Belépés
velemenyezd: Tavalyhoz képest több mint három héttel későbbre tolódott idén a túlfogyasztás világnapja
erőfeszítések azt mutatják, hogy lehetséges rövid idő alatt megváltoztatni az erőforrás-felhasználási trendeket. Az elmúlt hónapokból levonható legfőbb tanulságok közé tartozik, hogy a biológiai sokféleséget muszáj megóvni az emberek és a bolygó egészsége érdekében, a jövőbeli világjárványok csak úgy kerülhetőek el, ha az emberek megtanulnak harmóniában élni a természettel, és a k
2020-08-14 17:43:03
velemenyezd: Új látogató- és oktatóközpontot adtak át Mátrafüreden
Kálmánné, a BNPI igazgatója az ünnepségen kijelentette: a térségben található egyedülálló, változatos fajokat kötelességünk fenntartani és megőrizni, mert ezek adják a Mátra biológiai sokféleségét.
Közölte: a Harkály Ház látogató- és oktatóközpont feladata a tájegység természeti értékeinek, védett és Natura 2000 területeinek, élőhelyeinek, növény- és állatfajainak bemutatása.
2020-08-12 19:32:29
velemenyezd: Csökken az afrikai elefántagyar és az orrszarvútülök iránti kereslet
emlősöket, hüllőket, korallokat, madarakat és halakat - érintett az illegális vadkereskedelem 1999 és 2019 között.
A vadvilági bűnözés minden országra hatással van a biológiai sokféleségre, az emberi egészségre, biztonságra és a társadalmi-gazdasági fejlődésre gyakorolt hatása révén.
A vadon élő fajok illegális kereskedelmének felszámolása nem csupán a biodiverzitás me
2020-07-10 15:42:04
velemenyezd: Fotópályázatot hirdettek a gyepes élőhelyek értékeinek bemutatására
az életfeltételeiket. Ilyen fajok Magyarországon például a réti kardvirág, az árvalányhaj-fajok, a tátorján vagy a bókoló zsálya.
A mérsékelt övi gyepek fajgazdagsága, biológiai sokfélesége a trópusi esőerdőkével vetekszik, mégis ezek a leginkább veszélyeztetett, de egyben a legkevésbé védett élőhelytípusok a világon - figyelmeztet a közlemény.
A fotópályázat Magyarorszá
2020-06-29 19:03:03
velemenyezd: Az Agrárkamara a gazdálkodók világszervezetének közgyűlésén is tiltakozott az Európai Zöld Megállapodás célkitű
az Európai Zöld Megállapodás célkitűzései ellen.
A kamara korábban azt közölte, hogy a fenntartható mezőgazdaságra és élelmiszeriparra való áttérést célzó, valamint a biológiai sokféleség védelméről szóló célok amellett, hogy teljesíthetetlenek, olyan súlyos terheket rónának az agrár-és élelmiszergazdaság szereplőire, hogy közülük sokan felhagynának tevékenységükkel.
A d
2020-06-29 11:21:27
velemenyezd: A betolakodó fajok világszerte fenyegetést jelentenek a védett területekre
elpusztíthatják természetes élőhelyüket" - mondta Tim Blackburn, a UCL professzora.
Hozzátette: az idegen fajok inváziója egyike azon öt legfőbb közvetlen tényezőnek, amely a biológiai sokféleség hanyatlásáért felelős világszerte, és a betolakodó fajok egyre gyorsabb ütemben szállnak meg új területeket.

A kutatók azt is megállapították, hogy a védett területek töb
2020-06-11 17:23:04
velemenyezd: Krónika 8. rész (költségvetés)
kitért, hogy büdzsében alig találni olyan elemet, ami a klímaváltozás megfékezését és a környezetvédelmet szolgálná. A büdzséhez az LMP 21 olyan indítványt nyújt be, amelyeknek a biológiai sokféleség megőrzése a célja - mondta.
Független: a kormány nem az embereket és a kisvállalkozásokat segíti
Székely Sándor (független) cinikusnak nevezte a hazai bérekről szóló kormány
2020-06-10 18:23:09
velemenyezd: ITM - Környezetvédelmi világnap: Magyarország kiveszi a részét a folyamatos küzdelemből
szándéka, hogy ezt a fontos programot hosszú távra szóló intézkedések útján is megerősítse - hangsúlyozta.
Az államtitkár hozzátette, ho
2020-06-05 12:22:08
velemenyezd: Csökken a magyarországi madárállomány
vonulóinkat is érinti.
Az információk az MME által Közép-Kelet-Európában 2019-ben elsőként elindított Mindennapi Madaraink Monitoringja (MMM) vizsgálatból származnak, ami a biológiai sokféleség-vizsgálatok tekintetében a világ frontvonalába tartozik.
Az MMM hazánk főbb élőhelytípusaiban számlálja standard módszerekkel 114 madárfaj állományát a fészkelési, 2000 óta pedi
2020-05-27 10:41:52
velemenyezd: Agrárminisztérium: fókuszban a biológiai sokféleség

Európai összehasonlításban Magyarország kiemelkedő természeti értékekkel rendelkezik, az ország változatos ökológiai adottságai kedvezőek a biológiai sokféleség szempontjából. Ennek megőrzése mindannyiunk közös feladata és felelőssége - szögezte le a minisztérium a közleményben.
Az elmúlt évek természetvédelmi beruházásainál az élőhelyek helyreállítása kiemelt hangsúlyt
2020-05-22 12:31:51
velemenyezd: LMP: a kormány végre fogjon neki a biodiverzitás megvédésének!
ahogy a mezőgazdasági területek energetikai célú használata sem.
Szerinte a nagyüzemi mezőgazdaság és az agrártámogatási rendszer radikális átalakítására van szükség, a biológiai sokféleség megőrzését, az alkalmazkodást a klímaváltozáshoz, a vegyszermentes egészséges élelmiszertermelést tekintve prioritásnak.
Schmuck Erzsébet kijelentette: a klímaváltozás, valamint a b
2020-05-22 11:31:42
velemenyezd: Agrárkamara: elfogadhatatlan az uniós biodiveriztás és a "Termőföldtől az Asztalig" stratégia
biztosa szerdán ismertette, hogy az Európai Bizottság milyen célkitűzéseket kíván megvalósítani 2030-ig a fenntartható mezőgazdaságra és élelmiszeriparra való áttérés és a biológiai sokféleség védelme érdekében.
A stratégiában szerepel többek között, hogy 2030-ig a növényvédőszer-használatot 50 százalékkal, a műtrágya alkalmazását pedig 20 százalékkal kell csökkenteni. Az an
2020-05-21 09:41:19
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Európai Zöld Megállapodás, Harkály Ház, Székely Sándor, Mindennapi Madaraink Monitoringja, Schmuck Erzsébet, Európai Bizottság, túlfogyasztás világnapja, afrikai elefántagyar, orrszarvútülök iránti, gyepes élőhelyek, betolakodó fajok, védett területekre, folyamatos küzdelemből, magyarországi madárállomány, biológiai sokféleség, kormány végre, biodiverzitás megvédésének, uniós biodiveriztás, elmúlt hónapokból, biológiai sokféleséget, bolygó egészsége, jövőbeli világjárványok, emberek megtanulnak, ünnepségen kijelentette, térségben található, tájegység természeti,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.