Belépés
pacsakute: Chili alkalmazása
vágjuk kisebb darabokra, majd azok is mehetnek az üvegbe. A snidlinget és a petrezselymet mossuk és szárítsuk meg, kötözzük össze, majd szuszakoljuk bele az üvegbe. Öntsük fel a gyógynövényeket olívaolajjal. 2-3 hétig tároljuk sötét helyen az olajat, majd szűrjük le, és már használhatjuk is.
Forrás : https://gyogyszernelkul.com/ne-csak-fozes-es-sutes-soran-hasznaljunk-c
2024-02-18 22:06:33
pacsakute: Szabó Gyuri bácsi - A bükki fűvesember előadása
nagyon érdekes.

Szeretettel köszöntöm Önöket. Először nagyon röviden magamról és a családról. Nyolcvankét éves múltam áprilisba. Teljesen egészséges vagyok, használom a gyógynövényeket, természetes körülmények között élek.

Hat éves koromtól tanultam nyolc éven keresztül 14 éves koromig a gyógynövények, a népi gyógyítás ismeretét nagyanyámtól, aki Sajókazincna
2024-02-12 22:00:14
pacsakute: Magasvérnyomásra táplálékok
Magas a vérnyomása? Ezeket a gyógynövényeket és fűszereket fogyassza!

A magas vérnyomást életmódbeli változásokkal is kezelhetjük. Természetesen akinek gyógyszert kell szednie, semmiképpen ne hagyja abba, csakis akkor, ha az orvos is rábólint. A magas vérnyomással küzdőknek tudniuk kell, hogy gyógyszer szedése mellett csak az orvos jóváhagyásával próbálhatják ki a termés
2024-02-06 21:21:30
pacsakute: A gyógynövények termesztése újra fénykorát éli
gyógyászat újra fénykorát éli.

Vannak olyan gyógynövények melyek rendszeresen alkalmazhatók a gyógyászat területén, ezért ezeket érdemes inkább saját kertünkben termeszteni. A gyógynövényeket a legkisebb kertben vagy akár egy erkélyen is nevelhetjük, elég hozzá pár cserép vagy láda, és egy zacskó virágmag.

Akárcsak a dísznövényeknél itt is fent áll az a lehet
2024-02-05 22:05:41
pacsakute: Szklerózis multiplex
kezelőorvosával, főleg ha gyógyszert, gyógyszereket is szed. Most pedig mutatunk néhány olyan vitamint és kiegészítőt, amely nagyon hatékony lehet a tünetek enyhítésében, illetve olyan gyógynövényeket, amelyek nem javasoltak akkor, ha valaki ebben a betegségben szenved.

Számos tanulmány írta azt le, hogyha a szervezetben elegendő a D-vitamin-szint, akkor nem kell aggódn
2024-02-04 18:33:39
pacsakute: A fibromialgia ellenszerei
lágyszövetek krónikus fájdalma jellemez.

A fibromialgia, illetve a kapcsolódó betegségek tüneteinek kezelése nem könnyű. Használhatunk az orvos által felírt gyógyszerek mellett gyógynövényeket és kiegészítőket is, de ezt mindig beszéljük meg a kezelőorvosunkkal, és készüljünk fel arra, hogy nem mindenki számára lesznek ezek a gyógynövények és kiegészítők sem hatékonyak.
2024-02-04 18:25:54
pacsakute: Gyógyító ételízesítők
ugyanis számukra, hogy ne csak a lelket, a testet is ápolják - és fordítva, ne csak a beteg testet, hanem a lelket is.

A kolostor adta a gyógyszert: a kertben gyógynövényeket termesztettek, így például zsályát, levendulát, rozmaringot, de az erdők, mezők növényeit ugyancsak begyűjtötték.
Tudásuk az antik orvostudomány eredményein, valamint gyakorlati tapaszt
2024-02-02 22:14:24
klarika47: Gyógynövények a vérkeringés fokozására
A gyógynövényeket évszázadok óta alkalmazza a hagyományos orvoslás a szívbetegség megelőzésére és kezelésére. Nagyon sokféle gyógyhatású növény található meg a környezetünkben, vásárolhatunk üzletekben, webshopokban, melyek pozitívan hatnak a keringésre és a szívműködésre. Mutatunk is most ezekből néhányat.

Az egyik ilyen gyógynövény a galagonya, hiszen mind a bogyója
2024-02-01 09:42:52
pacsakute: Megfázásra és influenzára
megbetegszünk, a gyömbér, a fokhagyma vagy éppen a fahéj is nagy hasznunkra lehet, hogy enyhe tünetekkel vészeljük át ezeket a betegségeket. Mutatjuk is, hogy milyen kiegészítőket, gyógynövényeket használjunk, hogy elkerüljenek bennünket a téli betegségek.

Amikor meg vagyunk fázva, akkor a fokozott váladéktermelés lesz jellemző, azonban a Cayenne-bors nagyon hatékony en
2024-01-30 21:28:34
pacsakute: A fokhagymaolaj jótékony hatásairól
meg a fokhagymát, kicsit nyomkodjuk össze a gerezdeket, majd tegyük azokat egy steril befőttesüvegbe. Adjuk hozzá a megmosott és lecsepegtetett majoránnaágat, majd öntsük fel a gyógynövényeket az olajjal. Tároljuk 2-3 hétig sötét és hűvös helyen, majd szűrjük le, és már használhatjuk is.

Natúr fokhagymaolaj hozzávalói:
5 dl növényi olaj,
1 nagyobb fej fokhagy
2024-01-29 23:04:32
pacsakute: Gyógynövények betegségmegelőzésre
A hagyományos kínai orvoslás már évezredek óta alkalmaz gyógynövényeket gyógyítás célokra. Szerencsére már hazánkban is egyre többen fordulnak a gyógyító növényekhez, ha valamilyen egészségügyi problémát szeretnének orvosolni vagy betegséget megelőzni. A cikkben néhány olyan gyógynövényről lesz szó, melyek nagyon hasznosak lehetnek a betegségmegelőzésben és az egészségünk megőrzésé
2024-01-28 00:13:33
pacsakute: Gyógynövények a vérkeringés fokozására
A gyógynövényeket évszázadok óta alkalmazza a hagyományos orvoslás a szívbetegség megelőzésére és kezelésére. Nagyon sokféle gyógyhatású növény található meg a környezetünkben, vásárolhatunk üzletekben, webshopokban, melyek pozitívan hatnak a keringésre és a szívműködésre. Mutatunk is most ezekből néhányat.

Az egyik ilyen gyógynövény a galagonya, hiszen mind a bogyója, m
2024-01-28 00:10:59
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Szabó Gyuri, bükki fűvesember, gyógynövények termesztése, fibromialgia ellenszerei, vérkeringés fokozására, fokhagymaolaj jótékony, petrezselymet mossuk, gyógynövényeket olívaolajjal, népi gyógyítás, magas vérnyomást, magas vérnyomással, orvos jóváhagyásával, gyógyászat területén, legkisebb kertben, zacskó virágmag, tünetek enyhítésében, betegségben szenved, szervezetben elegendő, kapcsolódó betegségek, orvos által, beteg testet, kolostor adta, kertben gyógynövényeket, antik orvostudomány, gyógynövényeket évszázadok, hagyományos orvoslás,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.