|
|
|
|
NÉMETORSZÁG ÉS A PÉNZOLIGARCHIA
Dr. Drábik János: Uzsoracivilizáció 6. fejezetA 18. században újjászerveződött háttérhatalom (napjainkban nemzetközi pénzügyi közösségnek nevezi magát) világstratégiájában kezdettől |
2023-06-03 21:30:19 |
|
|
|
|
só ízlés szerint (kiló húsonként nagyjából egy evőkanálnyi)
A körmöket előkészítjük, a rajta maradt szőröket eltávolítjuk, legjobb, ha le
tudjuk perzselni.
Feldaraboljuk őket.
A csülköt a legjobb, eleve a hentestől vagy kicsontozva venni természetesen
csontjával egyetemben haza víve, vagy karikára fűrészelve, így nem lesz
csontszilá |
2020-02-10 10:10:18 |
|
|
|
|
|
hagyma
10 dkg natúr krémsajt
kevés zöldfűszer-keverék
25-30 dkg (fél csomag mirelit) leveles tészta
5-10 dkg reszelt (pl. Gouda) sajt
A bacont feldaraboljuk és megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből és a zsírjában pár perc alatt megfonnyasztjuk a lila hagymát. A sütőt 200 fokra melegítjük. A leveles tésztát kinyújtjuk/hajtogatjuk, és |
2018-01-05 16:28:45 |
|
|
|
|
evőkanál liszt
só, frissen őrölt bors, cukor
Felkockázzuk a szalonnát és félig kisütjük a zsírját, rádobjuk a kockákra vágott hagymát és üvegesre sütjük. A marhát is feldaraboljuk, 3 centis kockákra, majd vajon megpirítjuk, de épp csak annyira, hogy vékony kérget kapjon. Utána rádobjuk a feldarabolt zöldségeket, kivéve a gyöngyhagymát és a gombát. Felöntjük az |
2017-11-18 09:57:44 |
|
|
|
|
|
1. Hagyományos mézes sütőtök
A sonkatököt alaposan megmossuk, kikanalazzuk a magját, és feldaraboljuk. A tepsibe szilikonos sütőlapot teszünk (ennek hiányában az alufóliával, vagy sütőpapírral bélelés is tökéletesen megfelel, a cél tényleg csak annyi, hogy a tökről lecsurgó méz ne égjen bele a tepsibe). Elhelyezzük a sütőlapon a tök darabkákat, és egyesével lecsurgatjuk őket m |
2017-11-10 19:33:56 |
|
|
|
|
paprikakrém
Elkészítése:
A vöröshagymát és a krumplit megtisztítjuk, előbbit apróbb, utóbbit nagyobb kockára vágjuk. A virslit felkarikázzuk, a tarját kisebb, vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot feldaraboljuk, a paprikát apróra kockázzuk.
A zsíron a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Pár perc után a tarjáv |
2017-07-26 10:29:07 |
|
|
|
|
Lisztezett munkalapon kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, majd egy éles késsel csíkokat vágunk a tésztából. A csíkokat lisztes kézzel hengerré formáljuk, majd a hengereket nagyjából 3 centinként feldaraboljuk.
Egy fazékba vizet forralunk, sót és pár csepp étolajat teszünk bele. Amikor forr, kifőzzük benne a nudlikat, majd leszűrjük.
Egy teflonedényben felolvasztjuk a vaj |
2017-07-11 11:04:31 |
|
|
|
|
2 k zsír
2 fej hagyma
1 k pirospaprika
1/2 üveg házi lecsó
só
Elkészítés
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk alsó-felső részre, majd besózzuk.
A hagymákat tisztítás után finomra vágjuk, majd felhevített zsírban megdinszteljük. Mikor aranysárga, a tűzről lehúzva megszórjuk jófajta pi |
2017-03-26 20:32:46 |
|
|
|
|
liszt
10 dkg reszelt sajt (Gouda)
1 mokkáskanálnyi só
1,5 evőkanál sütőpor
5 dkg szárított paradicsom (elhagyható)
1. A szárított paradicsomot feldaraboljuk, a sajtot lereszeljük, a vajat megolvasztjuk
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy muffinsütő formát.
3. A tojást, a túrót, a puha vajat és a tejet |
2016-10-01 21:25:25 |
|
|
|
|
db babérlevél
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, a hagymát megtisztítjuk, majd vékonyra szeljük.
A paprikát megmossuk, a belsejét kivágjuk, majd feldaraboljuk.
A káposztával összekeverjük a hagymát, rászórunk 1 k sót, majd egy fél óra múlva kifacsarjuk.
A felöntő lé hozzávalóit összekeverjük, megkóstoljuk és ha szükséges só |
2016-09-27 10:53:25 |
|
|
|
|
felkockázott paradicsomot és paprikát, végül meghintjük pirospaprikával, és felöntjük 1 dl vízzel. Fedő alatt kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
Ezalatt megpucoljuk és feldaraboljuk a zöldségeket. Ha kész az alap, beletesszük a zöldségeket és a babér levelet, felöntjük vízzel, és kb. 20 perc alatt készre főzzük.
A tojásból egy kevés liszttel és egy csipet |
2016-07-11 12:43:30 |
|
|
|
|
kávéskanál fahéj, 1 kávéskanál őrölt fekete bors, 2 kávéskanál só, 2 evőkanál mustár, 30 dkg cukor, 10 dkg barnacukor.
Elkészítése
A paradicsomot jól megmossuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Erre rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, amivel együtt tovább dinszteljük.
|
2016-07-08 19:19:21 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
NÉMETORSZÁG ÉS PÉNZOLIGARCHIA, Drábik János, házilag készített, körmöket előkészítjük, rajta maradt, hentestől vagy, bacont feldaraboljuk, lila hagymát, leveles tésztát, kockákra vágott, feldarabolt zöldségeket, sonkatököt alaposan, tepsibe szilikonos, tökről lecsurgó, krumplit megtisztítjuk, virslit felkarikázzuk, tarját kisebb, paradicsomot feldaraboljuk, paprikát apróra, hagymát üvegesre, éles késsel, csíkokat lisztes, hengereket nagyjából, fazékba vizet, teflonedényben felolvasztjuk, csirkecombokat megtisztítjuk, |
|
|
|