Belépés
velemenyezd: Szijjártó: a keletről érkező beruházásoknak nagy szerepük volt a magyar gazdaság dimenzióváltásában

Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években a nagy világgazdasági változásokat a "Nyugat mellett Keletről is diktálják".
A magyar kormány keleti nyitása sem volt véletlen, hiszen a legmodernebb technológiákat kifejlesztő, azokat elsőként alkalmazó, nagy távol-keleti cégek egyre nagyobb európai gyártási kapacitásra tesznek szert - jegyezte meg.
Szijjá
2019-09-20 15:52:00
velemenyezd: Tőzsde - Emelkedéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék
gazdaság recesszióba kerül, jelentősebb kamatcsökkentésekre lehet szükség - mondta Powell, hozzátéve ugyanakkor, hogy nincs előre kijelölt pálya, döntéseik nagyon erősen függenek majd az új gazdasági adatoktól.
A New York-i tőzsdeindexek közül a Dow Jones ipari átlag 0,44 százalékos, az S&P 500-as index 0,49 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,68 százalékos
2019-09-19 19:01:54
velemenyezd: Nőtt a használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban augusztusban
júliusi 3,77 százalékról augusztusban 3,62 százalékra esett. A tavalyi egész évre számolva 4,54 százalékon állt ugyanez a k
2019-09-19 17:01:34
velemenyezd: Átadták az Óbudai Egyetem Kandó Kollégiumát
fogalmazott - méltán a legnépszerűbb felsőoktatási létesítmények egyike, hiszen valódi tudásközpontként élő kapcsolatot teremtett a tudomány és az iparvállalatok között, képzését pedig a gazdasági elvárásokhoz illeszti. Utóbbiaknak megfelelve, de egyben új gondolatokat is alkotva kell az itt végzetteknek a munkaerőpiacra kilépniük - jelentette ki a miniszter.
Kovács Levente
2019-09-19 13:31:32
velemenyezd: Közel 740 millió euró értékben foglaltak le hamis árukat tavaly az EU külső határain
fogyasztókra nézve gyakran veszélyesek. Munkájuk azonban még nehezebb lett a kis méretű csomagok számának az online értékesítések miatt bekövetkezett növekedése miatt" -
2019-09-19 13:21:35
velemenyezd: Az OECD rontotta globális gazdasági növekedési előrejelzését

A jelentés Magyarországgal külön nem foglalkozik.
A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) csütörtökön közölt legújabb előrejelzésében az idei évre 2,9 százalékos gazdasági növekedést vár a májusban becsült 3,2 százalék helyett.
A jövő évi GDP-növekedési előrejelzését 3,4 százalékról 3 százalékra fogta vissza az OECD.
Tavaly a gazdasági növeke
2019-09-19 12:51:16
velemenyezd: Önkormányzat 2019 - Szijjártó: Európa attól lesz erős, ha az őt alkotó tagállamok is erősek lesznek
munkanélküliség, az államadósság folyamatosan emelkedett, a költségvetés romokban volt.
Akkor senki nem jósolta volna meg, hogy Magyarország az első helyen fog állni az Európai Unióban a gazdasági növekedés ütemét tekintve - mondta. Hozzátette: "európai sereghajtókból európai éllovasokká váltunk".
Szijjártó Péter kiemelte: 2015 óta Európa "nagyon komoly nyomás alatt áll
2019-09-18 20:32:06
velemenyezd: Megháromszorozza kapacitását a Stadler szolnoki forgóvázüzeme
egy évvel korábbi alapkőletétel után - megkezdte Szolnokon is működését. A Stadler érkezése után indult el a vasúti gépgyártás különféle szinteken Szolnokon, akkortól indult el a város gazdasági fejlődése, a jelenlegi fejlesztés ezt erősíti tovább - jegyezte meg.
A szolnoki üzemben készülnek többek között a GYSEV és a MÁV részére gyártott FLIRT vonatok forgóvázai, továbbá a k
2019-09-18 14:51:35
velemenyezd: Palkovics: megalakul az Egyetemi Klinikák Tanácsa
innováció irányába kíván nyitni.
Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora azt mondta, mindhárom vidéki nagyvárosban (Pécs, Debrecen, Szeged) jelentős helyet foglal el mind gazdasági, mind tudományos és betegellátási értelemben az, hogy az ottani egyetemek klinikákat működtetnek.
Kitért arra, hogy a 2000-ben indult egyetemi integráció nem volt fájdalom- és problémam
2019-09-18 14:31:31
velemenyezd: Egy százalékon stagnált az éves infláció augusztusban az euróövezetben
árstabilitás fenntartása, ennek jegyében arra törekszik, hogy az infláció középtávon 2 százalék alatt, ám ahhoz közeli értéken maradjon. Az, hogy az inflációs ütem mérséklődik, miközben a gazdasági növekedés is lassul az euróövezetben, alátámasztja az euróövezeti jegybank azon döntését, hogy szeptemberben lazította monetáris politikáját.
A 28 tagú unióban az euróövezetnél va
2019-09-18 13:21:16
velemenyezd: Önkormányzat 2019 - Szijjártó: Magyarország biztonságának garantálása elsődleges felelősség
akaratának és felhatalmazásának megfelelően, a nemzeti érdek alapján történt".
Emlékeztetett: 2009-ben "kevesen tettek volna komoly téteket arra", hogy tíz éven belül lesznek olyan gazdasági mérőszámok és mutatók, amelyekben Magyarország lesz a legjobb Európában.
Tíz évvel ezelőtt Magyarországot "gazdasági visszaesés és csőd közeli állapot jellemezte". Mindössze egy or
2019-09-17 21:03:02
velemenyezd: Szijjártó: a magyar gazdaság dimenzióváltáson ment keresztül
Szijjártó Péter kifejtette, a magyarok sajnálják, hogy az Egyesült Királyság elhagyja az EU-t, ugyanakkor tiszteletben tartják a britek döntését.
A brit kiválás egyértelműen politikai, gazdasági és stratégiai veszteség az unió számára. A magyar kormány arra törekszik a brexit beálltáig tartó időszakban, hogy ne történhessen semmi olyan, ami ellehetetlenítené a zökkenőmentes
2019-09-17 18:52:15
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Egyesült Államokban, Óbudai Egyetem Kandó Kollégiumát, Egyetemi Klinikák Tanácsa, Szijjártó Péter, Kovács Levente, Gazdasági Együttműködési, Fejlesztési Szervezet, Európai Unióban, Miseta Attila, Pécsi Tudományegyetem, Egyesült Királyság, keletről érkező, magyar gazdaság, főbb nyugat-európai, százalékon stagnált, éves infláció, elmúlt években, nagy világgazdasági, magyar kormány, legmodernebb technológiákat, tavalyi egész, legnépszerűbb felsőoktatási, iparvállalatok között, gazdasági elvárásokhoz, munkaerőpiacra kilépniük, online értékesítések,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.