Belépés
koszegimarika: Falusi Hagyományőrzés
messziről jött, akkor a Hozott Isten, Isten hozta , ha pedig távozott, akkor az Isten veled, Isten áldja meg, vagy Isten áldjon volt a megszokott üdvözlési forma.
Köszönni lehetett gesztussal is, ilyen volt a biccentés, intés, térdhajlítás, ezeket a gesztusokat gyakran önmagukban, szavak nélkül is használták.
Forrás:Falusi Hagyományőrzés
2023-02-25 08:34:13
foldinefehereva: Veletek előfordul
napotok van és azt érzitek, szeretnétek másokét is azzá tenni? És ilyenkor aki csak a szívetekben van, elöl-hátul, fent-lent, futólag vagy borsóhéja alapon, megsimogatjátok egy-egy kedves gesztussal, szóval, bármivel? Ezek a napok szerintem tízszeresen érnek, az ilyen napokon én azt mondom, senki ne fogja vissza magát, ha lehetősége van kedvesnek lenni valakivel vagy valakikkel. M
2023-02-05 20:24:30
koszegimarika: Vannak emberek, akiket azért kedvelsz, mert értékeled őket
értékeled őket, vannak, akik azért, mert okosak, mások azért, mert szépek. Vannak olyanok, akik értékelik az iróniát, a spontaneitást, a bátorságot. Vannak olyanok, akik meglepnek egy gesztussal, akikre mindig számíthatsz, akik tanítanak valamire.
Vannak barátok, akiket választasz, akik csalódást okoznak neked és megbocsátanak neked, akiknek köszönheted, hogy megváltozol, ak
2022-08-08 07:50:47
klarika47: Vasárnapi fundamentum
a másiknak, semmi trükk,
semmi önzés, semmi önbecsapás.
Amit szeretetből és kedvességből adunk
2022-05-22 07:55:37
menusgabor: Elhunyt Törőcsik Mari, a legnagyobb magyar filmszínésznő
legalább harmadiknak az 1974-es Jancsó-film, a Szerelmem, Elektra címszerepe): az egyetemes filmművészetben is kiemelkedő az az intim természetesség, ahogy Törőcsik Mari néhány finom gesztussal, tolakodás nélkül, de teljes odaadással feltárja a lelkét a kamerának (itt érdemes megemlíteni a két kiváló operatőr, Tóth János - a fekete-fehér Szerelem - és Koltai Lajos R
2021-04-16 19:30:22
maroka: Egy sálban Krisztus és Pio atya arca:
ezt nem felejtette el. Francesco felé fordult, megmutatta neki a ruhát. Így aztán kibontotta és letörölte vele az arcát, mintha izzadna, pedig tél volt. Francesco szemébe nézve gyengéd gesztussal szállított vissza hozzá. Szívből jövő, Francesco megértette, hogy most kapott egy nagyszerű ajándékot.
Francesco biztos benne, hogy akkoriban nem voltak szokatlan jelek, csak egy gyű
2020-12-13 14:37:49
maroka: A rózsafüzér húsz titokkal – Szent II. János Pál gondo
pápa, majd arra buzdította a híveket, hogy szüntelenül szemléljék Krisztus arcát, és ebben legyen mindenki számára tanítómester Mária.
A Szentatya ennek a kívánságának két jelképes gesztussal adott nyomatékot: a pompeji Mária-szentély híres kegyképe előtt - amelyet erre az alkalomra hoztak el a Szent Péter térre - aláírta Rosarium Virginis Mariae kezdetű új aposto
2020-10-07 11:21:55
velemenyezd: DK: Göncz Árpád a rendszerváltozás jelképe volt
önkényuralom köztársasági elnöknek hazudott bábja" azonban hajlandó volt részt venni ezen az ülésen és ott "ünnepinek csúfolt" beszédet mondani - fogalmazott Áder Jánosra utalva. Ezzel a gesztussal az államfő nem csak, hogy elveszítette "köztársasági elnök jellegét", de az általa elvállalt szerep politikai giccsnek is hazug és botrányos - tette hozzá.
Harminc évvel ezelőtt a
2020-05-02 15:02:29
maroka: Idén különleges módon ünnepelték Kisvárdán
ajándékait, amelyeket templomuk 123. születésnapjára ajánlottak fel: egy-egy névtáblával ellátott virágtövet, melyet a templom előtti téren ültettek el. Az egyházközség tagjai ezzel a gesztussal fejezhették ki kötődésüket közösségükhöz, templomukhoz, papjaikhoz.
A Virágot az Ünnepeltnek elnevezésű felhívás nyitott szívekre talált! Öröm volt látni azt a megmozdulást, melynek e
2020-04-29 20:22:59
maroka: Orvosok szolgáltatták ki az Eucharisztiát húsvétkor a korona
nagy része, ő maga is több mint egy hónapja nem ment már haza a feleségéhez és a gyermekeihez. ,,Áldoztatni a betegeket ennek az űrnek a betöltését is jelentette számomra, ezzel a gesztussal az Úron keresztül kapcsolódtam a szeretteimhez. Emberként, keresztényként, orvosként életem egyik legszebb élménye volt." A leginkább akkor hatódott meg, amikor egy koronavírussal f
2020-04-18 13:44:01
maroka: Ferenc pápa imádkozik értünk
iránti hűségükről, odaadásukról és szeretetükről mind nyilvános működése, mind kínszenvedése idején; most pedig ő jutalmazza meg őket ezzel a figyelmes, különleges szeretetet kifejező gesztussal. Nők: a kezdetnél mindig a nők állnak. A kezdetnél ott állt Mária; [a húsvét utáni] kezdetnél ismét csak a nők állnak.
Először a nők, aztán a tanítványok és különösen Péter állapítják
2020-04-14 08:31:37
velemenyezd: Koronavírus - Halasztások, újratervezések és intézkedések a sportvilágban
beleegyeztek a fizetéscsökkentésbe.
A Schalke 04 labdarúgóklub vezetősége arra kérte a szurkolókat, hogy lehetőség szerint ne váltsák vissza belépőjegyeiket, bérleteiket, ezzel a gesztussal is segítsék a klubot, amely a Bundesliga kényszerszünete miatt nehéz anyagi helyzetbe került.
A FIBA Europe elnöksége az idei 16 kosárlabda utánpótlás Európa-bajnokságot, valamint nyá
2020-04-08 21:13:52
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Falusi Hagyományőrzés, Elhunyt Törőcsik Mari, Szent II, János Pál, Göncz Árpád, Hozott Isten, Törőcsik Mari, Tóth János, Koltai Lajos, Szent Péter, Rosarium Virginis Mariae, Áder Jánosra, FIBA Europe, legnagyobb magyar, sálban Krisztus, rózsafüzér húsz, rendszerváltozás jelképe, megszokott üdvözlési, gesztusokat gyakran, napok szerintem, ilyen napokon, 1974-es Jancsó-film, egyetemes filmművészetben, fekete-fehér Szerelem, nagyszerű ajándékot, pompeji Mária-szentély,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.