Belépés
velemenyezd: Megemelték idei GDP-előrejelzésüket a Takarékbank elemzői
nőhettek a bérmegállapodás, a minimálbérek és a garantált bérminimum 8 százalékos növelése, valamint az egyre fokozottabb szakemberhiány miatt, amit idén mintegy 9 százalékos bruttó bérnövekedés követhet. Ez a várt 3,4, illetve 3,6 százalékos infláció mellett 2019-ben 7,4 százalék, idén pedig 5,3 százalék közeli reálbér-növekedést eredményezhet, így 2013-tól 2020 végéig már összes
2020-01-23 11:11:08
velemenyezd: Elemzők: alig lassul a keresetek növekedési üteme az idén
hogy a szociális hozzájárulási adó csökkentése, az állami szféra egyes területeit érintő bérmegállapodások és a munkaerőhiány együtt tartotta még októberben is kétszámjegyű szinten a bérnövekedést. Ez várhatóan a tavalyi év utolsó két hónapjában is kitart majd, de 2020-ban már egyszámjegyűre lassulhat a bérdinamika, döntően a munkaerőhiány kis mértékű mérséklődése miatt. Ugyanakko
2020-01-06 11:31:07
velemenyezd: A szlovén nemzeti bank csökkentette a gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését
környezetében ezek az aránytalanságok, az előre jelzett időszakban hatással lesznek a foglalkoztatás bővülésének ütemére - hangsúlyozták.
2019-12-17 11:41:22
velemenyezd: Elemzők: az ipar és a nettó export tartotta fenn a növekedés lendületét a harmadik negyedévben
szempontjából meghatározó lesz a nemzetközi környezet alakulása, hiszen ez a vállalatok béremelési döntéseit is befolyásolja majd és meghatározza, hogy továbbra is folytatódhat-e a dinamikus bérnövekedés és így a fogyasztás emelkedése. A beruházások magas szintje pedig az export bővülésén keresztül segítheti a gazdasági növekedést - fejtette ki Regős Gábor.
Németh Dávid, a K&
2019-11-29 13:53:44
velemenyezd: A térségi prognózist kissé rontotta, a magyar előrejelzést jelentősen javította az EBRD
EBRD s
2019-11-06 17:44:02
velemenyezd: Elemzők: továbbra is marad a kétszámjegyű bérnövekedés

Horváth András, a Takarékbank vezető elemzője kiemelte: a továbbra is kifeszített munkaerőpiac és a rekord alacsony munkanélküliség miatt a bérnövekedés dinamikája a következő időszakban is hasonlóan intenzív marad, a képzett munkaerő hiánya gyakorlatilag a gazdaság minden szektorában érzékelhető az utóbbi 2 évben.
A munkaerőért zajló összeurópai versenyben a hazai bére
2019-09-30 10:41:55
velemenyezd: Elemzők: a béremelkedés megalapozza a kiskereskedelmi forgalom növekedését - FRISSITETT (új: Erste Bank)
vezető elemzője is arra hívta fel a figyelmet, hogy két hónap lassabb bővülést követően júliusban újra dinamikus növekedést mutatott a kiskereskedelmi üzletek forgalma. A dinamikus bérnövekedés továbbra is elegendő forrást biztosít mind a megtakarítások, mind a fogyasztás növekedéséhez.
Júliusban egyedül az üzemanyag-kiskereskedelem forgalma növekedett lassabb ütemben, mint a
2019-09-04 12:51:56
velemenyezd: Elemzők: a béremelkedés megalapozza a kiskereskedelmi forgalom növekedését
vezető elemzője is arra hívta fel a figyelmet, hogy két hónap lassabb bővülést követően júliusban újra dinamikus növekedést mutatott a kiskereskedelmi üzletek forgalma. A dinamikus bérnövekedés továbbra is elegendő forrást biztosít mind a megtakarítások, mind a fogyasztás növekedéséhez.
Júliusban egyedül az üzemanyag-kiskereskedelem forgalma növekedett lassabb ütemben, mint a
2019-09-04 12:12:48
velemenyezd: Hitelminősítés - Megerősítette Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings
idei második negyedévben kissé lassult, de továbbra is robusztus, és nincs sok jele a makrogazdasági egyensúlyhiány kialakulásának.
A feszes munkapiaci helyzet és az erőteljes bérnövekedés felhajtotta a magánszektor fogyasztását, és az utóbbi években a beruházási érték növekedése is gyorsult, mindenekelőtt az Európai Unió folyósításainak hatására - áll a Fitch elemzésében.
2019-08-17 11:09:41
velemenyezd: Elemzők: mérséklődhet, ám továbbra is tisztes mértékű marad a kiskereskedelmi forgalom növekedése
forgalmat is jellemezte, ami tovább valószínűsíti a regionális hatást - tette hozzá. Összességében a belső kereslet a GDP-növekedés hajtóereje maradhat a továbbiakban is, a stab
2019-08-02 12:21:55
velemenyezd: Elemzők: elmaradt a várttól a kiskereskedelem májusi bővülése
jelentkezhetett - jegyezte meg. Meglátása szerint azonban a nagymértékű visszaesés nem jelent tartós trendtörést, a belső kereslet a GDP-növekedés hajtóereje maradhat a továbbiakban is, a stabil bérnövekedés, a feszes munkapiac és az erőteljes hitelkiáramlás nem utal a belső növekedési motorok jelentős lassulására.
Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője úgy véli, a vártnál al
2019-07-04 12:12:19
velemenyezd: Elemzők: kiegyensúlyozott a gazdaság növekedése
viszont vélhetően ennek a készletnek a jelentős leépítése következett be. A termelési oldalon érdekesnek látta a szolgáltató szektor növekedési hozzájárulásának mérséklődését, hiszen a bérnövekedés továbbra is dinamikus és a lakossági bizalom is emelkedett. Eközben az építőipar 1,2 százalékpontos növekedési hatása rekord magasnak tekinthető, tette hozzá.

Az első negyedé
2019-05-31 12:21:12
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Erste Bank, Megerősítette Magyarország, Fitch Ratings, Regős Gábor, Németh Dávid, Horváth András, Európai Unió, Suppan Gergely, keresetek növekedési, szlovén nemzeti, gazdasági növekedésre, nettó export, növekedés lendületét, harmadik negyedévben, térségi prognózist, magyar előrejelzést, kétszámjegyű bérnövekedés, béremelkedés megalapozza, kiskereskedelmi forgalom, kiskereskedelem májusi, gazdaság növekedése, garantált bérminimum, egyre fokozottabb, szociális hozzájárulási, állami szféra, munkaerőhiány együtt,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.