Belépés
pacsakute: A természet fájdalomcsillapítója az MSM
az esőkkel belemosódik a talajba, ahonnan a növények gyökerei felszívják. Megtalálható: zöldségben, gyümölcsben, húsban, halban, májban, tejben.

Mi az az MSM?
Egyike a legősibb, legfontosabb élet-alkotó molekuláknak. Ez egy természetes, természetben előforduló vegyület, egy szerves kén vegyület, amely minden élő organizmusban megtalálható. Valójában az egyik legfo
2020-01-28 22:14:20
velemenyezd: A magyar kultúra napja - Átadták a Csongrád Megyei Levéltár új raktárépületét

Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára Kásler Miklós miniszter gondolatait tolmácsolva úgy fogalmazott, hogy már a legősibb civilizációkban is voltak levéltárak. A városokat létrehozó embereknek természetes igényük volt, hogy az általuk teremtett anyagi és szellemi javakat megőrizzék az utókor számára.
Az emberiség sokkal szegén
2020-01-22 16:32:14
maroka: Erdő Péter és Veres András közösen adott hálát húszéves ....
amelynél egykor Szent II. János Pál pápa is imádkozott".
Erdő Péter bíboros, prímás a homíliájában a következőket mondta: ,,Vízkereszt ünnepe az úrjelenés titkának ünnepe. Legősibb egyházi ünnepeink közé tartozik, de nem egyetlen eseményt ünnepelt ilyenkor az Egyház, hanem azt a nagy titkot, hogy Jézus Krisztus személyében maga Isten jelent meg az emberiség számára
2020-01-07 14:38:23
maroka: Szűz Mária, Isten anyja 2020.01.01
reménységünk abban, hogy ami vele történt, az velünk is - az Egyházzal és az Egyház minden tagjával - megtörténik: részünk lehet a bűn és a halál fölötti teljes győzelemben.
A legősibb időktől fogva a Boldogságos Szüzet mint Istenszülőt tisztelik, különösen előtérbe kerül ez a gondolat a karácsonyi ünnepkörben.
Az ünnepet az Egyház a II. vatikáni zsinat után
2020-01-01 15:31:24
velemenyezd: Negyvenezer éves furulyatöredék is látható a szlovén Nemzeti Múzeum új kiállításán
tárlat.
Az igazgatónő kiemelte, hogy különleges helyet kapott a kiállításon a neandervölgyi furulya, amelyre 1995-ben bukkantak szlovén régészek az ország nyugati felében. Ez mindeddig a legősibb, dallamot megszólaltatni képes hangszer - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a lelet "történelmi mérföldkőnek számít globális viszonylatban is".
A múzeum honlapja szerint a tárlat le
2019-12-01 15:41:30
maroka: A Szent Péter- és a Szent Pál-bazilika felszentelésének ....
Legszentebb Üdvözítő bazilikája, a pápa székesegyháza.
...............
A lateráni főszékesegyház a pápák legősibb bazilikája. A hozzáépült palota volt a katolikus egyházfők székhelye a 4-16. századig. Eredetileg az előkelő római család, a Lateranusok háza volt. A Nero elleni összeesküvés mi
2019-11-18 10:19:22
velemenyezd: A humán tudományok hétköznapi alkalmazásáról indul előadás-sorozat Szegeden
Attila László a csíkszeredai Sapientia Egyetem oktatója, a Ko
2019-11-11 10:01:24
eva6: Mai harmónia kártyám
szövevényében nem bűn. A kígyó kísértésbe visz, ha hagyod, miként megkísértette Évát. A felébredt kígyó azonban már nem kísértő, hanem óvó erő, mely a szolgálatodra áll. A kígyó az egyik legősibb szimbólum. A kígyó kultúráktól függően a legnagyobb tisztelet övezte totemisztikus imádat vagy a legteljesebb gyűlölet jelképe is lehet. A keresztény kultúrában a bibliai kísértés, a görö
2019-10-04 05:47:23
velemenyezd: Hangyák címmel interaktív produkciót mutat be a dán Secret Hotel a Margitszigeten

A Hangyák (Walking Lecture on Ants) a színház és a természettudomány találkozása. A kilencvenperces séta során megtapasztalható, milyen az élet a Földön az egyik legkisebb és legősibb rovar szemszögéből. Nem kell mást tenni, csak csatlakozni és együtt sétálni az előadás többi résztvevőjével a Margitszigeten - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint
2019-09-29 17:01:43
velemenyezd: A világ egyik legősibb madárfajának maradványait fedezték fel Új-Zélandon

A pelagornithidák, vagyis az ősi, hatalmas testű tengeri madarak családjáról úgy vélték, az északi féltekén fejlődött ki, az elmélet azonban megdőlt, amikor a család legrégebbi, bár legkisebb tagjának maradványait felfedezték Új-Zéland Déli-szigetén - számolt be róla a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő portál.
A most feltárt 62 millió éves Protodontopteryx ruthae nem
2019-09-18 12:31:19
velemenyezd: Megkezdődtek a Szekszárdi Szüreti Napok
köszöntőjében úgy fogalmazott: a szüreti napok méltó megkoronázása annak az egészéves munkának, amelynek célja, hogy a szekszárdi bor a poharakba kerüljön.
A szekszárdi kadarka az egyik legősibb magyar borfajta, hungarikum, olyan jegyeket hordoz, amelyek a világ semmilyen más borában nem fedezhetők fel - mondta.
A miniszter szólt arról is, hogy a szekszárdi az egyik lege
2019-09-13 21:02:06
velemenyezd: Hat templomot újít fel a Tiszántúli Református Egyházkerület pályázati forrásból
és a létavértesi református templom, amivel létrejön a Reformáció öröksége - Tiszántúli református kulturális attrakció tematikus útvonal.
A Kistemplom 1726 óta áll, ez Debrecen legősibb keresztény temploma. A Veres templom pedig az ország egyik olyan református temploma, amelynek falára bibliai jeleneteket festettek a 19. században, arányosan az Ószövetségből és az Újszövet
2019-09-10 16:42:25
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Csongrád Megyei Levéltár, Erdő Péter, Veres András, Szűz Mária, Nemzeti Múzeum, Szent Péter-, Szent Pál-bazilika, Secret Hotel, Szekszárdi Szüreti Napok, Tiszántúli Református Egyházkerület, Latorcai Csaba, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Kásler Miklós, Szent II, János Pál, Jézus Krisztus, Boldogságos Szüzet, Legszentebb Üdvözítő, Attila László, Sapientia Egyetem, Walking Lecture, Új-Zéland Déli-szigetén, magyar kultúra, szlovén Nemzeti, humán tudományok, világ egyik,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.