Belépés
velemenyezd: Elemzők: a januári béradatok még nem mutatják az idei trendet
nemzetgazdasági szintű mutató ingadozásáért. A januári adatokban a koronavírus-járvány hatása még nem érződött. Előre tekintve az ING elemzői arra számítanak, hogy az idei évi átlagos bruttó bérnövekedés a januári mutató alatt alakulhat, valahol 8 százalék közelében.
Regős Gábor a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágának vezetője szerint a várakozásoknak megfelelő
2020-03-31 12:21:43
velemenyezd: PM: az Európai Bizottság is elismeri a magyar gazdaság eredményeit
ellenállni a nemzetközi és európai gazdasági lassulásnak, növekedésének fő mozgatórugója ugyanis a belföldi kereslet és a magas szintű beruházási aktivitás volt.
"Az erőteljes bérnövekedés és a kedvező hitelfelvételi lehetőségek, köztük a tavaly júliusban indult babaváró hitelprogram az előttünk álló években tovább ösztönzik a fogyasztást és a beruházásokat" - fogalmazott a
2020-02-26 16:11:44
velemenyezd: A keresetek további, de lassuló emelkedésére számítanak az elemzők
11,4 százalékos béremelkedés után elképzelhető, hogy az idén csak egyszámjegyű emelkedés lesz, és az infláció miatt a reálbér-emelkedés lassulhat.
A szakértő szerint korábban a bérnövekedés markáns lassulására lehetett számítani 2020-ban, de a legfrissebb ágazati hírek tükrében több szektorban is elkerülhetetlennek látszik a bérek további emelése, például a pedagógusoknál, az
2020-02-26 12:51:28
velemenyezd: ITM-államtitkár: program indul a foglalkoztatás ösztönzésére
folyamatosan
2020-02-03 12:04:06
velemenyezd: Megemelték idei GDP-előrejelzésüket a Takarékbank elemzői
nőhettek a bérmegállapodás, a minimálbérek és a garantált bérminimum 8 százalékos növelése, valamint az egyre fokozottabb szakemberhiány miatt, amit idén mintegy 9 százalékos bruttó bérnövekedés követhet. Ez a várt 3,4, illetve 3,6 százalékos infláció mellett 2019-ben 7,4 százalék, idén pedig 5,3 százalék közeli reálbér-növekedést eredményezhet, így 2013-tól 2020 végéig már összes
2020-01-23 11:11:08
velemenyezd: Elemzők: alig lassul a keresetek növekedési üteme az idén
hogy a szociális hozzájárulási adó csökkentése, az állami szféra egyes területeit érintő bérmegállapodások és a munkaerőhiány együtt tartotta még októberben is kétszámjegyű szinten a bérnövekedést. Ez várhatóan a tavalyi év utolsó két hónapjában is kitart majd, de 2020-ban már egyszámjegyűre lassulhat a bérdinamika, döntően a munkaerőhiány kis mértékű mérséklődése miatt. Ugyanakko
2020-01-06 11:31:07
velemenyezd: A szlovén nemzeti bank csökkentette a gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését
környezetében ezek az aránytalanságok, az előre jelzett időszakban hatással lesznek a foglalkoztatás bővülésének ütemére - hangsúlyozták.
2019-12-17 11:41:22
velemenyezd: Elemzők: az ipar és a nettó export tartotta fenn a növekedés lendületét a harmadik negyedévben
szempontjából meghatározó lesz a nemzetközi környezet alakulása, hiszen ez a vállalatok béremelési döntéseit is befolyásolja majd és meghatározza, hogy továbbra is folytatódhat-e a dinamikus bérnövekedés és így a fogyasztás emelkedése. A beruházások magas szintje pedig az export bővülésén keresztül segítheti a gazdasági növekedést - fejtette ki Regős Gábor.
Németh Dávid, a K&
2019-11-29 13:53:44
velemenyezd: A térségi prognózist kissé rontotta, a magyar előrejelzést jelentősen javította az EBRD
EBRD s
2019-11-06 17:44:02
velemenyezd: Elemzők: továbbra is marad a kétszámjegyű bérnövekedés

Horváth András, a Takarékbank vezető elemzője kiemelte: a továbbra is kifeszített munkaerőpiac és a rekord alacsony munkanélküliség miatt a bérnövekedés dinamikája a következő időszakban is hasonlóan intenzív marad, a képzett munkaerő hiánya gyakorlatilag a gazdaság minden szektorában érzékelhető az utóbbi 2 évben.
A munkaerőért zajló összeurópai versenyben a hazai bére
2019-09-30 10:41:55
velemenyezd: Elemzők: a béremelkedés megalapozza a kiskereskedelmi forgalom növekedését - FRISSITETT (új: Erste Bank)
vezető elemzője is arra hívta fel a figyelmet, hogy két hónap lassabb bővülést követően júliusban újra dinamikus növekedést mutatott a kiskereskedelmi üzletek forgalma. A dinamikus bérnövekedés továbbra is elegendő forrást biztosít mind a megtakarítások, mind a fogyasztás növekedéséhez.
Júliusban egyedül az üzemanyag-kiskereskedelem forgalma növekedett lassabb ütemben, mint a
2019-09-04 12:51:56
velemenyezd: Elemzők: a béremelkedés megalapozza a kiskereskedelmi forgalom növekedését
vezető elemzője is arra hívta fel a figyelmet, hogy két hónap lassabb bővülést követően júliusban újra dinamikus növekedést mutatott a kiskereskedelmi üzletek forgalma. A dinamikus bérnövekedés továbbra is elegendő forrást biztosít mind a megtakarítások, mind a fogyasztás növekedéséhez.
Júliusban egyedül az üzemanyag-kiskereskedelem forgalma növekedett lassabb ütemben, mint a
2019-09-04 12:12:48
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Európai Bizottság, Erste Bank, Regős Gábor, Századvég Gazdaságkutató, Németh Dávid, Horváth András, januári béradatok, idei trendet, magyar gazdaság, keresetek további, foglalkoztatás ösztönzésére, keresetek növekedési, szlovén nemzeti, gazdasági növekedésre, nettó export, növekedés lendületét, harmadik negyedévben, térségi prognózist, magyar előrejelzést, kétszámjegyű bérnövekedés, béremelkedés megalapozza, kiskereskedelmi forgalom, januári adatokban, januári mutató, várakozásoknak megfelelő, belföldi kereslet,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.