Belépés
velemenyezd: Szeptembertől termel a BM Heros kaposvári gyára
mutatkozik.
Kiss László, a gyártócsarnok beruházója, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) vezérigazgatója közölte, hogy az őszre elkészülő létesítmény egyszerre szolgálja a foglalkoztatás növelését, a szakember-utánpótlást és a régió versenyképességének javítását.
Utalt rá: a NIPÜF feladata az, hogy gyorsan, hatékonyan, piaci alapon elégítse ki a gaz
2020-06-12 12:52:00
velemenyezd: Krónika 7. rész (költségvetés)
alkalmazkodik a valósághoz.
A jövő évi költségvetés mind a két szempontnak megfelel, és jól szolgálja a megfogalmazott célokat. - értékelt.
Kiemelte a gazdaság megerősítését, a foglalkoztatás járvány előtti szintjének elérését és további növelését, a családok támogatását, valamint egy esetleges újabb járványra való felkészülést.
Megállapította: az elmúlt időszakban
2020-06-10 15:52:36
velemenyezd: Krónika 6. rész (költségvetés)
elérni, mert rendszerszintű változások valósultak meg, és elsősorban a munkaerőpiacra fókuszáltak.
Banai Péter Benő kitért arra is, hogy míg 2008-ban 56,4 százalékos volt a foglalkoztatási ráta, ez tavaly már több mint 70 százalékos. A kormány gazdaságpolitikája - ahogy a tények is mutatják - sikeres volt, és ennek fő irányait viszik tovább alkalmazkodva a körülményekhez - fe
2020-06-10 15:32:41
velemenyezd: Költségvetés - ÁSZ: iránytű lehet a 2021-es büdzsé a gazdaság újraindításához
pályára, amelyhez a beruházások, a fogyasztás és az export növekedése egyaránt hozzájárul.
A fogyasztás bővülését segíti, hogy a keresetek ismét dinamikusan emelkednek majd és a foglalkoztatás visszaáll a járvány előtti szintre, maga után vonva a munkanélküliség csökkenését - mondta.
Domokos László célszerűnek nevezte, hogy már most nyáron elfogadja a parlament a jövő é
2020-06-10 10:22:00
velemenyezd: Koronavírus - ITM: már csaknem 126 ezren kértek bértámogatást
száma napról napra jelentősen emelkedik.
Szólt arról, hogy a cégeket egy 50 milliárd forintos, a hatékonyság növelését és munkahelyek megtartását célzó pályázattal is segítik a foglalkoztatás és az eredményesség növelésében, az ehhez kapcsolódó felhívás a napokban jelent meg.
A korábbi céljaikon, a jól bevált irányokon nem változtatnak, ezért ez a konstrukció is magyar,
2020-05-26 14:22:25
velemenyezd: Az áprilisi pánik után májusban kissé emelkedett a GKI konjunktúraindexe
üzletmenetének, forgalmának és létszámának megítélése tovább romlott, a következő hónapokat azonban az áprilisinál mindezen szempontból kedvezőbbnek látták a válaszolók.
Az üzleti szféra foglalkoztatási hajlandósága az áprilisi zuhanás után májusban kissé javult, de még nagyon messze van a márciusitól. Mintegy hét év után ismét több a létszám csökkentését, mint növelését terv
2020-05-25 00:03:05
velemenyezd: Költségvetési Tanács: folytatódhat Magyarország gazdasági felzárkózása
2021-ben is szükség van a gazdaság további élénkítését, a munkahelyek megőrzését és új munkahelyek létrehozását eredményező programokra. Ehhez a gazdaságvédelmi alap, benne a nemzeti foglalkoztatási alapból létrejövő gazdaságvédelmi foglalkoztatási alap nyújt fedezetet.
Az egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alap a járvány elleni védekezéshez, illetve az egészség
2020-05-21 16:12:41
velemenyezd: ITM: 50 milliárd forintos új pályázati felhívás jelent meg a kkv-k támogatására
konstrukciókra kellett pályázni, ha a vállalkozás eszközt kívánt vásárolni, fejleszteni, digitalizálni vagy energiahatékonysági beruházást szeretett volna végrehajtani, illetve ha foglalkoztatási támogatást vagy képzési forrásokat akart igénybe venni - jelezte az államtitkár.
Nagy előnye a mostani kiírásnak, a jelentős mozgástér annak kiválasztásában, hogy a pályázó milyen es
2020-05-14 12:52:36
velemenyezd: Koronavírus - Tirol javaslatot dolgoz ki a turizmus fellendítésére az őszig
gyönyörködjenek a természetben, és várják a téli sportok szerelmeseit is - tette hozzá.
Így a 15,3 millió euró turizmusra szánt támogatásból négymilliót fordítanak a részmunkaidős foglalkoztatásra, további négymilliót reklámokra, 2,3 milliót közvetlenül a turizmus fellendítésére, további ötmillió eurót pedig menedékházak, bicikli- és turistautak létesítésére.
Hubert Sil
2020-05-12 20:52:31
velemenyezd: Krónika 4. rész (Eximbank)
kiemelve, hogy az Eximbank és Magyar Exporthitel Biztosító Rt. célja, hogy hatékony finanszírozást biztosítson a magyar exportáló vállalkozásoknak, elősegítve a munkahelyek megőrzését, a foglalkoztatás bővítését és az exportkapacitások növelését.
Úgy értékelt: a javaslat előremutató rendelkezéseket tartalmaz, hiszen a nemzeti exportstratégia célkitűzései között szerepel, hogy
2020-05-05 13:02:01
velemenyezd: Izer Norbert: a turizmusban biztosított adókedvezmények a vállalkozásokat és a családokat egyaránt segítik
a lényege az, hogy a bérük után csak személyi jövedelemadót, és maximum 7710 forint egészségbiztosítási járulékot kell fizetni. Ezzel a vállalkozásoknak jelentősen olcsóbb lesz a foglalkoztatás költsége és egyúttal a munkavállalók is jól járnak, hiszen a nettó jövedelmük magasabb lesz - jegyezte meg Izer Norbert.
Egy szakmunkás minimálbért kereső szakács után több mint havi
2020-05-02 07:10:44
velemenyezd: Koronavírus - ITM - Gazdaságvédelmi Akcióterv: már elérhető a munkahelyvédelmi bértámogatás
helyzetbe került munkaadóknál segíti akár több százezer munkahely megőrzését.
Az ITM kifejti: a munkahelyvédelmi bértámogatási programban az állam a rövidített munkaidőben történő foglalkoztatás idejére átvállalja a munkavállalók kieső jövedelmének egy részét. A támogatási időszak három hónap lehet, a munkáltatónak vállalnia kell, hogy a kérelem beadásától számítva megőrzi,
2020-04-16 17:23:26
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Költségvetési Tanács, Izer Norbert, Gazdaságvédelmi Akcióterv, Kiss László, Nemzeti Ipari Park Üzemeltető, Fejlesztő Zrt, Banai Péter Benő, Domokos László, Hubert Sil, Magyar Exporthitel Biztosító Rt, 2021-es büdzsé, gazdaság újraindításához, áprilisi pánik, kkv-k támogatására, turizmus fellendítésére, turizmusban biztosított, családokat egyaránt, munkahelyvédelmi bértámogatás, gyártócsarnok beruházója, őszre elkészülő, foglalkoztatás növelését, megfogalmazott célokat, gazdaság megerősítését, foglalkoztatás járvány, családok támogatását, esetleges újabb,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.