Belépés
maroka: II. János Pált nyilvánítsák egyházdoktorrá
korszakos felhívás a bölcs visszatérésre közös történelmi örökségükhöz, ami a kereszténység - fogalmazott Stanisław G±decki. - Ilyen értelemben fontos védelmezője volt az európai értékeknek, amelyek a modern társadalom kitörölhetetlen alapját jelentik."
II. János Pál lelki és intellektuális világát a hagyomány és az újdonság közötti eredményes kiengesztelődé
2020-02-07 15:45:49
velemenyezd: Dzurinda-Orbán levélváltás: az erős Európa, a szubszidiaritás, a decentralizáció "zene a magyarok füleinek"
verseny ösztönzésére, és nem a centralizációra és harmonizálásra épít - tette hozzá. "Kifejezetten elítélendőek a demokraták arra irányuló kísérletei, hogy az EU intézményeit a liberális értékeknek a konzervatívabb tagállamokra való rákényszerítésére használják fel, mivel ez károsan hat az egységes Európa létrehozására" - idézett kezdeményezésükből Mikulás Dzurinda.
A volt sz
2020-02-02 13:01:47
velemenyezd: Az EP megszavazta a Magyarországot és Lengyelországot elmarasztaló állásfoglalását
Évenkénti rendszerességgel ismételt eljárásról lenne szó, amely az összes tagállamban ugyanazon kritériumok alapján értékelné az uniós szerződés ide vonatkozó, 2-es cikkében lefektetett értékeknek való megfelelést.
Az Európai Parlament 2018 szeptemberében fogadott el állásfoglalást Magyarországról, amelyben azt javasolta, hogy a Tanács az Európai Unióról szóló szerződés 7. ci
2020-01-16 13:53:49
velemenyezd: EP-szakbizottság: ismét vitáztak a magyar jogállamiságról
említették. A jogállamiság romló helyzetét a média szabadságának csorbulása, a civil szervezetek szerepének csökkenése mutatja a legjobban.
Minden tagállamnak meg kell felelnie a közös értékeknek, de a magyar példa azt mutatja, hogy nem áll rendelkezésre elegendő eszköz azok betartatására.
Olyan eszközre van szükség, amely sokkal hatékonyabb, mint a 7-es cikk eljárása.
2019-11-21 20:21:59
velemenyezd: Bizalmat kapott az új Morawiecki-kormány a lengyel szejmben
Kaczynski, a PiS elnöke a szabadságot, a választási ígéretek teljesítéséből fakadó bizalmat és a hagyományosan felfogott családot nevezte a folytatandó lengyelországi reformok hajtóerejét adó értékeknek.
A fő ellenzéki erő, a jobbközép és a balliberális pártokat egyesítő Polgári Koalíció (KO) vezető politikusa, Grzegorz Schetyna megígérte: az új kormányzati ciklusban a KO új
2019-11-19 22:33:20
velemenyezd: Mario Draghi átadta az EKB-elnöki hivatalt Christine Lagarde-nak
dacolni külföldi hatalmak nyomásával, lehet formálni a globális szabályokat, hogy tükrözzék az európai standardokat, elveket, és rá lehet bírni a globális vállalatokat, hogy az európai értékeknek megfelelően tevékenykedjenek.
Mindezt egyetlen ország sem tudja elérni egyedül, "a globalizált világban a szuverenitás megosztása vezet a szuverenitás megszerzéséhez" - húzta alá Mar
2019-10-28 17:41:54
velemenyezd: Semjén: Habsburg Ottó valódi európai értékeket képviselt
település díszpolgára lenne, mint ő.
A legszerethetőbb személyisége volt trónörökösként a Habsburg-dinasztiának, és hasonlóképpen EP-képviselőként megjelenítője volt az európai értékeknek, amelyeket az ő idejében az Európai Unió valóban vallott - közölte a politikus.
A Habsburg Ottó és a rendszerváltás című konferencia a Habsburg Ottó Alapítvány első nyilvános budapest
2019-10-11 12:21:10
velemenyezd: Megnyílt a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál
tette hozzá.
A helyettes államtitkár kiemelte: a magyar oktatási rendszer biztosítja, hogy a gyermekek egyszerre jussanak a birtokába a modern tudásnak és a keresztény, európai értékeknek.
Kiemelten fontosnak nevezte, hogy a gyermekek mind otthonukban, családjuk körében, mind az óvodában, iskolában olyan környezetben lehessenek, amely biztosítja számukra a testben és l
2019-06-19 19:34:33
velemenyezd: Szakértő: az európai értékeket védeni kell

Hozzátette: ezeknek az értékeknek nagyon sokféle megnyilvánulásuk lehet Nagy-Britanniától Lengyelországig, ám egy jól körülhatárolt csoport, a liberális ideológiát vallók igyekeznek ezeket az értékeket kisajátítani.
Szerintük csak az általuk elgondolt valóság és értelmezés számít, ők a nyílt társadalom eszméjét erőltetik, és ezt támogatják az ő függetlennek mondott szaké
2019-01-08 09:41:22
velemenyezd: Friedrich Merz: lendületre és megújulásra van szükség a német CDU-ban
klímaváltozás, digitalizáció, ezek korunk legnagyobb kihívásai" - mondta Friedrich Merz.
A CDU megújításában szerinte azt az elvet kell követni, hogy "a nemzeti identitásnak és a hagyományos értékeknek szilárd helyük van gondolkodásunkban és cselekedeteinkben, különösen most, a migráció és a globalizáció korában".
Hangsúlyozta: a CDU-nak meg kell hallgatnia az embereket,
2018-10-31 16:32:18
velemenyezd: Iohannis: a többsebességes Európa nem jelenthet megoldást az Európai Unió számára
európai parlamenti képviselő felszólalásában arra kérte a román államfőt, hogy Európa jövője érdekében Magyarországgal és a visegrádi országokkal összefogva kelljen védelmére az európai értékeknek, keresztyén identitásának, a nemzetek szuverenitásának.
Kijelentette, Románia centenáriumi időszakában ne csak a korrupcióval, hanem a "nacionálkommunista gyökerű magyarellenességge
2018-10-23 14:51:00
velemenyezd: Szakmai konferenciát rendeztek az NKA múltjáról és jelenéről Budapesten

A rendezvényen Lőrinczy György, az NKA alelnöke kiemelte: az NKA fontos záloga a sokszínű, gazdag magyar kulturális életnek, értékeknek. A szervezet fennállásának 25. évfordulója jó alkalom felmutatni az NKA erényeit, a mögötte álló szakmai konszenzust - fűzte hozzá.
Fekete György, az NKA alapító első elnöke, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke felidéz
2018-10-01 13:22:59
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
János Pált, Mario Draghi, Christine Lagarde-nak, Habsburg Ottó, Kecskeméti Animációs Filmfesztivál, Friedrich Merz, Európai Unió, Stanisław G±decki, János Pál, Mikulás Dzurinda, Európai Parlament, Európai Unióról, Polgári Koalíció, Grzegorz Schetyna, Habsburg Ottó Alapítvány, Nagy-Britanniától Lengyelországig, Lőrinczy György, Fekete György, Magyar Művészeti Akadémia, erős Európa, magyarok füleinek, magyar jogállamiságról, lengyel szejmben, európai értékeket, német CDU-ban, többsebességes Európa,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.