Belépés
velemenyezd: Lavrov: Moszkvát aggasztja a NATO nagyszabású tavaszi hadgyakorlata
kedden közölt interjúban Lavrov rámutatott, hogy az áprilisban és májusban megrendezendő hadgyakorlatra a tervek szerint a már Európába állomásozó egységekhez több mint 30 ezer egységnyi amerikai haditechnikát és 20 ezer amerikai katonát dobnak át.
"Összességében több mint 40 ezer ember vesz rész ezen a hadgyakorlaton Értelemszerűen reagálni fogunk. Nem hagyhatjuk figyelmen k
2020-02-04 17:32:06
velemenyezd: Amerikai-francia védelmi tárgyalások: Washington még nem döntött arról, hogy kivonul-e a Szahel-övezetből

A francia védelmi miniszter azt szorgalmazta Washingtonban, hogy az amerikai kormányzat továbbra is támogassa a francia erőfeszítéseket a Szahel-övezetben a dzsihadisták elleni harcban. Parly úgy fogalmazott, hogy "butaság lenne" az amerikai hozzájárulás csökkentése a térségben.
Közös sajtóértekezletükön Mark Esper elmondta: hosszú ideje tartanak az egyeztetések Párizzsa
2020-01-27 22:43:06
velemenyezd: Iráni-amerikai viszály - Pentagon: 34 amerikai katona súlyos agysérülését okozta a januári rakétatámadás

Az iráni Forradalmi Gárda elitalakulata - a rakétaprogramot irányító űrhadosztály - 2020. január 8-án hajtott végre rakétatámadást két olyan iraki katonai támaszpont ellen, ahol amerikai katonák is tartózkodnak. Az iráni állami televízió akkor azt közölte: az akció megtorlás volt Kászim Szulejmáni tábornok, a Forradalmi Gárda Kudsz különleges egysége parancsnokának meggyilkol
2020-01-24 21:42:35
velemenyezd: Líbia - Elkezdődött a berlini Líbia-konferencia
kancellári hivatalba vasárnap kora délután megérkezett delegációvezetőket a két főszervező, Angela Merkel kancellár és Antonio Guterres ENSZ-főtitkár fogadta. Vendégeik között van Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök, Emmanuel Macron francia államfő, Boris Johnson brit és Guiseppe Conte olasz miniszterelnök.
A német
2020-01-19 16:11:34
velemenyezd: Líbia - Rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezettek be Berlinben a Líbia-konferencia miatt
(RBB) regionális közszolgálati médiatársaságnak, hangoztatva, hogy csak kedden derült ki, hogy megtartják a konferenciát.
A tanácskozásra Berlinbe utazik többek között Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Lavrov külügyminiszter, Recep Tayyip Erdogan török elnök, Emmanuel Macron francia államfő, Boris Johnson brit miniszterelnök, Antoni
2020-01-19 11:02:54
velemenyezd: Iráni-amerikai viszály - Iohannis: a NATO és az Európai Unió szerepvállalására van szükség

Iohannis üdvözölte Donald Trump amerikai elnök előző napi nyilatkozatát, és leszögezte: Románia kiáll Irak egysége, függetlensége, szuverenitása és területi épsége mellett, a térség békéjének biztosításhoz szükség van az iraki állami intézményrendszer működésére.
A román elnök szerint a külügyminiszterek pénteki rendkívüli értekezletén az EU-nak szerepet kell vállalnia a
2020-01-09 19:08:24
velemenyezd: Iráni-amerikai viszály - Spanyolország Kuvaitba vezényelt át katonákat Irakból
által irányított, az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet elleni nemzetközi koalíció tagjaként.
Irán több mint egy tucat ballisztikus rakétát lőtt ki szerda hajnalban az amerikai erők által használt két iraki támaszpontra - az Ain al-Aszad bázis mellett támadást intéztek az iraki Kurdisztánban lévő erbíli támaszpontra is -, hogy megtorolja azt, hogy az amerikai Bagd
2020-01-08 17:12:41
velemenyezd: NBC: Washington további mintegy 3000 katonát vezényel a Közel-Keletre

Az amerikai katonák, akiket az észak-karolinai Fort Bragg támaszpontról irányítanak a térségbe, a védelmi minisztérium döntése értelmében várhatóan 60 napig maradnak új állomáshelyükön, csatlakozva a már a térségben tartózkodó, 650 főnyi csapaterősítéshez.
Az NBC televízió nem részletezte, hogy pontosan hová is küldik a katonákat, a műsorvezető megfogalmazásában "a térsé
2020-01-03 20:32:38
velemenyezd: Tüzet nyitott egy tengerész a Pearl Harbor-i támaszponton, három halott
szükséges segítséget megígért.
Szombaton lesz a Pearl Harbor elleni támadás emléknapja. 1941. december 7-én t
2019-12-05 07:04:42
velemenyezd: Lemondásra kényszerült az amerikai védelmi tárca haditengerészeti államtitkára
miniszter tudta és beleegyezése nélkül megpróbált egyezkedni a Fehér Házzal a haditengerészet kommandós elitegységének parancsnoka, Edward Gallagher ügyében, mert nem értett egyet Donald Trump amerikai elnök döntésével. Ezt maga Spencer is elmondta amerikai újságíróknak, illetve kiemelte lemondó levelében.
Trump november 15-én nyilvánosságra hozott döntése szerint vissza kel
2019-11-25 07:04:31
velemenyezd: Török offenzíva - Német lap: Berlin 2500 katonát biztosítana egy szíriai nemzetközi küldetéshez
indított támadást a kurdok ellen Északkelet-Szíriában, Ankara állítása szerint a terrorveszély elhárítása érdekében.
A török agresszió elől sok ezer kurd menekült el. Október 17-én amerikai közvetítéssel tűzszüneti megállapodást kötöttek, amely szerint a kurd vezetésű Szíriai Demokratikus Erők (SDF) lázadószervezetnek ki kell vonulnia a Törökország által követelt, 30 kilomét
2019-10-25 22:10:28
velemenyezd: Török offenzíva - Erdogan: Ankara nem állítja le északkelet-szíriai hadműveletét
szerint a terrorveszély elhárítása érdekében. Ankara célja, hogy biztonsági övezetet hozzon létre a határ mentén, ahova a Törökországban tartózkodó szíriai menekültek hazatérhetnek.
Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) szóvivője, Jonathan Hoffman pénteken a török hadművelet leállítását szorgalmazta, mielőtt az helyrehozhatatlan következményekkel járna.
Donald Trum
2019-10-11 21:21:48
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Európai Unió, Spanyolország Kuvaitba, Pearl Harbor-i, Mark Esper, Forradalmi Gárda, Kászim Szulejmáni, Forradalmi Gárda Kudsz, Angela Merkel, Antonio Guterres ENSZ-főtitkár, Mike Pompeo, Vlagyimir Putyin, Recep Tayyip Erdogan, Emmanuel Macron, Boris Johnson, Guiseppe Conte, Szergej Lavrov, Donald Trump, Iszlám Állam, Fort Bragg, Pearl Harbor, Fehér Házzal, Edward Gallagher, Szíriai Demokratikus Erők, Jonathan Hoffman, Donald Trum, januári rakétatámadás,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.