Belépés
velemenyezd: Az elhízás már a dohányzásnál is többször okoz rákot Nagy-Britanniában
az elhízás, mint a dohányzás. Számításaik szerint sok millió embernél nőtt meg a daganatos betegség kialakulásának kockázata a túlsúlyuk miatt. Mint rámutattak, Nagy-Britanniában az elhízottak száma a duplája a dohányosokénak.
A szervezet hangsúlyozta, hogy nem akarja a dohányzás. Számításaik szerint sok millió embernél nőtt meg a daganatos betegség kialakulásának kockázata a
2019-07-03 14:02:07
velemenyezd: Gyorsabb ütemben nő az elhízással összefüggő daganatos betegségek száma az amerikai fiatal felnőttek körében
kapcsolatban álló rákbetegségek növekvő terhét illetően" - idézte Ahmedin Jemalt, a tanulmány társszerzőjét a medicalxpress.com orvostudományi hírportál.
Az elmúlt négy évtizedben az elhízottak aránya több mint kétszeresére nőtt az Egyesült Államokban. Hasonló tendencia ment végbe más fejlett országokban is, és a közelmúltban a fejlődő országokban. A világon ma mintegy kétmil
2019-02-04 16:32:47
velemenyezd: Nem létezik egyetlen optimális emberi étrend
vadászó-gyűjtögető népcsoportok legfeltűnőbb vonása, hogy a krónikus betegségek - szív- és érrendszeri betegségek, rák, magas vérnyomás - viszonylag ritkán fordulnak elő náluk.
Az elhízottak aránya alacsony. Még idős korukban is kiemelkedő a szívük és légzőszerveik egészsége, 2-es típusú diabétesz és emésztési betegségek szinte nem fordulnak elő a csoportjaikban.
Ennek
2018-12-22 07:16:14
velemenyezd: Huszonöt éven belül az elhízás miatt több brit nő lesz rákos, mint a dohányzás miatt
megelőzhető rákos esetek 12 százaléka függ össze a dohányzással, és 7 százaléka azzal, hogy a páciens túlsúlyos vagy elhízott. Azonban mivel a dohányzók száma visszaszorulóban van, az elhízottaké pedig emelkedik, a szervezet szerint 25 év alatt eltűnik a két kiváltó ok közötti különbség - számolt be a jelentésről hétfőn a BBC News.
A Rákkutató szervezet számításai szerint 203
2018-09-24 12:53:31
velemenyezd: Az Y generáció válhat a "legkövérebb nemzedékké" Nagy-Britanniában
bél- és a veserákkal van összefüggésben. Ezen összefüggésről azonban a brit lakosság mindössze 15 százaléka tud.
Nagy-Britannia jelenleg Nyugat-Európa legelhízottabb nemzete, és az elhízottak aránya gyorsabban nő a szigetországban, mint bármely másik fejlett államban. Az elhízottsági mutatók 1993-ban még 15, 2015-ben azonban már 27 százalékot mutattak.
Három évvel ezelőt
2018-02-26 17:15:40
velemenyezd: Szakértő: a túlsúlyos fiatalok felnőttkorukban is azok lehetnek

Azt mondta, egyes felmérések szerint a gyermekek negyede-harmada súlyfelesleggel küzd, bár az utóbbi időben nem emelkedik az elhízottak száma.
A menzareformmal is az egészséges táplálkozást igyekeznek megtanítani. Sarkalatos kérdés a zöldségek, gyümölcsök mindennapos fogyasztása, a cukor- és sóhasználat visszaszorítása, valamint a megfelelő mennyiségű tej, tejtermék bevi
2017-05-19 10:21:50
pacsakute: Természetes módszerek a hőhullámok enyhítésére
a hőhullámok időtartama.

11. Fogyás
A San Franciscóban található Kaliforniai Egyetem kutatói 338, átlagosan 53 éves nőket vizsgáltak, olyanokat, akik túlsúlyosak vagy elhízottak voltak, és akiknek fele kellemetlen hőhullámokról számolt be. A kutatók megállapították, hogy a fogyás, a testtömegindex (BMI) és a has kerületének csökkenése összefüggésbe hozható azzal, h
2017-03-29 20:15:12
velemenyezd: Az elégtelen táplálkozás miatti elhízás a legfenyegetőbb táplálkozási probléma a világon
területen tapasztalható előrelépés.
A tanulmány szerzői ezért nem az éhezésre, hanem az elhízás terjedésének "döbbenetes méretű globális kihívására" hívták fel a figyelmet, mert az elhízottak aránya a világ majdnem minden országában növekszik - olvasható a BBC News honlapján.
Emberek százmillióit sújtja a malnutríció az elhízás és a vérben található túl sok cukor, só vag
2016-06-14 11:11:47
velemenyezd: Elhízásban az oroszok utolérték az az amerikaiakat egy orosz szakértő szerint
összehasonlításából az tűnik ki, hogy főleg a férfiak körében mutatható ki a testsúlygyarapodás. A minisztérium által elvégeztetett tudományos kutatás első ízben mutatta ki, hogy Oroszországban az elhízottak száma meghaladja azokét, akik súlyhiánnyal küzdenek.
A FAO adatai szerint a túlsúlyosak aránya Mexikóban a legmagasabb, 32,8 százalék. A második helyen álló Egyesült Áll
2016-06-02 16:22:30
lilagondolatok: Miért éri meg Gyapjas tintagombát fogyasztani?
XX. század népbetegsége, mely leginkább rossz táplálkozási szokásainkkal hozható összefüggésbe, eredménye pedig a szív- és érrendszeri betegségek gyakoribb előfordulása. Ezek a betegek elhízottak, vérnyomásuk, vérzsír értékük, valamint vércukor szintjük egyaránt magas. Ez a négy faktor "HALÁLOS NÉGYES", hiszen ezen értékek megemelkedése nagy valószínűséggel nem hosszabbítan
2016-05-18 05:55:55
velemenyezd: Újra vízfogyasztást népszerűsítő kampány indul az iskolákban
növekszik. A túlsúlyosság és az elhízás hatással lehet egy gyermek életminőségére és az iskolázottság szintjére is. Nagy a valószínűsége annak, hogy az érintett gyermekek felnőttként is elhízottak maradnak, és ez komoly egészségi és gazdasági kockázatot jelent nekik, a családjuknak és a társadalomnak is - figyelmeztetett a WHO.
Magyarországon a 6-12 éves korosztály negyede tú
2016-04-12 14:32:10
velemenyezd: WHO: 41 millió öt év alatti gyermek túlsúlyos vagy elhízott
fizikai, pszichikai és egészségügyi problémákat is. Az elhízás hatással lehet az iskolázottság szintjére, és ez, valamint annak a valószínűsége, hogy az érintett gyermekek felnőttként is elhízottak maradnak, komoly egészségügyi és gazdasági kockázatot jelent nekik, a családjuknak és a társadalomnak is - tette hozzá Sania Nishtar.
A bizottság jelentésében több ajánlást fogalma
2016-01-25 19:22:47
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Ahmedin Jemalt, Egyesült Államokban, Kaliforniai Egyetem, Egyesült Áll, HALÁLOS NÉGYES&#8221, Sania Nishtar, elhízással összefüggő, amerikai fiatal, elhízás miatt, dohányzás miatt, túlsúlyos fiatalok, hőhullámok enyhítésére, elégtelen táplálkozás, legfenyegetőbb táplálkozási, oroszok utolérték, orosz szakértő, daganatos betegség, túlsúlyuk miatt, elhízottak száma, szervezet hangsúlyozta, tanulmány társszerzőjét, elmúlt négy, elhízottak aránya, fejlődő országokban, krónikus betegségek, páciens túlsúlyos,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.