Belépés
suzymama: Cigánypecsenye szaftosan
hússzeletek, előkészítjük a szalonnaszeleteket, vöröshagyma karikákat és a fokhagymát.
A sült hússzeleteket sorba tepsire rakjuk. Minden húsra teszünk 1 szalonnaszeletet és pár hagymakarikát. A végén rányomjuk a fokhagymát. Öntünk alá 2-3 dl vizet, lefedjük alufóliával és sütőben 200 fokon puhára sütjük.
Jó étvágyat!

2023-02-05 20:06:51
taltos1: A rántott hús dicsérete
húsfélék mellett igen kedveltek a különféle bundázott zöldségfélék. Rántva igen népszerű a gomba, de mára elterjedtté vált a karfiol, a cukkini, a padlizsán, a különféle tökök vagy a hagymakarikák bundázása is.


Rántott cukkini

2015-05-26 22:19:57
nagyuska: x
Hagymásiné Berei Joli Jol... Leirok egy nagyon finom receptet, ugy találtam, de azóta a család kedvence lett. Kostoljátok meg, jó étvégyat hozzá.
Zalai borzas hús
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb, 30dkg burgonya, 10 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt,
1db tojás , 1dl tej, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só
2014-06-13 17:21:33
smiri: zsemle töltve
A zsemle aljára hagymakarika vékonyra szeletelve, rá bacon, sonka, gomba (ami van), ráütök egy tojást, só, bors, sajt a tetejére (ezen nincs), és összepirítom

figyelni kell, nem szabad sokáig sütni, mert keményre sül benne a tojás
nagyon finom, jó étvágyat hozzá
2014-03-18 18:20:44
nagyuska: x
a krumplira, és megsózzuk. A csülköt besózzuk, bedörzsöljük a borssal és az összezúzott fokhagymával, majd a krumplira fektetjük. Az egészet megszórjuk majorannával, majd a maradék hagymakarikát a csülökre szórjuk. Aláöntünk egy nagy pohár vizet, majd letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütöben közepes lángon egy órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és még további fél órát
2014-02-08 19:58:19
nagyuska: x




Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 676: Én a múltkor kaptam egy receptet a kolléganőktől,a tepsi alján hús,krumplikarikák,hagymakarikák,fólia rá,a végén pirosra sütni.Egyedül Kata unokámnak,és nekem ízlett.Hagymaszag az bőven volt a konyhában.
#677
2008. szeptember 25. 21:13
Előzmény Gombás Imréné Kl
2011-12-29 18:42:53
sarkadykati: Olvasgatok, nézelődöm . . .
(november 25.): A mondás szerint ,,Katalin kopog, karácsony locsog".

András napja (november 30.): Ha a napján leszelt, besózott, a 12 hóról elnevezett hagymakarikák kalendáriuma szerint azok a hónapok, amelyeken újév reggeléig elolvad a só, esősek lesznek majd. Egyes tájakon ez a hagymakalendárium Luca napján (december 13.) vagy a karácsony
2011-11-04 06:11:02
sallaine: padlizsan
öntettel, amit a tejfölből a maradék olajjal, sóval, borssal és zúzott fokhagymával kevertünk. Erre reszelt sajtot hintünk, majd megrakjuk paradicsommal és zöldpaprikával. Erre hagymakarika kerül, amelyet újabb padlizsánréteg követ. A rétegezést addig folytatjuk, amíg csak a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére öntet és reszelt sajt kerüljön, amelyet a zsemlemorzsával megh
2011-05-19 18:13:36
horvathnemagdi: A rántott hús dicsérete
húsfélék mellett igen kedveltek a különféle bundázott zöldségfélék. Rántva igen népszerű a gomba, de mára elterjedtté vált a karfiol, a cukkini, a padlizsán, a különféle tökök vagy a hagymakarikák bundázása is.

Bécsben járva mindenképpen érdemes betérni a Figlmueller étterembe, ahol hatalmas méretű, a szó szoros értelmében vett ,,tányérról lelógós" Wiener Sch
2011-03-26 18:34:58
bubszi: Sajtos töltött sonka
vöröshagymát megtisztítjuk és
ugyancsak 8 karikát vágunk belőle. Minden sonkaszeletre ráhelyezünk
egy-egy almakarikát, ezt beborítjuk egy szelet sajttal, majd ráteszünk
egy hagymakarikát is. A hagymába beleszúrunk egy szegfûszeget, jól
megsózzuk és a sonkát összegöngyöljük. (Hogy ne essen szét, szúrjuk át
egy hústûvel vagy fogvájóval.) Liszt
2010-10-20 06:13:51
bubszi: Hagymás csirkecomb
készítése előtt a húsdarabokat
amúgy "maszatosan" lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk,
majd a 170 fokos olajban szép pirosra megsütjük (8-10 perc). A
hagymakarikákat ugyancsak belisztezzük, és az olajban ropogósra
sütjük, majd leszûrve rátesszük a megsült combdarabokra. Salátával
és burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. Hid
2010-10-20 05:41:37
bubszi: Sajtos rakott padlizsán
öntettel, amit a tejfölből a maradék olajjal, sóval, borssal és zúzott fokhagymával kevertünk. Erre reszelt sajtot hintünk, majd megrakjuk paradicsommal és zöldpaprikával. Erre hagymakarika kerül, amelyet újabb padlizsánréteg követ. A rétegezést addig folytatjuk, amíg csak a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére öntet és reszelt sajt kerüljön, amelyet a zsemlemorzsával meghin
2010-08-19 08:39:23
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Hagymásiné Berei Joli Jol, sült hússzeleteket, végén rányomjuk, különféle bundázott, különféle tökök, hagymakarikák bundázása, nagyon finom, család kedvence, zsemle aljára, mondás szerint, napján leszelt, hagymakalendárium Luca, maradék olajjal, rétegezést addig, tetejére öntet, zsemlemorzsával megh, szelet sajttal, hagymába beleszúrunk, sonkát összegöngyöljük, olajban ropogósra, megsült combdarabokra, zsemlemorzsával meghin, szalonnaszeletet, burgonyapürével, zsemlemorzsával, összegöngyöljük,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.