|
|
|
I. FEJEZETA reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro |
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|
|
elhelyezzük a felszeletelt és a csontra visszatett őzgerincet, és az áfonyalekvárral töltött körtékkel díszítve tálaljuk.
Illő körítése: párolt rókagomba és mandulában bundázott burgonyaropogós.
Bajor kacsasült (Bayrische Ente)
Hozzávalók (4 személyre):
1 kacsa (kb. 2 kg)
1 alma
1 narancs
1 nagy fej hagyma
só
fehérbors |
2008-11-29 20:06:28 |
|
|
|
|
Mandulás burgonyaropogós
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
2 tojás
prézli
gyalult mandula
só
zsiradék
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd pürére törjük. Amikor már kihűlt, hozzákeverünk egy tojást, megsózzuk, s a masszából kroketteket formázunk. Végül azokat prézlibe, tojásba, majd |
2008-04-04 22:10:49 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Bayrische Ente, vörösborral időnként, elfövő levet, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, csontra visszatett, áfonyalekvárral töltött, burgonyát héjában, masszából kroketteket, burgonyaropogós, áfonyalekvárral, arányeltolódás, nagyságrenddel, hozzávetőleges, krumplilepény, hozzákeverünk, táplálkozóké, felszeletelt, metélőhagyma, csirkehússal, burgonyapüré, |
|
|
|