|
|
|
|
Európában a görögök terjesztették el, de ők is már az egyiptomiaktól vették át. Nálunk a 17. század óta ismerik és fogyasztják. Számos fajtája létezik, hazánkban legismertebbek: a közönséges fejessaláta, vajfej, jégsaláta, lollo rosso.
Jelentős mennyiségű C-vitamin (40 mg 100 grammjában), emellett karotint, sok B-vitamint, meszet, foszfort, és vasat tartalmaz. Ízanyagai jó ha |
2011-06-18 21:45:14 |
|
|
|
|
spenót, mángoldA levelek szárait eltávolítjuk, hideg vízben többször megmossuk, felhasználásig félretesszük.
Salátafélék
fejes saláta, endívia, jégsaláta, tépősaláta, radicsó stb.
A zöldségeket egészben hideg vízben többször átmossuk, majd |
2010-09-08 00:02:30 |
|
|
|
|
|
Európában a görögök terjesztették el, de ők is már az egyiptomiaktól vették át. Nálunk a 17. század óta ismerik és fogyasztják. Számos fajtája létezik, hazánkban legismertebbek: a közönséges fejessaláta, vajfej, jégsaláta, lollo rosso.
Jelentős mennyiségű C-vitamin (40 mg 100 grammjában), emellett karotint, sok B-vitamint, meszet, foszfort, és vasat tartalmaz. Ízanyagai jó ha |
2010-07-07 13:24:23 |
|
|
|
|
Mustáros-petrezselymes fejes saláta
hozzávalók 4 főre
* 1 db fejessaláta
* 1 kis csokor petrezselyemzöld
A dresszinghez:
* 1 ek magos dijoni mustár
* 2 ek balzsamecet
* 1-2 ek olívaolaj
* 1 ek méz
* só
* frissen őrölt bors, ízlés szerint
* 1-2 ek víz
* 1 ger |
2010-07-07 13:23:21 |
|
|
|
|
|
A legnagyobb jelentőséggel bíró levélzöldségféle, melyet az egész világon fogyasztanak. A soklevelű fejes salátát Európában a görögök terjesztették el, de ők is már az egyiptomiaktól vették át. Nálunk a 17. század óta ismerik és fogyasztják. Számos fajtája létezik, hazánkban legismertebbek: a köz |
2010-05-17 11:10:05 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
görögök terjesztették, egyiptomiaktól vették, közönséges fejessaláta, levelek szárait, zöldségeket egészben, petrezselyemzöld, legismertebbek, felhasználásig, egyiptomiaktól, petrezselymes, terjesztették, dresszinghez, félretesszük, eltávolítjuk, salátafélék, fejessaláta, zöldségeket, fogyasztják, balzsamecet, közönséges, tépősaláta, grammjában, hozzávalók, mennyiségű, készítsük, megmossuk, |
|
|
|