Belépés
velemenyezd: Tőzsde - Csökkenéssel indult a kereskedés a főbb európai piacokon
Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,30 százalékos csökkenéssel indította a napot.
A kockázatvállalási hangulatot rontják a vártnál gyengébb kínai kiskereskedelmi és ipari termelési adatok, az újabb amerikai gazdaságösztönző csomagterv elfogadásának késlekedése, valamint az amerikai-kínai kapcsolatok éleződése miatti aggodalmak.
Eközben Washin
2020-08-14 09:31:28
velemenyezd: Donald Trump szerint Hongkong Kína fennhatósága alatt soha nem lesz prosperáló terület
úton fog végigmenni". Hozzáfűzte, hogy meglátása szerint "senki nem fog odautazni, hogy üzleteljen".
Donald Trump májusban jelentette be, hogy visszavonja Hongkong különleges kereskedelmi státuszát, s egyben közölte, hogy megindítja más politikai kedvezmények megszüntetésének folyamatát is. Az amerikai elnök akkor arra hivatkozott, hogy Hongkong már nem "megfelelő mértékben
2020-08-13 21:03:18
velemenyezd: Trump: nagyszerű volt a személyes viszony a kínai elnökkel, de ez mára megváltozott
fogalmazott Hsziről. Hozzáfűzte, hogy nagyon régóta nem beszélt a kínai vezetővel.
Hangsúlyozta, hogy a járvány sokkal rosszabb következményekkel járt, mint az amerikai-kínai kereskedelmi vita miatti nézetkülönbségek. "S ez igazi szégyen" - mondta.
Trump és az amerikai kormányzat több tagja is Kínát okolja a járvány világméretűvé szélesedéséért, azt állítva, hogy Pekin
2020-08-12 07:18:31
velemenyezd: Huawei Technologies: a brit kormány gondolja újra döntését a Huawei-termékek kitiltásáról
nyilatkozta a szóvivő a Huawei MTI-hez kedden eljuttatott sajtóközleménye szerint.
A szóvivő szerint a Huawei jövője az Egyesült Királyságban átpolitizálódott, az ügy az USA kereskedelmi politikájáról szól, nem pedig a biztonságról.
"A mai bejelentéssel kapcsolatban részletes elemzéssel készülünk, amelyben bemutatjuk, mit jelent mindez az üzletvitelünk számára, és dolg
2020-07-14 19:33:11
velemenyezd: A brit vállalatok 2021-től nem vásárolhatnak a Huaweitől 5G-felszerelést
"visszafordíthatatlanul" kötelezővé a Huawei termékeinek teljes eltávolítását a brit 5G hálózatokból, és ezek a hálózatok 2027 végére "Huawei-mentesek lesznek".
Dowden kifejtette: az amerikai kereskedelmi minisztérium május 15-én új szankciókat léptetett érvénybe a Huawei ellen, és ez olyan érdemi jelentőségű mozzanat volt, amelyet a brit kormánynak figyelembe kellett vennie.
2020-07-14 15:24:37
velemenyezd: A várakozások ellenére nőtt Kína külkereskedelmi forgalma júniusban
gyengülést valószínűsítő elemzői jóslatokkal. A kínai import ezzel júniusban az idei legjobb teljesítményt produkálta, májusban még 16,7 százalékos zsugorodást mértek.
A kínai külkereskedelmi mérleg 46,42 milliárd dolláros többlettel zárt, ami elmarad az elemzők által várt 58,6 milliárd dolláros szufficittől. Májusban a kínai külkereskedelmi többlet 62,93 milliárd dollárral
2020-07-14 08:11:03
velemenyezd: Tőzsde - Veszteséges kezdés várható az európai tőzsdéken
eszkalálódása. Az amerikai külügyminiszter például hétfőn teljesen jogtalannak nevezte Kína területi igényeit a dél-kínai tengeren.
A várakozásokkal ellentétesen alakult Kína júniusi külkereskedelmi mérlege. Az export és az import is növekedett a várt csökkenés helyett, a kereskedelmi többlet pedig kevesebb lett a vártnál.
Az olaj ára csökkent kedden, ahogy a koronavíru
2020-07-14 07:50:55
velemenyezd: Donald Trump: az amerikai-kínai viszony "súlyosan károsodott"
volna" a világjárvány kirobbanását, de "ezt nem tette meg". Kifejtette azt is, hogy ezért - mint fogalmazott -"pillanatnyilag" nem gondolkodik a januárban megkötött amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás újabb szakaszának megnyitásában. "Őszintén szólva, csomó más dolog jár a fejemben" - mondta.
Trump a Egyesült Államok - közel-keleti hadműveletekkel is foglalkozó - Közpon
2020-07-10 22:13:09
velemenyezd: Kína vízumkorlátozásokkal sújt amerikai tisztségviselőket Hongkong miatt
személyekke
2020-06-29 13:01:26
velemenyezd: Washington vízumkorlátozásokat vezet be kínai tisztségviselőkkel szemben Hongkong miatt
tartására szólította fel Kínát.
Donald Trump amerikai elnök és Mike Pompeo a múlt hónapban jelentette be, hogy visszavonja a Hongkong számára biztosított különleges gazdasági és kereskedelmi előnyöket.
Közleményében Pompeo pénteken emlékeztetett arra, hogy Trump akkor "ígéretet tett a hongkongi szabadságjogok felszámolását kezdeményező Kínai Kommunista Párt felelőseinek
2020-06-27 07:04:54
velemenyezd: A Pentagon listát hozott nyilvánosságra a kínai hadsereggel kapcsolatban álló kínai cégekről
azonban lehetővé teszi a mindenkori amerikai elnököknek szankciók bevezetését, köztük akár a listán szereplő vállalatok teljes vagyonának zárolását is.
Tavaly, a Kínával folytatott kereskedelmi vita közepette amerikai republikánus és demokrata párti törvényhozók egy csoportja sürgette a Pentagont, hogy állítsa össze, illetve hozza nyilvánosságra a friss listát. A politikusok
2020-06-25 07:05:57
velemenyezd: Tőzsde - Gyenge kezdés várható az európai tőzsdéken
ütemére utaló beszerzésimenedzser-indexeknek köszönhetően. Megkönnyebbülést okozott a befektetőknek az amerikai elnök részéről twitter üzenetben tett megerősítés az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodások érvényben maradásáról.
A nap egyik legjobban szereplő ágazata az autóipar lett az ACEA európai autóértékesítések idei 25 százalékos csökkenéséről tett előrejelzését köve
2020-06-24 07:40:54
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Donald Trump, Hongkong Kína, Huawei Technologies, Eközben Washin, Huawei MTI-hez, Egyesült Királyságban, Egyesült Államok, Mike Pompeo, Közleményében Pompeo, Kínai Kommunista Párt, főbb európai, személyes viszony, kínai elnökkel, brit kormány, brit vállalatok, várakozások ellenére, európai tőzsdéken, amerikai-kínai viszony, kínai hadsereggel, euróövezeti vállalatok, kockázatvállalási hangulatot, vártnál gyengébb, újabb amerikai, amerikai-kínai kapcsolatok, amerikai elnök, kínai vezetővel,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.