Belépés
maroka: 5. évközi hét szombat 02.15
OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
A politikai szakadást vallási elkülönülés követi:
az új király az elszakadt országban aranyborjakat készíttet.
Amikor Jeroboám, a két részre szakadt ország északi részének királya látta, hogy a nép továbbra is a jeruzsálemi templomba jár, azt gondolta magában:
,,Ha ez a nép feljár Jeruzsálembe, az Úr templomába, hogy ott
2020-02-15 08:10:32
furaila: Az ellenség kívülről-belülről is támadja Magyarországot
helyszínen, és azt nyilatkozta, álhírt terjesztettek a szerbiai menekültek között arról, hogy meg fogják nyitni a magyar határt, ezért is jöttek ide ennyien az országból több helyről is. Az országban 6 ezer körüli számban vannak jelen migránsok, akik a magyar határzár után leginkább Horvátország irányába próbáltak továbbjutni.

Estére egyértelmű volt, hogy a határt a mag
2020-02-09 01:14:51
velemenyezd: MSZP: kudarc a kormány lakhatási és népesedési politikája
tájékoztatást adjon a koronavírus kapcsán megtett intézkedésekről.
Az ellenzéki politikus teljes kudarcnak nevezte a kormány elmúlt tízéves lakáspolitikáját, szerinte ugyanis az egész országban lakhatási válság van. Összevetette: a szocialista kormányok nyolc éve alatt 280 ezer, 2011-től viszont csak 88 ezer új lakás épült Magyarországon.
Elmondta, nem a legelesettebbek
2020-02-04 14:21:45
velemenyezd: Szili: a kárpátaljai magyar sajtó fontos szerepet játszik a nemzeti összetartozás erősítésében
ideológiát, ma már saját lábán állva, önálló magyar lapként online és papír változatban megjelenve, egy modern szerkesztőséggel és valódi, összetartó közösséggel szólítja meg olvasóit az egész országban" - hangsúlyozta Szili Katalin.
Mint fogalmazott, az újság centenáriuma egyben a régió magyar újságírásának is az ünnepe, hiszen születésétől kezdve jelen van szinte mindig, m
2020-01-31 20:55:34
velemenyezd: Holokauszt-emléknap - Német államfő: visszatértek a múlt gonosz szellemei
mondta, az egész világ Németországra figyel, mert ha ott nem sikerül megvédeni ezen értékeket, akkor sehol sem sikerülhet.
Ha a zsidók nem élhetnek szabadon, félelem nélkül abban az országban, ahonnan elindult a zsidó holokauszt, akkor sehol máshol nem tudnak majd félelem nélkül élni - húzta alá az izraeli államfő.
Hozzátette, hogy Németország a klímaváltozás elleni kü
2020-01-29 14:32:16
velemenyezd: A magyar kultúra napja - Átadták a Csongrád Megyei Levéltár új raktárépületét
államtitkár.
Szabó Csaba, az MNL főigazgatója közölte, az intézmény összesen 300 kilométernyi iratanyagot őriz, ebből 1
2020-01-22 16:32:14
velemenyezd: Giro d'Italia - Révész Máriusz: a kerékpározás népszerűsítését is szolgálja a verseny
útvonalon, komoly hegyi és gyorsasági szakaszokon végighajtanak, nem véletlenül számítanak világsztároknak.
A verseny egyben hatalmas turisztikai marketingakció is, hiszen tavaly 195 országban közvetítették és mintegy 810 millió ember nézte a kerékpárosokat. Mindez elképesztő népünnepéllyel is együtt jár, a helyszíni nézőszám naponta 400 ezer - sorolta a kormánybiztos.
2020-01-22 14:01:39
velemenyezd: A magyar kultúra napja - Emmi: sorra újulnak meg a színházak az egész országban

Sok színházban most is folynak a munkálatok és még további épületek felújítása szerepel a tervek között. "2010-hez képest két és félszer többet fordít a kormány kultúrára, idén az összeg eléri az 584 milliárd forintot" - közölte az Emmi.
Mint írják, a fővárosi színházak 500 millió forinttal nagyobb keretből gazdálkodhatnak 2020-ban, a kormány emellett a vidéki színházakn
2020-01-22 11:51:58
velemenyezd: EP-elnök: az antiszemitizmus démonja visszatér Európába és a világ egészébe
németországi Halléban, valamint New Yorkban antiszemita indíttatásból nemrégiben elkövetett támadások, a zsidó állampolgárok és politikusok elleni sorozatos fenyegetések, valamint több európai országban zsidó temetők és zsidó tulajdonú üzletek ellen elkövetett vandalizmus "olyan időszakra emlékeztetnek, amelyről azt reméltük, már régen véget ért" - mondta.
A hét folyamán Jeru
2020-01-21 17:16:41
velemenyezd: Szijjártó: nukleáris energia nélkül Európa nem tudja megvalósítani a klímasemlegességet
két új atomreaktor munkába lép, éves szinten 17 millió tonna széndioxid kibocsátását tudjuk megelőzni. Ha figyelembe vesszük azt, hogy éves szinten a magyar közlekedési szektor az egész országban megvalósuló tevékenységének éves kibocsátása 12 millió tonna, láthatjuk, hogy ennek a másfélszeresét tudjuk elkerülni és megelőzni a paksi atomreaktor üzembe állításával" - fejtette ki.
2020-01-21 13:31:18
velemenyezd: Líbia - Merkel: a résztvevők megállapodtak a fegyverembargó betartásában
az al-Kaida és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet, az egész térségben felerősödött az instabilitást még inkább fokozó illegális migráció, és súlyos humanitárius helyzet állt elő az országban - fejtették ki a nyilatkozatban.
A konferenciát a 2019 szeptemberében elindított úgynevezett berlini folyamat keretében rendezték az ENSZ és a német kormány együttműködésével. A világsz
2020-01-19 22:12:11
velemenyezd: Erdő Péter: a keresztények egységéhez kevés az emberi erőfeszítés
főtitkára köszöntőjében kiemelte: a "keresztények közötti megosztottság hosszú évszázadok óta tart. Ez nagyon fájdalmas, és ellenkezik Isten akaratával".
Ezért az imahéten szerte az országban a különböző felekezetek tagjai közösen imádkoznak a keresztények egységéért és a megbékélésért a világban, hogy "az ima erejével legyőzzük a megosztottságot".
A résztvevők az istent
2020-01-19 20:22:09
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Csongrád Megyei Levéltár, Révész Máriusz, Erdő Péter, Amikor Jeroboám, Szili Katalin, Szabó Csaba, Iszlám Állam, ellenség kívülről-belülről, kormány lakhatási, kárpátaljai magyar, nemzeti összetartozás, múlt gonosz, magyar kultúra, kerékpározás népszerűsítését, egész országban, antiszemitizmus démonja, világ egészébe, résztvevők megállapodtak, fegyverembargó betartásában, keresztények egységéhez, emberi erőfeszítés, politikai szakadást, elszakadt országban, jeruzsálemi templomba, szerbiai menekültek, magyar határt,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.