Belépés
velemenyezd: Második lakalommal rendeznek filmnapokat Győrben
Rómer Ház és a Szent László Látogatóközpont ad otthont az eseménynek.
Kiemelte, hogy péntek este a Széchenyi téren mutatják be Magyarországon először az 1934-ben készült Meseautó digitálisan felújított változatát, a budapesti bemutató másnap lesz. Az est zárásaként a Happy Dixieland Band zenél.
Szombaton mutatják be A tanú című film eredeti, 1969-ben készült, cenzúrázat
2019-08-27 12:21:14
velemenyezd: Digitálisan felújították az első, teljes napfogyatkozásról készített filmfelvételt

Az eredeti felvételt Nevil Maskelyne amatőr brit csillagász, elismert bűvész és filmes készítette 1900. május 28-án az amerikai Észak-Karolina államban, ahová a Brit Asztronómiai Egyesület expedíciójának keretében érkezett - írja a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportál.
Maskelyne egy speciális teleszkópos adaptert készített a kamerájához, hogy fel tudja venni a
2019-05-31 12:01:14
velemenyezd: Berlinale - Hanna Schygulla: Mészáros Márta filmje, az Örökbefogadás mestermű

Mészáros Márta 1975-ben Arany Medvével elismert alkotásának digitálisan felújított változata a Berlinalén ezúttal a klasszikusok programban szerepelt.
"A film teljesen örökérvényű, semmit sem szépít meg. Sőt, kifejezetten árnyalt. Bár a nők között sokféle verseny zajlik, a film a fejlődésről szól, az összetartozás érzésének és a bizalomnak az erősödéséről" - mondta el a
2019-02-16 20:52:01
velemenyezd: Berlinale - A magyar animáció új nemzedéke a Collegium Hungaricum Berlinben
film jövője női, és mi is éppen erre fókuszáltunk, pedig nem is tudtuk, hogy ezt mondja majd" - jegyezte meg Nagy Márta.
A CHB egy további rendezvényének ötletét az adta, hogy digitálisan felújított változatban tért vissza a Berlinaléra Mészáros Márta Örökbefogadás című filmje, amellyel a rendező 1975-ben első nőként és első magyarként elnyerte a fesztivál fődíját, az Arany M
2019-02-15 07:04:05
velemenyezd: Berlinale - Mészáros Márta: az Örökbefogadás még mindig aktuális film

A digitálisan restaurált film világpremierjén "tele volt a mozi", és a vetítés után "nagyon sokan jöttek oda hozzám aláírásért, és nagyon sokan mondták, hogy semmit nem öregedett a film".
"Ezt én is észrevettem, és büszkén mondhatom, hogy ez a film mai film" - emelte ki Mészáros Márta.
"Még a nők ruhája is, és a létezés egész attitűdje is abszolut mai" - tette hozz
2019-02-13 21:33:22
velemenyezd: Berlinale - Megtartották Tóth Luca Lidérc úr című alkotásának világpremierjét
magyar munka, de a vasá
2019-02-13 07:04:06
velemenyezd: Berlinale - Megtartották Buda Flóra Anna Entropia című alkotásának világpremierjét
munka, de a február 17-
2019-02-11 21:42:33
velemenyezd: Berlinale - Magyar filmek a fesztiválon
ő hangjuk is a nemzetközi porondon"
2019-02-11 20:44:21
velemenyezd: Berlinale - Havas Ágnes: egyre nagyobb figyelem irányul a magyar film klasszikusaira a nemzetközi fesztiválokon
Ildikó Az én XX. századom című alkotása felújított változatának világpremierje, Cannes-ban pedig a többi között Jancsó Miklós Szegénylegények és Makk Károly Szerelem című filmjének digitálisan felújított verzióját vetítették - mondta Havas Ágnes.
Rámutatott, hogy ezeket a műveket is a Filmalap igazgatóságaként működő Magyar Nemzeti Filmarchívum filmdigitalizációs és filmresta
2019-02-11 07:03:57
velemenyezd: Az Örökbefogadás című film felújított változatát mutatják be az Urániában
Márta történelmet írt az 1975-ös Berlinalén: Örökbefogadás című filmjével első magyarként és első nőként nyerte el a fődíjat, az Arany Medvét. Idén a berlini nemzetközi fesztivál a film digitálisan felújított változatának bemutatásával tiszteleg Mészáros Márta munkássága előtt.
Néhány nappal a berlini bemutató után Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínház a Magyar Nemzeti Fi
2019-02-05 19:08:02
velemenyezd: Bemutatták a digitálisan felújított Schindler listáját az Urániában

A Steven Spielberg bevezetőjével kiegészített film vetítése előtt Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára hangsúlyozta: Magyarországon zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben.
Nem elég azonban, ha a "zsidózásnak" politikai és jogi következményei vannak, a mai Magyarország nem lehet mod
2019-01-27 15:26:18
velemenyezd: Berlinale - Összeállt a 69. Berlinale versenyprogramja
ezúttal a rövidfilmes szekcióba hívtak meg műveket, Buda Flóra Anna Entropia és Tóth Luca Lidérc úr című alkotását. Vetítik Mészáros Márta Örökbefogadás című filmjének 4K-felbontású, digitálisan felújított változatát is, a Berlinale Klasszikusok nevű szekcióban.
A Berlinale a cannes-i és a velencei mellett a legjelentősebb az A-kategóriás filmfesztiválok sorában. Tavaly csak
2019-01-17 20:02:50
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Hanna Schygulla, Mészáros Márta, Collegium Hungaricum Berlinben, Megtartották Tóth Luca Lidérc, Megtartották Buda Flóra Anna Entropia, Havas Ágnes, Rómer Ház, Szent László Látogatóközpont, Happy Dixieland Band, Nevil Maskelyne, Brit Asztronómiai Egyesület, Arany Medvével, Nagy Márta, Berlinaléra Mészáros Márta Örökbefogadás, Arany, Ildikó Az, Jancsó Miklós Szegénylegények, Makk Károly Szerelem, Magyar Nemzeti Filmarchívum, Arany Medvét, Uránia Nemzeti Filmszínház, Magyar Nemzeti Fi, Steven Spielberg, Takács Szabolcs, Buda Flóra Anna Entropia, Tóth Luca Lidérc,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.