|
|
|
|
nem olyan csinos mint a nagyi szörpje, de praktikus. Tetszés szerinti hígításban fogyasztjuk. Nagyon sokáig eláll, mi tél elején bontottuk fel az utolsót.
Tipp: Ha van egy elég nagy fazekad, (kb. 8-10 literes), akkor ezt a két fázist egyben is meg lehet csinálni. Először elkészítjük a karamelles oldatot, és azt öntjük fel a többi vízzel, és olvasztjuk fel benne az összes cukr |
2017-06-10 17:30:23 |
|
|
|
|
meglohad.
S csimbókba barnul, mint a naspolya,
két ringó melled ringló mosolya.
Fortyos fazekad gőgben szenvedő?
Megnyugszik minden csapkodó fedő.
S a tollas karalábé görcseit
a fejeden új ifjak föllelik.
No, dalolj, rózsaromboló leány!...
(Igy feledte |
2017-04-14 10:26:13 |
|
|
|
|
|
leves
Fűszerek:
- 1 marék fekete bors (egész, nem őrölt!)
- Extra fontos kellék: 2 db Maggi tyúkhúsleves kocka - ez megbolondítja!
Ha nincs kellő méretű fazekad, azt is szerezz be, mielőtt nekilátnál a főzőcskének!Hogyan láss hozzá?
Nagyon fontos, hogy mindent alaposan tisztíts meg, mielőtt belehelyezed a fazékba! |
2014-06-04 08:10:54 |
|
|
|
|
derekad!
Könnyen becsípik proletár-ludak
tapadó bőröd, majd ha meglohad.
S csimbókba barnul, mint a naspolya,
két ringó melled ringló mosolya.
Fortyos fazekad gőgben szenvedő?
Megnyugszik minden csapkodó fedő.
S a tollas karalábé görcseit
a fejeden új ifjak föllelik.
No, dalolj, rózsaromboló leány!...
(Igy feledte |
2013-05-26 12:48:11 |
|
|
|
|
|
derekad!
Könnyen becsípik proletár-ludak
tapadó bőröd, majd ha meglohad.
S csimbókba barnul, mint a naspolya,
két ringó melled ringló mosolya.
Fortyos fazekad gőgben szenvedő?
Megnyugszik minden csapkodó fedő.
S a tollas karalábé görcseit
a fejeden új ifjak föllelik.
No, dalolj, rózsaromboló leány!...
(Igy feledte |
2012-04-30 08:29:15 |
|
|
|
|
derekad!
Könnyen becsípik proletár-ludak
tapadó bőröd, majd ha meglohad.
S csimbókba barnul, mint a naspolya,
két ringó melled ringló mosolya.
Fortyos fazekad gőgben szenvedő?
Megnyugszik minden csapkodó fedő.
S a tollas karalábé görcseit
a fejeden új ifjak föllelik.
No, dalolj, rózsaromboló leány!...
(Igy fele |
2012-04-14 18:56:42 |
|
|
|
|
macska pöcsű füzérből pár szem), el is maradhat, ha gyerekek is fogyasztják. 2 nagy kanál sertészsír, 2 csapott evőkanál finomliszt
Elkészítés: A káposzta savanyítására használt nagy fazekadat szépen mosd ki, és teríts az aljára két-három káposztalevelet. Erre helyezed rá az apró káposzta kétharmad részét, a közepére helyezd rá a csülköt, és rakd körbe az ujjnyi darabokra fe |
2011-01-27 18:55:34 |
|
|
|
|
macska pöcsű füzérből pár szem), el is maradhat, ha gyerekek is fogyasztják. 2 nagy kanál sertészsír, 2 csapott evőkanál finomliszt
Elkészítés: A káposzta savanyítására használt nagy fazekadat szépen mosd ki, és teríts az aljára két-három káposztalevelet. Erre helyezed rá az apró káposzta kétharmad részét, a közepére helyezd rá a csülköt, és rakd körbe az ujjnyi darabokra fe |
2011-01-13 15:24:17 |
|
|
|
|
Először készítsd el az alapot. Keress egy jó nagy műanyag tálat. Keverd össze benne a majonézt, tejfölt, bort, olajat, ketchupot, cukrot, citromlét, egy kis sót, borsot. Tedd fel a kedvenc fazekadba forrni a tésztának a vizet (a vízbe tegyél egy kanál sót). Amíg a víz felforr, nagyon vékony csíkokra vágd fel a sonkát, paradicsompaprikát és csemege uborkát és ezeket is keverd az a |
2010-10-26 04:47:25 |
|
|
|
|
macska pöcsű fűzérből pár szem), el is maradhat, ha gyerekek is fogyasztják. 2 nagy kanál sertészsír, 2 csapott evőkanál finomliszt
Elkészítés: A káposzta savanyítására használt nagy fazekadat szépen mosd ki, és teríts az aljára két-három káposztalevelet. Erre helyezed rá az aprókáposzta kétharmad részét, a közepére helyezd rá a csülköt, és rakd körbe az ujjnyi darabokra fel |
2010-08-31 18:52:43 |
|
|
|
|
DPG Recepttár 271.Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B |
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|
Pitymallik az ég alja,köszöntelek téged,
boldogságod annyi legyen,mint harmat a réten.
Májusnak havában szárnyaljon a lelked,
tűzhelyednek melege arcodat melengesse.
Fazekad ne álljon sohasem üresen,
árva kezedbe kezemet beteszem. |
2008-05-01 18:34:19 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
József Attila, Magyar Recepttár, Barangolás Nagy-Magyarországon, nagyi szörpje, elég nagy, karamelles oldatot, többi vízzel, összes cukr, tollas karalábé, káposzta savanyítására, aljára két-három, apró káposzta, közepére helyezd, ujjnyi darabokra, kedvenc fazekadba, vízbe tegyél, aprókáposzta kétharmad, káposztalevelet, tartalomjegyzék, magyarországon, savanyítására, megbolondítja, aprókáposzta, tyúkhúsleves, rózsaromboló, belehelyezed, |
|
|
|