú-Biharban.
Ez az jelenti, hogy kiegyenlítődött |
2017-08-23 16:29:30 |
|
|
|
|
Baja Bács - Kiskun megye déli részén , a Duna bal partján
fekvő kisváros . Határa átnyúlik a Dunántúlra , és magában
foglalja a Gemenci Tájvédelmi Körzet egy részét .
A jó minőségű gabonatermesztésre alkalmas földek miatt hívták
a területet " kincses Bácskának " .
Baját a vizek városának is nevezhetjük , hiszen keresztülszövik
a Duna mellék |
2017-07-07 19:55:12 |
|
|
|
|
Harcsapaprikás kapros-túrós tésztával
Hozzávalók
70 dkg afrikai harcsafilé
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
2-3 dl tejföl
1,5 ek liszt
só
majoránna
szerecsendió
bazsalikom
1 ek pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk Erős Pista (paprik |
2016-12-23 22:43:35 |
|
|
|
|
A negyedik alkalommal megrendezett harcsapaprikás-főzésre 111 csapat jelentkezett, amelyeknek két-két kilogramm filézett harcsából kell majd a Tisza-parton felállított sátoroknál, szabadtűzön tejfeles harcsapaprikást készíteniük - mondta Nagy Sándor, a szervező tiszacsegei halászcsárda tulajdonosa az MTI-nek.
Kiemelte, hogy a halfogyasztás népszerűsítésére évente két nag |
2016-09-02 11:07:20 |
|
|
|
|
HARCSAPAPRIKÁS TÚRÓSCSUSZÁVAL
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg harcsafilé (4 szelet)
só
bors
pirospaprika
liszt az elősütéshez és a habaráshoz
1 paprika
1 paradicsom
1 fej vöröshagyma
5 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
25 dkg csuszatészta vagy fodros nagykocka
20 dkg füstölt szalonna
50 dkg túró |
2016-06-23 19:12:45 |
|
|
|
|
Hozzávalók: 4 személyre
Harcsapaprikás
- 2-3 evőkanál tejföl
- 60 dkg harcsa
- fekete bors
- só
- pirospaprika
- 3 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál finomliszt
Túrós csusza
- 30 dkg tehéntúró
- 25-30 dkg csuszatészta
- 2 dl tejföl
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 evőkanál étolaj
Harcs |
2016-06-13 10:48:56 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Nincs Cím, Kisújszállási Halászlé-, Erős Pista, Papp Zoltán, Gemenci Tájvédelmi, Nagy Sándor, HARCSAPAPRIKÁS TÚRÓSCSUSZÁVAL, megye vadállománya, belföldi utazások, magyarok körében, gyógyfürdők mellett, kulináris élvezetek, dunai szigetvilág, különböző korok, térség mindig, legidősebb helyi, helyzet drasztikusan, 1960-as években, vizek városának, negyedik alkalommal, szervező tiszacsegei, halfogyasztás népszerűsítésére, népszerűsítésére, keresztülszövik, kiegyenlítődött, harcsapaprikást, |
|
|
|