Belépés
maroka: Erdő Péter mutatott be szentmisét az újra megnyílt ......
pünkösdkor.
"Két és fél hónappal ezelőtt fokozatosan felfüggesztettük templomainkban a nyilvános liturgiát, de nap mint nap bemutattuk a szent miseáldozatot az Egyházért, önmagunkért és az egész világért. Megtanultunk egymással a távolból is kapcsolatba lépni. ... Talán azt is mondhatnám, hogy rég elfelejtett erővel izzott fel bennünk a szeretet."
Május 31-én, pünkösdvas
2020-05-31 18:55:32
maroka: Az ima megvilágítja szívedet és arcodat!
katekézissorozatát. Elmélkedésének középpontjában a teremtés misztériuma állt: ha képesek vagyunk elámulni a bennünket körülvevő világ szépségén, jóságán és nagyságán, az imára, hálára, a teremtett világért, a létezésért mondott köszönetre indít minden embert. Ferenc pápa teljes katekézisének fordítását közreadjuk.
.................
2020-05-21 09:45:24
maroka: Veres András püspök: Csodák kísérték II. János Pál imádságos
Szentatya nagy csöndben imádkozott, csak néha hagyta el az ajkát sóhajszerűen egy-egy szó.
Nem értettük, hogy mit mondott. De azóta is sokszor belém hasított, hogy egy pápának az egész világért, az egész világegyházért kell imádkoznia, ezt a felelősséget hordozni Isten előtt óriási teher lehet. Ezek a felsóhajtások ebből fakadhattak.

A harmadik: a csoda tula
2020-05-18 08:35:36
maroka: stenes versek dr. Székely János megyéspüspök előadásában
keresztet...?
Roskadva, remegve, föl, egész a célig...?
Akkor is, ha szíved ezer sebből vérzik...?

Tudod-e karodat szélesre kitárni...?
Az egész világért áldozattá válni...?
És tudsz-e pihenni úgy a kereszten,
hogy örvendezz rajta: mindig ezt kerestem...?

Tudsz-e mellém hágni...? A helyembe lépni...?
2020-05-07 12:48:46
maroka: Imádkozzunk, hogy befejeződjön a keresztények üldözése!
megvetettek és elutasítottak" (vö. Iz 53,3; ApCsel 8,30-35). Ha befogadjuk az ő Lelkét, akkor oly nagy szeretet születhet szívünkben, hogy képesek leszünk odaadni életünket a világért anélkül, hogy megalkudnánk csalásaival, és képesek leszünk elfogadni elutasítását. A veszélyt a világgal való megalkuvás jelenti: a keresztény mindig ki van téve annak a kísértésnek, hogy
2020-04-29 20:16:12
maroka: Ezen a napon megnyílik irgalmam mélysége”
pápa használ, egy utolsó kérdést teszek fel neki, amelyben sok másik is benne foglaltatik, és amelyik e párbeszéd legrövidebb válaszát kapja. Azt kérdezem tőle, hogy milyen imát mond a világért? Ezt feleli: ,,Irgalomért könyörgök. Igen, irgalomért." (,,Ne féljetek!" - André Frossard és II. János Pál pápa párbeszéde, Budapest, 1986, 199.)
És a szent
2020-04-19 15:52:38
maroka: Ima az egyedülállókért, magányosokért
küldetéséhez és az egyházmegye épüléséhez. Egyúttal az apostoli kormányzó arra kéri a híveket, hogy a megjelölt napi imaszándékok mellett imádkozzanak az egyházmegyéért, a hazáért, az egész világért a járvány mielőbbi megfékezése érdekében.
Szeretettel várják a híveket továbbra is a tagok sorába, csatlakozni az egész év folyamán lehetséges. .
A Boldogasszony Imaszövetség
2020-03-31 18:03:18
maroka: Szent-Gály Kata: Keresztúton
keresztet...?
Roskadva, remegve, föl, egész a célig...?
Akkor is, ha szíved ezer sebből vérzik...?

Tudod-e karodat szélesre kitárni...?
Az egész világért áldozattá válni...?
És tudsz-e pihenni úgy a kereszten,
hogy örvendezz rajta: mindig ezt kerestem...?

Tudsz-e mellém hágni...? A helyembe lépni...?
2020-03-29 09:00:21
maroka: Naponta imádkozzunk otthonainkban
..........
- Erdő Péter bíboros imádsága Járvány idején
Mindenható Urunk, atyáink Istene!
Hálát adunk neked a világért, amelyben lehetővé tetted az emberiség életét. Hálát adunk a teremtés egész gazdagságáért és csodálatos törvényszerűségeiért. Hálát adunk a
2020-03-26 08:30:43
maroka: Imádságok a szenvedőkért, gyógyítókért, az egész világért...
Imádságok a szenvedőkért, gyógyítókért, az egész világért járvány idejére
,,Bizakodó gyermekekként fordulunk az Atyához. Mindennap megtesszük, napjában többször is, most viszont a koronavírus-járvány által keményen megpróbált emberiség számára esedezünk irgalomért. És együtt tesszük ezt, minden egyházhoz, közösséghez és hagyományhoz tartozó hívők, bármilyen életkorúak, n
2020-03-25 16:07:38
maroka: Erdő Péter bíboros, prímás imádsága járvány idején
Mindenható Urunk, atyáink Istene!
Hálát adunk neked a világért, amelyben lehetővé tetted az emberiség életét. Hálát adunk a teremtés egész gazdagságáért és csodálatos törvényszerűségeiért. Hálát adunk azért, hogy minden pusztító erő ellenére megmaradtunk, és képesek vagyunk arra, hogy világunkról és önmagunkról új és új felismerésekre jussunk.
Köszönjük, hogy egyénileg és
2020-03-17 20:42:51
maroka: Veszprémi Érsekség szentmise 03.15.
Konferencia (MKPK) alelnöke március 15-én a veszprémi Szent Mihály fő székesegyházban imádságos fölajánlást végzett, Isten segítségét kérve a Veszprémi Fő egyházmegyéért, hazánkért és az egész világért a járvány mielőbbi megfékezése érdekében. A főpásztor Nagy Károly apát, kanonok plébánossal és Felker Zsolt káplánnal mutatott be szentmisét nagyböjt harmadik vasárnapján.
A sz
2020-03-16 16:50:59
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Erdő Péter, Veres András, János Pál, Székely János, Szent-Gály Kata, Veszprémi Érsekség, André Frossard, Boldogasszony Imaszövetség, Mindenható Urunk, Szent Mihály, Veszprémi Fő, Nagy Károly, Felker Zsolt, újra megnyílt, keresztények üldözése, napon megnyílik, egész világért, nyilvános liturgiát, szent miseáldozatot, teremtés misztériuma, bennünket körülvevő, teremtett világért, létezésért mondott, ajkát sóhajszerűen, egész világegyházért, felelősséget hordozni,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.