Belépés
pacsakute: A fekete áfonya gyógyhatásairól
szervezet számára fokozott védelmet biztosít az oxidatív stresszel szemben, többek között a szív- és érrendszer tekintetében.

A fekete áfonya (Vaccinium myrtillus) egy gyümölcstermő növény, melynek termését és levelét is népi gyógyászatban felhasználjuk. Népies nevei: havasi meggy, kukajsza, molabogyó, afinya.

Az áfonya gyümölcssavakat, cukrot, pektint és sz
2020-10-19 00:49:33
menusgabor: Éled a Természet
növényeknek, többek között a gyümölcsfáknak növekedési ciklusaik vannak, tehát teljesen máshogy növekszik egy egészen fiatal fácska, mint egy komoly, méretes gyümölcsfa.

A gyümölcstermő növények élete három szakaszra osztható. Az első az erőteljes növekedésé, amikor kialakul a koronaváz, a jövendő termőrészek alapjaival. Ekkor a fa kevés termést hoz. A második szakasz a
2020-03-02 22:22:15
menusgabor: Éled a Természet
növényeknek, többek között a gyümölcsfáknak növekedési ciklusaik vannak, tehát teljesen máshogy növekszik egy egészen fiatal fácska, mint egy komoly, méretes gyümölcsfa.

A gyümölcstermő növények élete három szakaszra osztható. Az első az erőteljes növekedésé, amikor kialakul a koronaváz, a jövendő termőrészek alapjaival. Ekkor a fa kevés termést hoz. A második szakasz a
2020-03-02 21:59:56
valika62: Virágvasárnapi botrányok
istentisztelet, mi történik a templomban, s mi jön ki a templomból? Kik jönnek ki a templomból: másokat szerető, szolgálatra kész, tiszta erkölcsű, az Istennel való közösségben megerősödött, gyümölcstermő emberek, akik mint só az ételt, áthatják a maguk helyén a társadalmat is, vagy olyanok, akik csak élőknek látszanak, de valójában lelki halottak?
Az igazi botrány az, ha val
2017-04-09 08:18:46
tinka1951: A metszés alapszabályai
tudjuk, a növényeknek, többek között a gyümölcsfáknak növekedési ciklusaik vannak, tehát teljesen máshogy növekszik egy egészen fiatal fácska, mint egy komoly, méretes gyümölcsfa. A gyümölcstermő növények élete három szakaszra osztható. Az első az erőteljes növekedésé, amikor kialakul a koronaváz, a jövendő termőrészek alapjaival. Ekkor a fa kevés termést hoz. A második szakasz a
2017-02-23 09:39:23
horvathnemagdi: A naspolya
nagyüzemi termesztésben nincs, csupán házi kertekben termesztik. A legkorábban érő fajta, már október végén szedhető. Gyümölcsei igen gazdagok íz- és zamatanyagokban.

Minden gyümölcstermő vidéken termeszthető, azonban figyelembe kell venni, hogy egy melegebb éghajlat szülötte, ezért nálunk sem szeretheti a hideg fekvést. Napos félárnyékos helyen érzi magát a legjobban.
2014-11-14 14:57:22
lovaszmarika: Hasznos tanács Bálint gazdától - az őszi lemosó permetezés
lombot is semlegesítik.

Mit kell ilyenkor megpermetezni?
A télen is vegetáló örökzöld növények kivételével mindent, ami fertőzött lehet. Tehát a gyümölcsfákat és a gyümölcstermő bokrokat, beleértve a szamócaágyást is. A lombhullató díszfákat és díszcserjéket, valamint a rózsabokrokat és a szőlőtőkéket. Ezenkívül mindent, ami a kertben fából készült, vagyis a faker
2014-10-17 18:13:42
kannalidia: Álmodj boldogot, álmodj szépet


Bogdán András - Álmodj....

Álmodj boldogot, álmodj szépet

Álmodj igazra váló meséket
Álmodj barátot, melletted
2014-09-13 22:54:27
horvathnemagdi: Az almatermésűek jótékony hatása
mindenki által ismert közmondást vesszük figyelembe: "Minden nap egy alma, az orvost távol tartja."

Rendszertanilag az almatermésűek közé nagyon sok növény tartozik. A gyümölcstermő növények mellett számos dísznövény is ide sorolható. Az általunk fogyasztott gyümölcsök közül az alma, a körte, a birs és a naspolya tartozik ebbe a besorolásba.

Az alma és a kört
2014-08-23 14:24:41
pacsakute: Fekete áfonya és gyógyhatásai


Fekete áfonya (latinul: Vaccinium myrtillus)
gyümölcstermő növény, termését és levelét a népi gyógyászatban is felhasználjuk. Népies nevei: havasi meggy, kukajsza, molabogyó, afinya.
A fekete áfonya a hangafélék (Ericaceae) családjába tartozó, a nyirkos
2014-08-07 17:22:21
kicsoda57: Pontosan mi a különbség az eper és a szamóca között?
hatarvadasz

A legrégebben - az emberiség történelmének kezdetein is - gyűjtött gyümölcsök közé tartozik, hiszen ősidők óta ismert gyümölcstermő vadnövénye a mezőknek, ligeteknek. Maradványait - egy sor más élelmet szolgáltató növényével együtt - megtalálták a svájci cölöpépítményekben; az ott lakók étlapjának 25 gyümölcse között a szeder is rendszeresen szerepelt.
|
2014-07-16 23:52:15
horvathnemagdi: Tallóztam.
automata öntözőrendszerek és a kerti csapok víztelenítését sem!

Mostanában érik a napjainkra szinte különlegességnek számító gyümölcs, a birs, mely az egyik legérzékenyebb gyümölcstermő növényünk közé tartozik. Az ókorban a szerelem és a boldogság gyümölcsének tartott növényről bővebben a jövő héten írok.

A 42. hét kiemelt növénye a csicsóka, más néven: csóka
2013-10-17 18:17:09
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Bogdán András, fekete áfonya, metszés alapszabályai, őszi lemosó, almatermésűek jótékony, szamóca között, oxidatív stresszel, gyümölcstermő növény, áfonya gyümölcssavakat, gyümölcsfáknak növekedési, egészen fiatal, gyümölcstermő növények, erőteljes növekedésé, jövendő termőrészek, második szakasz, maguk helyén, igazi botrány, melegebb éghajlat, hideg fekvést, gyümölcstermő bokrokat, lombhullató díszfákat, kertben fából, orvost távol, almatermésűek közé, általunk fogyasztott, naspolya tartozik,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.