Belépés
bkisseva: Kékfrankos harcsapaprikás
vöröshagyma,
3 dl vörösbor, 10 dkg füstölt szalonna, 2-4 gerezd fokhagyma, 25 dkg zsíros
túró, 60 dkg csuszatészta, tejföl, őrölt édes és csípős fûszerpaprika, só.
Elkészítés: A harcsahúst nagyobb kockára vágjuk, enyhén sózzuk, majd
félre rakjuk. Lassú tûzön kisütjük a kockára vágott füstölt szalonnát. Ha kész,
a pör
2018-02-21 14:06:54
suzymama: Vasi pecsenye sült paprikával, burgonyával
Első, nagyon fontos lépés a pác: azért is került ide az elejére, mert ezt hozzá kell kalkulálni. A végeredményért persze megéri:)
Ha viszont megvagyunk vele, akkor utána az elkészítés már gyorsan megy. Így mondhatjuk, hogy gyors recept is, meg nem is. A pác miatt. Az viszont nagyon fontos!Hozzávalók
60 dkg karaj,
3 dl tej,
2 gerezd fokha
2018-02-06 12:47:49
suzymama: Krumplistészta fokhagymás csirkével
tészta. Ki ne ismerné? Viszont: nem kerülne ide, ha nem lenne benne valami más.

Hozzávalók
60 dkg csirke,
1 fej fokhagyma,
rozmaring, só, bors,
fűszerpaprika,
30 dkg kockatészta,
30 dkg burgonya,
1 fej hagyma,
1 db paradicsom,
petrezselyem
A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk, majd ke
2018-02-01 19:44:11
basikele: Ínyenc csicsóka
Ínyenc csicsóka

Hozzávalók:
1kg csicsóka gumó,
1 dl olívaolaj,
tengeri só,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl tejszín,
10 dkg reszelt füstölt sajt
Elkészítése: A csicsókát vízzel és kefével megtisztítjuk, lesikáljuk (nem hámozzuk).
Hosszanti irányban vékony szeletekre vágjuk.Tepsibe tesszük, sózzuk ízlés szerint, meglocsoljuk az olíváva
2013-03-15 22:53:21
ibolya58: jászsági tokány!
liszt
5dkg zsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 köteg kapor
1 dl tejfől
1 dl tejszín
só, őrölt bors
1 zsemle
1 tojás
1 ek. fűszerpaprika
5 dkg vaj

Előkészítés:
A borjúhúst és a szalonnát csíkokra, a kaprot finomra vágjuk, a gombát, kukoricát leöblítjük, a zsemlét beáztatjuk, késöbb kinyomkodj
2012-08-18 13:27:16
akiram45: Konyhai mértékegységek
dkg
Cukor:
1 késhegy (kh) : 0,5 dkg
1 kiskanál (kk) : 1 dkg
1 csapott evőkanál (csek): 1,5 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 2 dkg
Fûszerpaprika:
késhegynyi (kh): 0,2 dkg
kiskanálnyi (kk) : 0,4 dkg
csapott evőkanál (csek) : 0,7 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1 dkg
Gríz:
csapott evőka
2012-07-11 10:22:47
nagyuska: x
Hozzávalók:
4 személyre
1 kis csirke (1 kg körüli), 7-8 dkg húsos füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1-1 dl tejföl és tejszín, 1 teáskanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só; köretnek 8 db, a szokásos módon készített túrógombóc, de pirított morzsa és cukor nélkül, kevés kaporral é
2011-12-29 18:32:05
bubszi: Szilveszteri sajttorta

* tejföl,
* 2 csokor snidling,
* 2 gerezd fokhagyma,
* só,
* törött bors,
* currypor,
* piros fû
* szerpaprika ízlés szerint

Elkészítés:

A reszelt rokfortot 5 dkg vajjal, 1 teáskanál tejföllel, csipetnyi sóval, borssal és 1 gerezd összezúzott fokhagymával habosra keverjük. A
2010-12-31 10:46:42
bubszi: Zöldbabsaláta télire
Zöldbabsaláta télire
....................

Tisztítsunk meg - lehetőleg zöldhüvelyû - 2 kg zsenge hüvelyes babot.
Vegyünk 8 póré- vagy vöröshagymát, 1 csomag kaprot, 2 fûszerpaprikát,
4 kávéskanál mustármagot, 8 szem szegfûszeget, 2 kávéskanál szegfûborsot,
0,75 liter borecetet, 37 dkg cukrot, 1 evőkanál sót, 1 liter viz
2010-11-05 03:57:44
bubszi: Patisszon (csillagtök)
Patisszon (csillagtök)
......................

Hazánkban egyre jobban kedvelt zöldségféle. Táplálkozási értéke
is kedvező, mert elég sok fehérjét, C-vitamint és ásványi anyagot
tartalmaz. Csekély a szénhidráttartalma. Hús helyett is fogyasztják,
de kellemes savanyúság is készíthető belőle. Savanyúságnak a kisebb,
2,5-4 cm átmér&#
2010-11-05 03:55:18
bubszi: Édes-savanykás uborka
Édes-savanykás uborka
.....................

Sokan nem kedvelik vagy egészségileg nem bírják az erősen ecetes
savanyúságokat. Azok számára igen jó a következő uborkakonzerv.
Mossunk meg 1 kg hámozatlan, salátának való uborkát és vágjuk
karikákra. Forraljunk fel 1/2 liter borecetben (a borecet általában
csak 5%-os ecetsavtartalmú) 37 d
2010-11-05 03:49:53
bubszi: Ecetes cornichon uborka
Ecetes cornichon uborka (francia recept)
........................................

Válogassunk ki egészen frissen szedett apró 1 kg uborkát és 30 dkg
apró gyöngyhagymát. Lehetőleg folyó vízben áztassuk, majd az ilyen
célra használt kefével tisztítsuk át és öblítsük le. Csípjük le
éles késsel a két végét és szitán csöpögtessük le. Ezután tegyük|
2010-11-05 03:48:41
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
kockára vágott, végeredményért persze, viszont nagyon, vöröshagymát nagyon, csicsókát vízzel, szalonnát csíkokra, kaprot finomra, zsemlét beáztatjuk, szokásos módon, reszelt rokfortot, borecet általában, ecetsavtartalmú, krumplistészta, végeredményért, mértékegységek, savanyúságokat, harcsapaprikás, savanyúságnak, zöldbabsaláta, fűszerpaprika, gyöngyhagymát, megtisztítjuk, uborkakonzerv, petrezselyem, vöröshagymát, csöpögtessük,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.