Belépés
velemenyezd: Évértékelő - LMP: a bejelentett klímavédelmi intézkedések nincsenek összhangban a kihívásokkal
csupán fákat ültetni, hanem erdőket kell létrehozni.
Kendernay János, az LMP másik társelnöke úgy fogalmazott, Orbán Viktor "mesevilágban él", mivel nem látja, hogy az elmúlt évek gazdasági növekedését egyrészt az uniós támogatások, másrészt a külföldön munkát vállaló magyarok hazautalásai alapozták meg. Hangsúlyozta, a kormányfő úgy próbál meg szabadságharcot hirdetni a brü
2020-02-16 17:42:11
velemenyezd: Hitelminősítés - Elemzők: a hitelminősítők méltányolták a magyar gazdaság teljesítményét
európai növekedési kilátások és a koronavírus miatti bizonytalanságok miatt, ezért nem javított a kilátásokon, illetve a minősítésen.
Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató makrogazdaságiüzletágának vezetője kommentárjában kiemelte: mindkét hitelminősítőnél semleges kilátás volt érvényben, így a minősítés módosítása nem volt várható, különösen, hogy e két hitelminősítő eseté
2020-02-15 23:06:00
velemenyezd: Hitelminősítés - Pozitívra javította a magyar államadós-osztályzat kilátását a Standard & Poor's
választaná el az elsőrendű "A" kategóriás befektetési sávtól.
Az S&P kiemelte: azzal számol, hogy a magyar gazdaság erős növekedési környezetében is sikerül kordában tartani a makrogazdasági egyensúlytalanságokat.
A hitelminősítő felidézte, hogy 2019 első három negyedévében a növekedés éves összevetésben elérte az 5,1 százalékot.
A cég közölte: 2019 egészére valamiv
2020-02-15 23:05:44
velemenyezd: Hitelminősítés - Pénzügyminisztérium: javította a magyar gazdaságra vonatkozó kilátását a Standard & Poor's

A szaktárca az S&P indoklására utalva hangsúlyozza: a kedvező döntés egyik legfőbb oka a várakozásokat felülmúló, kiegyensúlyozott gazdasági növekedés, amely elsősorban a reálbérek emelkedésének, az építőiparnak, valamint a bővülő autóexport-kapacitásoknak köszönhető.
A magyar gazdaság utóbbi két évben mutatott 5 százalék körüli növekedését az EU-tagországok egyik legmag
2020-02-15 23:05:27
velemenyezd: Pénzügyminiszter: az iparűzési adó egyszerűsítését javasolja a versenyképességi tanács
kifejtette: a jelenlegi kedvezményt az ötszörösére emelnék, ami jelentősen erősítené a kutatás-fejlesztési tevékenységet a magyar gazdaságban, javítaná a vállalatok termelékenységét és ezzel a gazdasági növekedést. Mintegy 1800 olyan vállalkozás van, amely egy ilyen típusú kedvezményt igénybe tudna venni - jelezte Varga Mihály.
A december 20-i adófeltöltési kötelezettséget a
2020-02-04 13:32:15
velemenyezd: Magyar Levente: erősödhetnek magyar-brit gazdasági kapcsolatok a Brexit után

Magyar Levente szerint a kormány várakozásait az iiPay magyarországi terjeszkedése is alátámasztja. Az Egyesült Királyságban alapított, amerikai hátterű cég gyorsan döntött arról, hogy Budapesten építi ki új központját, a beruházók tehát bíznak a magyar gazdaság további növekedésében - értékelte a befektetést az államtitkár.
Közölte egyúttal, hogy az iiPay után újabb üz
2020-02-04 12:31:29
velemenyezd: Tőzsde - Pozitív zárás az európai tőzsdéken
százalék indexemelkedéssel fejezte be a hétfői kereskedést a tőzsde.
A vezető európai tőzsdeindexek több mint 1 százalékos mínuszban zártak pénteken a kínai vírusfertőzés várható gazdasági következményei miatt. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 1,07 százalékkal, az FTSE Eurofirst pedig 300 index 1,09 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 1,35 százalékkal cs
2020-02-03 17:53:17
velemenyezd: Januárban erősödött a feldolgozóipari aktivitás az Egyesült Államokban
a BMI januári emelkedése hat egymást követő havi csökkenés után következett be. A mutató öt hónapon keresztül 50 pont alatt tartózkodott.
A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.
Az ISM-index januári javulását és a Markit mutatójának vártnál jobb értékét az amerikai-kínai kere
2020-02-03 16:41:53
velemenyezd: Nyomott maradt az euróövezet magánszektorának teljesítménye januárban

Az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató hétfőn azt közölte, hogy az euróövezet feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe 47,9 pontra, tavaly április óta legmagasabb szintre emelkedett a decemberi 46,3 pontról.
Elemzők 47,8 pontra számítottak januárra.
A januári mutató már a tizedkettedik egymást követő hónapban állt a teljesítmény növeke
2020-02-03 10:42:03
velemenyezd: Lassult a kínai feldolgozóipar növekedése januárban - Caixin/Markit

A Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felmérésének hétfőn közzétett adatai szerint a kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) értéke 51,5 pontra süllyedt az előző havi 51,5 pontról. Elemzők 51,3 pontra számítottak januárról.
A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat növeked
2020-02-03 08:31:01
velemenyezd: Koronavírus - Londoni elemzők: érezhetően lassíthatja a globális növekedést a járvány

Az egyik legnagyobb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, az Oxford Economics pénteken ismertetett helyzetértékelésében közölte, hogy az általa eddig várt 6 százalékról 0,4 százalékponttal 5,6 százalékra gyengítette a kínai hazai összterméki (GDP) idei növekedésére szóló előrejelzését.
A ház eddig 2,3 százalékos globális növekedést valószínűsített 2020 egészére, de pénte
2020-01-31 20:54:42
velemenyezd: Tőzsde - Nagy veszteség az európai tőzsdéken
napján.
Az európai kereskedési idő végén az amerikai tőzsdeindexek is nagy, egy-másfél százalékos veszteségben jártak.
A tőzsdei árfolyamokat világszerte a koronavírus-járvány gazdasági következményeivel szembeni aggodalmak terhelték meg pénteken. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetté nyilvánította a koronavírus által o
2020-01-31 20:54:27
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Magyar Levente, Egyesült Államokban, Kendernay János, Orbán Viktor, Regős Gábor, Századvég Gazdaságkutató, Varga Mihály, Egyesült Királyságban, Stoxx Europe, FTSE Eurofirst, Caixin Insight Group, Oxford Economics, Egészségügyi Világszervezet, bejelentett klímavédelmi, hitelminősítők méltányolták, magyar gazdaság, magyar gazdaságra, versenyképességi tanács, európai tőzsdéken, feldolgozóipari aktivitás, euróövezet magánszektorának, kínai feldolgozóipar, globális növekedést, elmúlt évek, uniós támogatások, külföldön munkát,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.