Belépés
velemenyezd: Február elején ismét Finn Filmnapok Budapesten

A FinnAgora szervezésében megvalósuló filmnapokon olyan alkotásokat láthat a magyar közönség, amelyek bepillantást engednek a finn kultúra világába és közelebb visznek a finn emberek mindennapjaihoz.
Az idei filmes kínálat témái között a bevándorlás, a kamaszszerelem, a perverziók, a párkapcsolatok különleges megélései és a vallás játsszák a főbb szerepeket.
Mint
2020-01-25 15:22:28
velemenyezd: A Lux-díj döntős filmjei november közepén az Urániában
aprogramot szervező Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája az MTI-vel.
A győztes alkotást november 27-én hirdetik ki az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban.
A Lux Filmnapok idei nyitófilmje november 13-án Teona Strugar Mitevska szatirikus hangvételű alkotása lesz. Az Isten létezik és Petrunijának hívják című, erőteljes képi világú film egy fiatal értelmiség
2019-11-03 12:41:16
velemenyezd: Csütörtökön kezdődnek a Mozinet Filmnapok
szerint az esemény nyitófilmje Pong Dzsunho dél-koreai rendező Élősködők (Parasite) című alkotása lesz, amely idén elnyerte a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Arany Pálma-díját, de a filmnapokon lesz a Valan - Az angyalok völgye című magyar film közönségtalálkozóval összekötött premierje is.
A Puskin moziban találkozhat a közönség Vlad Ivanov román színésszel, A hegyek szige
2019-10-14 07:21:16
velemenyezd: Kilenc filmet vetítenek az idei Mozinet Filmnapokon
között Pong Dzsunho dél-koreai rendező az Élősködők (Parasite) című alkotása, amely idén a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál legrangosabb elismerését, az Arany Pálma-díjat nyerte el, de a filmnapokon lesz a Valan - Az angyalok völgye című magyar film premierje is.
Mint írják, Pong Dzsunho (A gazdatest, Snowpiercer - Túlélők viadala, Okja) filmje egy éjsötét vígjáték, amelynek
2019-09-22 11:21:14
velemenyezd: Második lakalommal rendeznek filmnapokat Győrben

Fekete Dávid (FIDESZ-KDNP) alpolgármester elmondta, hogy a közönségfilmektől kezdve az animációs és underground filmeken át a klasszikusokig minden megtalálható lesz a kínálatban. Az előző évhez hasonlóan ezúttal is a Széchenyi tér, a Rómer Ház és a Szent László Látogatóközpont ad otthont az eseménynek.
Kiemelte, hogy péntek este a Széchenyi téren mutatják be Magyarorsz
2019-08-27 12:21:14
velemenyezd: A kortárs építészet legfontosabb kérdései a Budapesti Építészeti Filmnapokon

A seregszemlét idén Apokalipszis később szlogennel rendezi a Kortárs Építészeti Központ - olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében.
A filmnapokon vetített alkotások ebben az évben többek közt olyan kérdésekre keresik a válaszokat, hogy mennyi építkezést bír el még a bolygó, demokratikusabb lesz-e a városfejlesztés a videojátékok vagy a drónok használatával
2019-02-17 13:22:05
velemenyezd: Díjnyertes dokumentumfilmek, nagyjáték- és rövidfilmek a Finn Filmnapokon

A nyolcadik Finn Filmnapok sorozata Jukka Vidgren és Juuso Laatio rendező Heavy Túra című vígjátékával veszi kezdetét, főszerepben az Impaled Rektum metálbandával. A vetítés után a rendezőkkel és a zenekar énekesével tartanak beszélgetést - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.
A fesztivál második napján az Antti-Heikki Pesonen rendezte Fejjel előre című fekete komédi
2019-01-23 15:32:00
velemenyezd: Társadalmi és lélektani témájú filmekre fókuszál idén a Szemrevaló fesztivál
gimnazista fiú tudomást szerez az 1956-os magyar forradalomról és ráveszik az osztályukat, hogy egyperces néma csenddel fejezzék ki szolidaritásukat a magyar szabadságharcosok mellett.
A filmnapok egyik megindító alkotása az osztrák rendező, Adrian Goiginger saját gyerekkori élményein alapuló A lehetséges világok legjobbika című filmje lesz, amely a hétéves Adrian és kábítós
2018-09-03 10:51:42
velemenyezd: Filmnapokat és Európa Kulturális Fővárosa Napot rendeznek Győrben

Fekete Dávid elmondta, hogy a Budapesti Klasszikus Film Maratonnal egy időben rendezik a filmnapokat, amelyek műsorán közönségfilmek, dokumentum- és természetfilmek, valamint diafilmes vetítések is szerepelnek a Széchenyi téren, a Rómer házban és a Szent László Látogatóközpontban. A vetítéseket koncertek és közönségtalálkozók színesítik.
A program szeptember 6-án a Szent
2018-08-31 12:44:18
velemenyezd: Nemzetközileg is díjazott filmeket vetítenek a Finn Filmnapokon

A Finn Intézet (FinnAgora) által szervezett programon több finn és nemzetközi díjban is részesült játékfilmet és dokumentumfilmet láthat a közönség olyan rendezőktől, mint Teemu Nikki, Samira Elagoz vagy épp Dome Karukoski - olvasható az intézet közleményében.
Az alkotásokon keresztül a közönség bepillantást nyerhet a finn emberek mindennapjaiba, megismerheti gondolkodás
2018-02-04 08:01:04
velemenyezd: Már lehet nevezni a 2018-as gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra
díjat nyertek, ebből 71 díjat nemzetközi alkotások, 27 díjat magyar alkotók filmjei.
A fesztivállal egy időben 2018-ban ismét megrendezik az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokat, amelyen kiemelten a magyar és a versenyen kívüli neves nemzetközi alkotásokat vetítik az ország több nagyvárosában. Az idén mintegy 60 ezer látogatója volt a filmnapok programjainak.
2017-11-29 15:43:31
velemenyezd: Maszkkészítő workshop és pszichorendelés is lesz a Mozinet Filmnapokon

A Puskin moziban és országosan további 13 város art mozijában a Mozinet Filmnapok közönsége a világ művészfilmtermésének legjavát, a cannes-i, a velencei és a torontói filmfesztivál programjából öt filmet, valamint további 12 alkotást nézhet meg jóval a hivatalos magyar bemutatók előtt.
A premier előtti filmek között van az Életrevalók című film rendezőpárosa, Olivier Na
2017-10-16 13:13:01
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Finn Filmnapok Budapesten, Mozinet Filmnapok, Mozinet Filmnapokon, Budapesti Építészeti Filmnapokon, Finn Filmnapokon, Európa Kulturális Fővárosa Napot, Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra, Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája, Európai Parlament, Teona Strugar Mitevska, Pong Dzsunho, Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Arany Pálma-díját, Vlad Ivanov, Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál, Arany Pálma-díjat, Fekete Dávid, Rómer Ház, Szent László Látogatóközpont, Kortárs Építészeti Központ, Finn Filmnapok, Jukka Vidgren, Juuso Laatio, Heavy Túra, Impaled Rektum, Antti-Heikki Pesonen, Adrian Goiginger,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.