Belépés
velemenyezd: Gorbacsov orosz-amerikai nukleáris fegyverzetkorlátozási tárgyalásokat sürget
valamelyik régiójában.
Gorbacsov volt szovjet elnök és kommunista pártfőtitkár az Izvesztyijával közölte, hogy az üggyel kapcsolatban levelet intézett Putyinhoz és Emmanuel Macron francia elnökhöz, annak tartalmát azonban nem fedte fel.
A hadászati nukleáris fegyverek korlátozásáról megkötött Új START-szerződés 2021-ben jár le, és egyelőre bizonytalan, hogy a felek meg
2019-10-18 18:11:47
velemenyezd: EU-csúcs - Tusk: a bővítés kérdése 2020-ban újra a tagállamok asztalára kerül
Az EU kötelessége gyors döntést hozni a kérdésben, ellenkező esetben akár kétéves késedelmet is szenvedhet az uniós programok finanszírozása - tette hozzá Juncker.
Emmanuel Macron francia államfő "őrültségnek" nevezte Törökország északkelet-szíriai katonai offenzíváját. Sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a következő hetekben négyoldalú találkozót tartanak Angela Merke
2019-10-18 17:31:50
velemenyezd: EU-csúcs - Jóváhagyták Christine Lagarde kinevezését az Európai Központi Bank élére

A jogász végzettségű volt francia pénzügyminiszter az utóbbi nyolc évben a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatói tisztségét töltötte be.
Mario Draghi jelenlegi EKB-elnök megbízatása október 31-én jár le.
Christine Lagarde lesz a frankfurti székhelyű intézmény első női elnöke.
2019-10-18 12:51:38
velemenyezd: Szakértő: hitelességi válságot okozna az uniónak a bővítés leállítása

Emlékeztetett, szinte minden uniós tagállam, illetve az Európai Bizottság és az Európai Parlament vezetői is támogatják a csatlakozási tárgyalások elindítását.
Hozzátette, egyedül Franciaország zárkózik el jelenleg ettől, egyebek mellett jogállamisági problémákat emlegetve. Valójában - vélte Berzi Gergely - Franciaország rövid távon azt szeretné elkerülni, hogy még több
2019-10-18 10:31:08
velemenyezd: Új vezérigazgató az Appeninn Holding élén
ügyvezetője, utána pedig a céget felvásárló PwC tanácsadási üzletágának partnere volt. Bernáth Tamás jogi szakokleveles közgazdász, az INSEAD-on szerzett MBA-fokozata és felsőfokú angol, német és francia nyelvtudása van.
A közgyűlés további két új igazgatósági tag érkezéséről is döntött. Az egyik Szabó Nóra jogász, aki évekig ügyvédként, majd az MFB jogi és compliance igazga
2019-10-14 21:02:18
maroka: Aleppó érseke elítélte a török katonai offenzívát Szíriában
egy harmadik világháború zajlott a mi földünkön, amely számtalan áldozatot hagyott maga után" - írja Jean-Clément Jeanbart aleppói érsek nemrégiben közreadott üzenetében. A francia nyelven megírt levél magyar fordítását teljes egészében közöljük.
Bővebben https://www.magyarkurir.hu/hirek/jeanbart-sziriai-ersek-isten-megmentett-min ket-harmadik-vilaghaboruban
2019-10-12 14:49:54
velemenyezd: Török offenzíva - Erdogan: Ankara nem állítja le északkelet-szíriai hadműveletét
hogy amennyiben Törökország nem vet véget az offenzívának, az Európai Unió nem fogja finanszírozni a harcok térségében tervezett biztonsági övezet létrehozását.
Amélie de Montchalin francia Európa-ügyi miniszter pénteken azt mondta, hogy a Törökország elleni esetleges szankciókról is egyeztetni fognak az EU jövő heti csúcstalálkozóján.
Erdogan csütörtökön azzal fenyegett
2019-10-11 21:21:48
velemenyezd: EU-tisztújítás - Csúszhat az új Európai Bizottság november 1-jére tervezett hivatalba lépése

Komoly kételyek merültek fel a határidő teljesíthetőségével kapcsolatosan, miután az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságai csütörtökön elutasították a belső piaci biztosnak jelölt francia Sylvie Goulard kinevezését.
A megválasztott elnök új jelöltet kért Franciaországtól, ahogyan az EP jogi bizottságában összeférhetetlenségre hivatkozva elutasított Trócsányi
2019-10-11 19:01:46
velemenyezd: Macron: minden vitás európai kérdésben lehetséges megoldás Orbán Viktorral és a visegrádi négyekkel

"Elengedhetetlen, hogy erős Európai Bizottság álljon fel, amely képes ambiciózus terveket bemutatni" - hangsúlyozta a francia köztársasági elnök az Elysée-palota udvarán a megbeszélés előtt a magyar miniszterelnök oldalán tett rövid nyilatkozatában.
"Én ezen fogok szüntelenül dolgozni Orbán miniszterelnökkel és a visegrádi négyekkel. A korábbi megbeszéléseinken számos a
2019-10-11 17:31:53
maroka: Öt új szenttel gazdagodik az Egyház
kímélte magát, sorra látogatta minden évben a házakat. Sikerült elérnie, hogy 1909. június 21-én megalakult a Szent Kamill Leányai Kongregáció. Miután 1910-ben végiglátogatta az olasz és a francia házakat, 1911. február 23-án súlyos szívelégtelenségben meghalt. Tizenhat házat hagyott hátra Európában és Amerikában, 156 fogadalmas nővérrel.
1994. október 16-án II. János Pál ava
2019-10-11 17:09:34
velemenyezd: Alapjogokért Központ: politikai megfontolás állhat a francia biztosjelölt elutasítása mögött

Hozzátette: lehetséges, hogy az Európai Parlament így próbál borsot törni Emmanuel Macron francia elnök orra alá, aki az EU szerint túlságosan meghatározó lett az az elmúlt időszak európai politikájában.
Franciaország nehéz helyzetbe került, új jelöltet kellene állítania, akit az EB szakbizottsága még október 23. előtt meghallgat és elfogad - ismertette.
Pócza Istv
2019-10-11 09:01:10
velemenyezd: EU-tisztújítás - Az EP illetékes szakbizottságai elutasították a francia biztosjelöltet
képviselői tevékenységéhez kapcsolódó munkát végzett.
Ő az ártatlanságát hangoztatta, leszögezve, hogy nem tett semmi törvénytelenséget, és ennek megfelelően nem is emelt ellene vádat a francia ügyészség, az EP jogi bizottsága pedig nem állapított meg nála összeférhetetlenséget, arra azonban nem tett ígéretet, hogy vádemelés esetén lemond a tisztségéről.
Számos képviselő
2019-10-10 15:51:30
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Jóváhagyták Christine Lagarde, Európai Központi Bank, Appeninn Holding, Európai Bizottság, Orbán Viktorral, Alapjogokért Központ, Emmanuel Macron, Angela Merke, Nemzetközi Valutaalap, Mario Draghi, Christine Lagarde, Európai Parlament, Berzi Gergely, Bernáth Tamás, Szabó Nóra, Jean-Clément Jeanbart, Európai Unió, Sylvie Goulard, Szent Kamill Leányai Kongregáció, János Pál, Pócza Istv, bővítés kérdése, tagállamok asztalára, bővítés leállítása, török katonai, visegrádi négyekkel,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.