Belépés
velemenyezd: Háromszorosára nőtt az elhízottak aránya világszerte 1975 óta
százalékra emelkedett (a férfiak körében 11 százalék, a nőknél 15 százalék) az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint.
A 30 vagy annál magasabb testtömegindexű (BMI) emberek elhízottak, esetükben nagy a szívroham, a stroke, a cukorbetegség és egyes daganatos betegségek kockázata. A 25-30 közötti BMI túlsúlynak számít.
Jelenleg mintegy kétmilliárd 18 év fölötti ember
2019-07-05 19:42:33
velemenyezd: Élelmiszeripari együttműködésbe kezd a Bonafarm és a PTE
aránya 2030-ra akár 50 százalékra, sőt, egyes államokban 89 százalékra nőhet.
Az OECD legfrissebb, e témában kiadott jelentése szerint Európában Magyarországon a legmagasabb az elhízottak aránya, az ország globálisan az Egyesült Államok, Mexikó és Új-Zéland után a negyedik helyen áll. A világszervezet adatai szerint a felnőtt magyar lakosság immár 30 százaléka elhízott, a túl
2019-07-04 12:32:22
velemenyezd: Gyorsabb ütemben nő az elhízással összefüggő daganatos betegségek száma az amerikai fiatal felnőttek körében
kapcsolatban álló rákbetegségek növekvő terhét illetően" - idézte Ahmedin Jemalt, a tanulmány társszerzőjét a medicalxpress.com orvostudományi hírportál.
Az elmúlt négy évtizedben az elhízottak aránya több mint kétszeresére nőtt az Egyesült Államokban. Hasonló tendencia ment végbe más fejlett országokban is, és a közelmúltban a fejlődő országokban. A világon ma mintegy kétmil
2019-02-04 16:32:47
velemenyezd: Nem létezik egyetlen optimális emberi étrend
vadászó-gyűjtögető népcsoportok legfeltűnőbb vonása, hogy a krónikus betegségek - szív- és érrendszeri betegségek, rák, magas vérnyomás - viszonylag ritkán fordulnak elő náluk.
Az elhízottak aránya alacsony. Még idős korukban is kiemelkedő a szívük és légzőszerveik egészsége, 2-es típusú diabétesz és emésztési betegségek szinte nem fordulnak elő a csoportjaikban.
Ennek
2018-12-22 07:16:14
vorosrozsa66: 6 tipp a rák megelőzéséhez
el a finomított szénhidrátokat!

A fejlett világ sok millió, krónikusan magas inzulinszinttel rendelkező lakosa között azonban vannak olyanok, aki se nem túlsúlyosak, se nem elhízottak, vagyis csupán az, hogy nem tartozunk az elhízottak táborába, még nem véd meg minket a magas inzulinszint kialakulásának veszélyétől. Ezért a legjobb megelőzési módszer a finomított cukrok
2018-10-10 20:29:22
vorosrozsa66: A természetben töltött idő csökkenti ...
poszttraumatikus stressz szindrómában szenvedő betegeken is képes segíteni.

Kutatások igazolják, hogy azok az emberek, akik gyakran járnak a természetbe, sokkal aktívabbak, kevésbé elhízottak és többnyire jobb a kedvük is, mint azoknak, akik kihagyják az életükből a természetjárást.

A rendszeres természetjárók halálozási aránya tizenhat százalékkal kisebb azo
2018-06-08 15:59:39
velemenyezd: Az Y generáció válhat a "legkövérebb nemzedékké" Nagy-Britanniában
bél- és a veserákkal van összefüggésben. Ezen összefüggésről azonban a brit lakosság mindössze 15 százaléka tud.
Nagy-Britannia jelenleg Nyugat-Európa legelhízottabb nemzete, és az elhízottak aránya gyorsabban nő a szigetországban, mint bármely másik fejlett államban. Az elhízottsági mutatók 1993-ban még 15, 2015-ben azonban már 27 százalékot mutattak.
Három évvel ezelőt
2018-02-26 17:15:40
lizawolf: HITEK ÉS TÉVHITEK - a szívinfarktusról
Azt gondolhatnánk, hogy hogy szívinfarktust csak azok kapnak, akik egész nap a TV előtt ülnek, elhízottak, ötven éven felül vannak, hajszolt munkatempóban dolgoznak és főleg férfiak, mert ki gondolná, hogy mi nők is veszélyeztetettek lehetünk.
Ez sajnos nem igaz, bár tény, hogy az esetek nagy részében viszonylag kicsi azoknak a nőknek az aránya, akik negyven éves koruk előtt
2018-02-06 12:08:08
velemenyezd: Naponta átlagosan 4961 lépést tesznek meg az emberek világszerte
egyenlőtlenség, csak nem a gazdagok és a szegények, hanem a legfittebbek és leglustábbak közötti különbséget jelenti. Kimutatták, hogy minél nagyobb a testmozgási egyenlőtlenség, annál magasabb az elhízottak aránya egy országban.
"Svédország például egyike azon országoknak, ahol a legkisebb a különbség a lakosság legmozgékonyabb és leglustább hányada között. Itt az egyik lega
2017-07-13 15:34:02
horvathnemagdi: 10 tudományos magyarázat
csökken.

5. ...nem csinál sörhasat.

Egy tanulmány szerint a sörhas mögött nincs túl sok tudományos bizonyíték, sokkal inkább azzal magyarázzák, hogy nagyobb a sörivók aránya az elhízottak között, mint a normál testalkatúak esetében.

6. ...segít kivédeni a vesekő képződést.

Azok közül az emberek közül, akik mérsékelt mennyiségű sört fogya
2017-02-01 01:35:45
velemenyezd: Kevesebb kalóriát vallanak be a britek, mint amennyit valóban fogyaszanak
felnőttek átlagosan fejenként 3000 kalóriát, a kérdezésen alapuló hivatalos felmérések szerint azonban csak 2000 kalóriát fogyasztanak.
A BIT szerint ez megmagyarázza, miért nő az elhízottak aránya, miközben a felmérések évtizedek óta azt mutatják, hogy az emberek kevesebbet esznek.
Számos hivatalos vizsgálat - köztük az országos étrendi és táplálkozási felmérés (Nationa
2016-08-08 13:13:52
velemenyezd: Az elégtelen táplálkozás miatti elhízás a legfenyegetőbb táplálkozási probléma a világon
területen tapasztalható előrelépés.
A tanulmány szerzői ezért nem az éhezésre, hanem az elhízás terjedésének "döbbenetes méretű globális kihívására" hívták fel a figyelmet, mert az elhízottak aránya a világ majdnem minden országában növekszik - olvasható a BBC News honlapján.
Emberek százmillióit sújtja a malnutríció az elhízás és a vérben található túl sok cukor, só vag
2016-06-14 11:11:47
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
HITEK ÉS TÉVHITEK, Egészségügyi Világszervezet, Európában Magyarországon, Egyesült Államok, Ahmedin Jemalt, Egyesült Államokban, elhízottak aránya, elhízással összefüggő, amerikai fiatal, természetben töltött, emberek világszerte, elégtelen táplálkozás, legfenyegetőbb táplálkozási, férfiak körében, 25-30 közötti, ország globálisan, negyedik helyen, világszervezet adatai, felnőtt magyar, tanulmány társszerzőjét, elmúlt négy, fejlődő országokban, krónikus betegségek, finomított szénhidrátokat, fejlett világ, elhízottak táborába,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.