Belépés
lilagondolatok: Minden nap választanod kell
“MINDEN NAP VÁLASZTANOD KELL"

“Néhány évvel ezelőtt, húsvét tájékán kint voltam egy Déva melletti nyomortelepen. Szegényeknek vittünk ajándékot. Odalépett hozzám egy fiatalember, és azt kérte, hogy szenteljem meg a házát. Tizenhat-ti
2021-01-20 10:47:43
foldinefehereva: 2020 Margójára
köszönni tudok a jóistennek! A teremtő, amikor elvesz tőlünk valamit, a túlsó oldalon rögtön ,,kárpótol" valami csodálatos dologgal, nekünk csak az a dolgunk, hogy az adott ajándékot észrevegyük, élvezzük és hálásak legyünk érte! Szerintem mindenkinek volt a tavalyi káoszban egy ilyen pozitív csoda pillanata, amiért hálás lehet! Nagyon sajnálnám, ha a 2020-as év kimarad
2021-01-03 21:10:31
maroka: Karácsonyi idő - december 29.
jelenlévők elcsodálkoznak Simeon szavain is. Csodálkozásuk arra indíthat minket, hogy mi is elgondolkozzunk Isten tervének megvalósulásán és rácsodálkozzunk arra, hogy Isten milyen nagy ajándékot adott nekünk Fia, Jézus személyében.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Örök Atyának egyszülött Fia, Jézus Krisztus! Imádlak téged és felajánlom neked mindazt a tiszte
2020-12-29 15:10:33
kohlinka: Hugh Olivér: A karácsonyi ajándék
kabátját és már az ajtóban állt.
- Akkor legalább a Karácsonyt töltsd velünk! - kérlelte John - Nézd teli az asztal mindenféle jóval, szívesen megosztjuk veled! Hiszen a legnagyobb ajándékot tőled kaptuk.
Az idegen azonban nem maradhatott. Megköszönte a szíves marasztalást, de mennie kellett. Halkan becsukta maga mögött az ajtót és lassan elindult a friss havon.
Elá
2020-12-26 20:06:28
lilagondolatok: Wass Albert: Magyar karácsony az égben
alászálljanak vele kicsi Magyarhonba.

Végül aztán már csak az égi magyarok álltak ott még mindig a magyar karácsonyfa körül, imába mélyülten. Az angyalok elhordták már az utolsó ajándékot is, s a gyertyák is kezdtek csonkig égni, amikor az Úr Jézus szeme hirtelen megakadt valami fehéren, a roppant karácsonyfa alsó ágai között. Jobban odanézett s hát bizony egy kis angya
2020-12-26 09:22:17
maroka: Egy sálban Krisztus és Pio atya arca:
letörölte vele az arcát, mintha izzadna, pedig tél volt. Francesco szemébe nézve gyengéd gesztussal szállított vissza hozzá. Szívből jövő, Francesco megértette, hogy most kapott egy nagyszerű ajándékot.
Francesco biztos benne, hogy akkoriban nem voltak szokatlan jelek, csak egy gyűrött sál volt. De mivel Pio atya előadta és megérintette az arcát, kiemelkedő ereklye volt. Amik
2020-12-13 14:37:49
koszegimarika: Schäffer Erzsébet Hajnali rorátéim Hová lettek azok a ...
ember elcsöndesül, magába néz, ha van rá alkalma, fűszeres forralt bort kortyol, süteményt süt, beteget, barátot látogat. A fogyasztó az áruk földíszített szentélyeiben vásárol, tolong, ajándékot halmoz ajándékra. És milyen a karácsony üzenete... Még ebben az izzadságos igyekezetben is meg-megcsillan néha bennünk a vágyakozás.
Valami méltóra. Hogy pakkok és plázák reménytelen
2020-12-08 08:44:47
klarika47: Hajnali rorátéim
ember elcsöndesül, magába néz, ha van rá alkalma, fűszeres forralt bort kortyol, süteményt süt, beteget, barátot látogat. A fogyasztó az áruk földíszített szentélyeiben vásárol, tolong, ajándékot halmoz ajándékra. És milyen a karácsony üzenete... Még ebben az izzadságos igyekezetben is meg-megcsillan néha bennünk a vágyakozás.
Valami méltóra. Hogy pakkok és plázák reménytelen
2020-12-08 06:32:19
menusgabor: Szatmári Delina
ragyog,
Akár a ránk letekintő milliárdnyi csillagok.

Forrás: www.poet.hu

A vers mindezeket felülmúlja

Ajándékot adni és kapni olyan nagyon jó,
A szívünknek, lelkünknek kedves és simogató.
A sok szép, gyönyörű virágok, tárgyak, ajándékok
Mind beragyogják a napot, az ember o
2020-12-07 20:45:03
maroka: Ferenc pápa vasárnap délben 11.15
ki kezed a szegénynek!" És Jézus azt is mondja nekünk: ,,Nézd, a szegény én vagyok!" Jézus ezt mondja nekünk: ,,A szegény én vagyok!"
Szűz Mária nagy ajándékot kapott: magát Jézust, de nem tartotta meg magának, a világnak adta, népének adta. Tanuljuk meg tőle kinyújtani kezünket a szegények felé!

A Szentatya szavai az Angelus elimádkozás
2020-11-17 17:34:58
maroka: 33. évközi hét hétfő 11.19
rajtam!" A tíz leprás meggyógyítása esetében már észrevettük, hogy ez a megfogalmazás a gyógyulásra váró ember hitét fejezi ki. A vak az irgalmas Isten segítségében reménykedik. A vak két ajándékot kap. Egyrészt Jézus visszaadja látását, s ezzel gyökeresen megváltozik az élete. Másrészt Jézus megnyitja lelki szemeit is, hogy ezentúl a hit szemével lásson.
Ha elindulok
2020-11-16 12:25:27
maroka: Pio atya betegen is böjtölt
".
.............

*
- Pio atya halálának rejtélye
Padre Pio a halálról hű barátként beszélt.
Pio halála ma ajándékot jelent számunkra. Számára ez vonzerő volt, mert őszintén szerette Istent. Isten volt az egyetlen, ezért a halál nyereség: ,, En
2020-11-09 10:50:17
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Hugh Olivér, Wass Albert, Schäffer Erzsébet, Szatmári Delina, MINDEN NAP VÁLASZTANOD KELL&#8221, Horváth István Sándor, Örök Atyának, Jézus Krisztus, Szűz Mária, Egyrészt Jézus, Másrészt Jézus, Padre Pio, karácsonyi ajándék, sálban Krisztus, túlsó oldalon, adott ajándékot, tavalyi káoszban, ilyen pozitív, ajtóban állt, asztal mindenféle, legnagyobb ajándékot, idegen azonban, szíves marasztalást, friss havon, magyar karácsonyfa, angyalok elhordták,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.