Belépés
velemenyezd: Tüzet nyitott egy tengerész a Pearl Harbor-i támaszponton, három halott
szükséges segítséget megígért.
Szombaton lesz a Pearl Harbor elleni támadás emléknapja. 1941. december 7-én t
2019-12-05 07:04:42
velemenyezd: Lemondásra kényszerült az amerikai védelmi tárca haditengerészeti államtitkára
miniszter tudta és beleegyezése nélkül megpróbált egyezkedni a Fehér Házzal a haditengerészet kommandós elitegységének parancsnoka, Edward Gallagher ügyében, mert nem értett egyet Donald Trump amerikai elnök döntésével. Ezt maga Spencer is elmondta amerikai újságíróknak, illetve kiemelte lemondó levelében.
Trump november 15-én nyilvánosságra hozott döntése szerint vissza kel
2019-11-25 07:04:31
velemenyezd: Török offenzíva - Német lap: Berlin 2500 katonát biztosítana egy szíriai nemzetközi küldetéshez
indított támadást a kurdok ellen Északkelet-Szíriában, Ankara állítása szerint a terrorveszély elhárítása érdekében.
A török agresszió elől sok ezer kurd menekült el. Október 17-én amerikai közvetítéssel tűzszüneti megállapodást kötöttek, amely szerint a kurd vezetésű Szíriai Demokratikus Erők (SDF) lázadószervezetnek ki kell vonulnia a Törökország által követelt, 30 kilomét
2019-10-25 22:10:28
velemenyezd: Török offenzíva - Erdogan: Ankara nem állítja le északkelet-szíriai hadműveletét
szerint a terrorveszély elhárítása érdekében. Ankara célja, hogy biztonsági övezetet hozzon létre a határ mentén, ahova a Törökországban tartózkodó szíriai menekültek hazatérhetnek.
Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) szóvivője, Jonathan Hoffman pénteken a török hadművelet leállítását szorgalmazta, mielőtt az helyrehozhatatlan következményekkel járna.
Donald Trum
2019-10-11 21:21:48
velemenyezd: Benkő Tibor: regionális különleges műveleti parancsnokságot hoz létre a Magyar Honvédség
fegyvernem, és napjainkban már elismerően nyilatkoznak más nemzetek a magyar különleges műveleti katonákról. Afganisztánban a magyar különleges erők parancsnoki feladatokat látnak el, amerikai katonák felett is, ami ritkán fordul elő.
A miniszter kiemelte, hogy bár szolidárisak vagyunk a térséggel, nem akarjuk kiszolgáltatni magunkat, elért indult el a Zrínyi 2026 honvédelmi
2019-10-08 15:01:33
velemenyezd: Kövér László jelenlétében avatták fel Czetz János honvédtábornok szobrát Gyergyószentmiklóson
után azonban 54 évi száműzetéssel fizetett azért, hogy népének szabadságot akart. Teljesítményével második hazájának, Argentínának a szívébe és emlékezetébe is beírta magát.
A dél-amerikai országban megforduló magyarokat - Czetz János ottani intézményalapító tevékenysége és térképészeti munkássága eredményeképpen - ma is különös rokonszenv övezi, ha elmondják, hogy arról a f
2019-10-05 19:32:19
velemenyezd: Meghosszabbította a Pentagon a déli határra rendelt katonák szolgálatát

A szóvivő hangsúlyozta: döntésével Mark Esper miniszter - Donald Trump amerikai elnök migrációs politikájának szellemében - az illegális bevándorlás elleni fellépést kívánja hatékonyabbá tenni. Az alezredes hozzáfűzte: a tárcavezető szeptember 3-án hagyta jóvá a belbiztonsági minisztérium és a rendőri szervek kérését az Egyesült Államok déli határaihoz telepítendő katonákra v
2019-09-11 07:04:36
velemenyezd: Joe Biden megható afganisztáni történetértől kiderült, nem igaz
nagygyűlést az északkeleti New Hampshire államban, ahol élénken ecsetelte a hallgatóságnak, hogy még alelnökként az afganisztáni Konarban járt, ahol ropogtak a fegyverek és halál leselkedett az amerikaiakra. Mint mondta: egy négycsillagos tábornok hívta meg őt, hogy kitüntesse a haditengerészet egyik kapitányát a hősiességéért.
Biden elmesélte: néhányan óva intették, de ő fé
2019-08-30 07:05:27
velemenyezd: The Washington Post: több ezernyi amerikai katonát vonhatnak ki Afganisztánból

A lap névtelenséget kérő amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva arról tudósított, hogy a jelenleg mintegy 14 ezer fős amerikai kontingensből csak 8-9 ezer amerikai katona maradna Afganisztánban. A megállapodásban a tálibok állítólag beleegyeznének a tűzszünetbe és lemondanának az al-Kaida nevű terrorszervezet támogatásáról.
A The Washington Post értesülései szerint
2019-08-02 07:05:23
velemenyezd: Illegális bevándorlás - Amerikai katonákat vettek őrizetbe embercsempészet gyanújával
van szó.
A tengerészgyalogság július elején indította meg a vizsgálatot, miután egy határ menti járőrözés során három migránst találtak tengerészgyalogosok járőrkocsijában. A két amerikai katonát és az illegális bevándorlókat kihallgatták. Kiderült, hogy a tengerészgyalogosok fejenként 8 ezer dollárt (több mint 2,3 millió forintot) kértek el a menekültektől. Ennek nyomán indu
2019-07-26 07:04:26
velemenyezd: A 2016-os puccskísérlet harmadik évfordulójára emlékeztek Törökországban
másik témára, annak az orosz Sz-400-as légvédelmi rendszernek az ügyére is kitért, amelynek az alkatrészei múlt péntek óta folyamatosan érkeznek Ankarába, egyre feszültebbé téve a török-amerikai viszonyt. A török államfő reményét fejezte ki, hogy országa 2020 áprilisára végez az ütegek telepítésével.
Július 15. Törökországban 2017 óta hivatalosan a demokrácia és a nemzeti egy
2019-07-15 23:02:31
velemenyezd: Az amerikai elnök elrendelte további ezer katona Közel-Keletre telepítését
indokolta a döntést. Részletekbe ugyan nem bocsátkozott, de elemzők szerint Trump az Irán körül kialakult feszültség miatt hozta meg a döntést.
2019-06-18 07:05:06
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Pearl Harbor-i, Benkő Tibor, Magyar Honvédség, Kövér László, Czetz János, Washington Post, Pearl Harbor, Fehér Házzal, Edward Gallagher, Donald Trump, Szíriai Demokratikus Erők, Jonathan Hoffman, Donald Trum, Mark Esper, Egyesült Államok, amerikai védelmi, szíriai nemzetközi, déli határra, 2016-os puccskísérlet, amerikai elnök, haditengerészet kommandós, kurdok ellen, terrorveszély elhárítása, török agresszió, kurd vezetésű, határ mentén,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.