Belépés
velemenyezd: Nézőpont: a Fidesz és a V4-ek támogatása nélkülözhetetlen volt Ursula von der Leyen megválasztásához

Elmondta, legalább 374 szavazat kellett ahhoz, hogy Ursula von der Leyent megválasszák, a Fidesznek pedig 13 mandátuma van az Európai Parlamentben, s az új bizottsági elnök végül 383 szavazatot, tehát a szükségesnél kilenccel többet kapott.
A Fidesz és a V4-ek nemcsak megakadályozták, hogy a két úgynevezett csúcsjelölt hatalomra jusson, de hozzájárultak ahhoz is, hogy az
2019-07-17 10:51:26
velemenyezd: Adevarul: komoly a veszélye annak, hogy felbomlik a bukaresti szociálliberális kormánykoalíció
sem jutott be.
"Minden tiszteletünk Tariceanué, de a politika számításra, nem pedig barátságra épül" - sommázta a PSD egyik politikusa pártja álláspontját.
A PSD végrehajtó bizottsági ülése után a nagyobbik koalíciós pártot vezető Viorica Dancila kormányfő is elismerte: nagyobb esélyük lenne Iohanisszal szemben, ha az ALDE-val és a Pro Romania párttal közös államfőjelöl
2019-07-17 10:51:16
velemenyezd: EU-tisztújítás - Morawiecki: Ursula von den Leyen EB-elnökké választása új kezdetre ad reményt
biztonságpolitikában, az energetika és a klímapolitika átalakításában lehet közös nevezőre jutni -sorolta a kormányfő.
A politikus kilátásba helyezte, hogy egyeztetni fog az új bizottsági elnökkel a Lengyelországnak az EB-ben jutó biztosi tisztségről, Varsó a legfontosabb gazdasági területekre pályázik, olyanokra, amelyeken "a leghatározottabban védheti a lengyel és a közép-e
2019-07-16 22:23:08
velemenyezd: EU-tisztújítás - Hidvéghi Balázs: a jobboldal támogatta von der Leyen megválasztását
vezetővel esély nyílik egy kiegyensúlyozottabb és józanabb európai uniós politikára. A magyar delegáció azt reméli, hogy az uniós bevándorlás kérdésében is új korszakot jelent az új bizottsági elnök megválasztása.
Aláhúzta ugyanakkor, számon fogják kérni a magyar emberek akaratát. A magyar emberek ugyanis egyértelművé tették, hogy olyan új uniós vezetőket szeretnének, akik me
2019-07-16 21:52:43
velemenyezd: EU-tisztújítás - Megválasztották a német Ursula von der Leyent az Európai Bizottság új elnökének

A képviselők 383 szavazattal, 327 ellenében, 22 tartózkodás és egy érvénytelen szavazat mellett támogatták a titkos szavazáson a jelölt bizottsági elnöki kinevezését.
Az Európai Bizottság elnökségére jelölt Ursula von der Leyennek a szavazáskor hivatalban lévő képviselők abszolút többségének - 50 százalék plusz egy fő, azaz 374 képviselő - szavazatára volt szüksége a meg
2019-07-16 21:22:37
velemenyezd: EU-tisztújítás - Megkezdődött az európai parlamenti szavazás az új bizottsági elnökről
frakciójának támogatása biztosítja von der Leyen megválasztását.
Az EP eljárási szabályai szerint a képviselők titkosan, urnás szavazással döntenek a jelölt személyéről. A szavazás során a bizottsági elnökjelölt nincs jelen, azonban az eredmény este fél nyolc után várható bejelentésekor von der Leyen is a teremben lesz.
Manfred Weber, az Európai Néppárt EP-frakcióvezető
2019-07-16 18:32:24
velemenyezd: EU-tisztújítás - Kaczynski: hatással lehet Ursula von der Leyen megválasztására Beata Szydlo bizottsági elnöki

Szydlót a pártcsaládja, az Európai Konzervatívok és Reformerek (EKR) jelölte a frakciónak az előzetes egyeztetések nyomán járó posztra. Szydlo jelöltségéről hétfőn már másodszor szavazott az Európai Parlament (EP), 19 képviselő támogatta őt, 34-en ellenezték, ketten tartózkodtak.
A májusi EP-választáson Szydlo a legtöbb szavazatot szerezte az összes lengyelországi jelöl
2019-07-16 16:52:27
velemenyezd: EU-tisztújítás - Deutsch Tamás: az EB új elnöke tegyen meg mindent a bevándorlás megállításáért
érdekében komoly erőfeszítéseket tevő közép-európai tagállamokat, a V4-országokat.
Győri Enikő fideszes EP-képviselő írásbeli hozzászólásában kijelentette, Ursula von der Leyen európai bizottsági elnökké választásával esély van egy új kezdetre, hogy minden tagállamot egyforma mércével mérjenek, és tiszteletben tartsák a tagállamok alkotmányos identitását.
A képviselő arr
2019-07-16 15:12:42
velemenyezd: EU-tisztújítás - Von der Leyen: többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében
migrációs megállapodást kell létrehozni, valamint garantálni kell a schengeni övezet működését úgy, hogy biztosítható legyen a szabad mozgás és az emberek biztonsága egyaránt.
A bizottsági elnökjelölt beszédében hangsúlyozta, hogy az uniós értékek, valamint a legsérülékenyebbek megvédésének legjobb eszköze a jogállamiság erősítése.
"Biztosítani fogom, hogy a jogállamiság
2019-07-16 12:02:25
velemenyezd: EU-tisztújítás - Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoport: a néppárti frakció kitart Hidvéghi mellett
felülírják a magyar választók egyértelmű akaratnyilvánítását.
Az Európai Néppárt frakciója hétfői ülésén úgy határozott, hogy nem enged a nyomásgyakorlásnak, a még meg nem választott szakbizottsági tisztségviselő-jelöltek tekintetében változatlanul kitart az eredeti néppárti jelöltek mellett - közölték.
Tájékoztatásuk szerint a néppárti frakcióhoz címzett nyílt levélben
2019-07-15 22:52:19
velemenyezd: Brexit - Uniós források: Ursula von der Leyen hozzájárulna a határidő meghosszabbításához

Az Európai Parlament szociáldemokrata és liberális frakcióinak írt levelében Ursula von der Leyen kijelentette, hogy bizottsági elnökké választása esetén kész tárgyalások előkészítésére "olyan előremutató és stratégiai partnerség kialakítása érdekében, amelyre az Európai Unió a Nagy-Britanniával tervezett jövőbeni kapcsolatait építeni szeretné".
"Ha ehhez több időre van
2019-07-15 14:51:42
velemenyezd: EU-tisztújítás - Fidesz-KDNP: a bevándorláspárti baloldal bosszút akar állni Magyarországon
baloldal lebukott, hiszen a hírek szerint az Európai Parlament (EP) szocialista frakciója belső levélben köszönte meg embereinek, hogy megtorpedózták a Fidesz-KDNP képviselőinek szakbizottsági jelöléseit.
Ezt a levelet több mint száz európai parlamenti email címre küldték ki - közölte Nacsa Lőrinc, majd aláhúzta, "mindez jól érzékelteti, hogy a bevándorláspárti erők milyen gá
2019-07-13 13:41:35
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Leyen EB-elnökké, Hidvéghi Balázs, Európai Bizottság, Beata Szydlo, Deutsch Tamás, Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoport, Európai Parlamentben, Viorica Dancila, Manfred Weber, Európai Néppárt EP-frakcióvezető, Európai Konzervatívok, Európai Parlament, EP-választáson Szydlo, Győri Enikő, Európai Néppárt, Európai Unió, Nacsa Lőrinc, veszélye annak, bukaresti szociálliberális, jobboldal támogatta, német Ursula, európai parlamenti, bevándorlás megállításáért, illegális bevándorlás, néppárti frakció, bevándorláspárti baloldal,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.