Belépés
pacsakute: A tavasz kedvencei: szamóca, brokkoli, cékla és cukkini
A tavasz kedvencei: szamóca, brokkoli, cékla és cukkini - miért fogyasszunk szezonális gyümölcsöket és zöldségeket?

Már nagyon sokan várták a tavaszt, hiszen ilyenkor kezdenek érni a szezonális gyümölcsök, amelyek nemcsak lédúsak és ízletesek, de rendkívül egészségesek is. Nemcsak egyes gyümölcsök örvendeztetnek meg bennünket, hanem már kora tavasztól ehetünk sok-s
2024-04-16 20:38:13
pacsakute: 10 ételt, amitől gyorsabban tudsz fogyni
fehérjében gazdag, ami azt jelenti, hogy segíti a kalória elégetését evés után.

Naponta egy marék mandula több, mint elég a kellő hatás érdekében. De adagold túl.

10. Brokkoli
Egy igazi szuper étel, tele vitaminokkal és ásványianyagokkal. A C-vitamin és a kalcium a gyors anyagcsere fő ,,kellékei". Emellett nagy számban tartalmaz olyan anyagoka
2024-04-15 22:40:38
pacsakute: Savas reflux csökkentése
Brokkolival, zöldbabbal, uborkával, karfiollal és spárgával is csökkenthető a savas reflux

Azok, akik a savas reflux nevű betegségtől szenvednek, gyakran tapasztalnak meg kellemetlen tüneteket. Ilyenkor fájdalmas és égő érzés jelentkezhet a nyelőcsőben, a gyomorban, de még a mellkasban is. Ezek a tünetek akkor alakulnak ki, amikor a gyomorsav tartalma a nyelőcsőbe kerül,
2024-04-05 22:43:37
pacsakute: Gyulladáscsökkentő étrend egyszerűen és hatékonyan
teljes kiőrlésű gabonák.

A gyümölcsök és a zöldségek nemcsak rendkívül jó rostforrásnak számítanak, hanem ásványi anyagokban és vitaminokban is nagyon gazdagok. A spenót és a brokkoli például bőséges forrása a vasnak és mindkettő remek gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A paradicsom és a sárgarépa pedig karotint tartalmaz, amely szintén segít a gyulladás csökkenté
2024-04-02 23:04:06
pacsakute: Táplálékok a máj egészségének fenntartásáért
antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Segít csökkenteni az oxidatív stressz okozta sejtkárosodást, illetve a máj védelmében is aktív szerepet játszik.

A brokkoli szulforafán vegyületekben gazdag, Ez a vegyület csökkenti a rákos betegségek kialakulásának kockázatát, illetve javítja az anyagcserét, de gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.
2024-03-26 19:53:29
pacsakute: Allergiaszezon idején is ehetjük
erősítésében. A C-vitamin a megfázás és az influenza megelőzésében is jeleskedik. Ez egy olyan tápanyag, amely nagy hasznunkra lehet az allergia megel
2024-03-12 22:10:15
pacsakute: Kollagénkiegészítők
el termelni.

A kollagénkiegészítők fogyasztása is jó ötlet, azonban kollagéntermelésünket az alábbi természetes táplálékokkal is növelhetjük: lazac, zöld leveles zöldségek, brokkoli, saláta, zöldbab, citrusfélék, tojás, bogyós gyümölcsök, fokhagyma, avokádó, tökmag, chiamag. A szervezetünk kollagénszükségletét kielégíthetjük csontlevessel is, ugyanis a kollagén az állat
2024-03-08 21:35:27
pacsakute: Magas koleszterinszintre tippek
kockázatait. A zabpehely magnéziumban és káliumban is bővelkedik. Mindkét ásványi anyag segíti a szív működését.

A keresztesvirágú zöldségek mint a káposzta, a kelkáposzta, a brokkoli rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és fitokemikáliákban gazdagok, amelyek együttesen szintén segítenek a szívbetegségek leküzdésében.

Az extraszűz olí
2024-03-06 23:36:18
pacsakute: Egészséges zöldségek és gyümölcsök

Egészséges zöldségek és gyümölcsök - színesek, illatosak és jót tesznek nekünk

A gyümölcsöknek és zöldségeknek mindenképpen a napi étrend részét kell képezniük, hiszen kulcsszerepük van az egészség megőrzésében és a betegségek elkerülésében. Olyan alapvető vitamin
2024-03-03 20:44:45
pacsakute: A máj ezeket a táplálékokat szereti
C-vitamin, E-vitamin, omega-3 zsírsavak, flavonoidok és karotinoidok. Ezeket a tápanyagokat többek között a következő táplálékok tartalmazzák: halak, avokádó, brazil dió, fokhagyma és brokkoli. Ezek a táplálékok csökkentik a gyulladást, illetve antioxidáns és májvédő tulajdonságokkal bírnak, amely hatások pedig aktívan hozzájárulnak az optimális májműködéshez. Ahhoz, hogy megtámog
2024-03-03 20:13:19
pacsakute: Erősíti és javítja a porcokat : C-vitamin
bogyós gyümölcsök - áfonya, eper, ribizli -, ananász, papaja, mangó, sárgadinnye, citrom, narancs, mandarin.

Zöldségek, amelyek gazdag forrásai ennek a vitaminnak: brokkoli, karfiol, spenót, kelbimbó, zöld leveles zöldségek. Minél több ilyen jellegű zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, annál kisebb az esélye a C-vitamin-hiány kialakulásának.

Nemcs
2024-02-19 21:17:46
pacsakute: A fejeskáposzta gyógyhatásairól
elkészíthető.

Ma a legelterjedtebb zöldségfélék közé tartozik, fejenként húsz kiló körüli az éves fogyasztásunk belőle. A fejes káposzta rokona a kelkáposzta, a kelbimbó, a karfiol, a brokkoli, a karalábé, sőt a retek és a torma is.

100 g káposzta elfogyasztása napi C-vitamin szükségletünk nagy részét fedezi. Fogyasszunk belőle minél többet nyersen pl. salátá
2024-02-17 21:36:45
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
tavasz kedvencei, táplálékokat szereti, fejeskáposzta gyógyhatásairól, szezonális gyümölcsök, kalória elégetését, marék mandula, kellő hatás, igazi szuper, gyors anyagcsere, savas reflux, tünetek akkor, gyomorsav tartalma, nyelőcsőbe kerül, zöldségek nemcsak, brokkoli például, sárgarépa pedig, gyulladás csökkenté, oxidatív stressz, brokkoli szulforafán, vegyület csökkenti, rákos betegségek, influenza megelőzésében, olyan tápanyag, allergia megel, alábbi természetes, zabpehely magnéziumban,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.