Belépés
velemenyezd: Július 1. - AM: megkezdődött a nyári ellenőrzés

A közleményben Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az akcióval kapcsolatban kiemelte, hogy az idén fókuszba kerülnek a nyári fesztiválokon, vásárokon működő élelmiszerforgalmazó és vendéglátó létesítmények, valamint a mozgó egységek.
A szaktárca hangsúlyozza, az ellenőrzéskor kiemelt figyelmet fordítanak a nagy tömegeket megmozgató eseményeken é
2019-07-01 10:31:10
velemenyezd: Díjazták a legkiválóbb pálinkákat

Zsigó Róbert felidézte, a minisztérium még 2014-ben indította el a Nemzeti Pálinkakiválósági Programot, amelynek célja, hogy a magyarországi minőségi pálinkákat megismertesse bel- és külföldön egyaránt.
A pálinkafőzésben rejlő gazdasági potenciált mutatja, hogy a kereskedelmi főzdék által készített párlat mennyisége 2014-ben 723 ezer hektoliterfok volt, 2017-ben viszont
2019-06-19 19:30:05
velemenyezd: Krónika 4. rész (interpellációk)
bánatpénzt fizetnek nekik ezért.
Önök kizárólag néhány tucat Fidesz-kedvenc sztárborászt tömnek tele milliárdokkal és rájuk is szabják ezeket a törvényeket - fogalmazott.
Zsigó Róbert, a szaktárca államtitkára ezzel szemben az előremenekülés uniós forrásból finanszírozott eszközeként beszélt a zöldszüretről, hangsúlyozva, hogy a tavalyi volt az utóbbi tíz év legbőségeseb
2019-06-17 17:12:42
velemenyezd: AM: új védjegyrendszer garantálja az élelmiszerek kiváló minőségét
az arany fokozat elnyerésére további független - a termék élelmiszerbiztonságára, minőségére kiterjedő - vizsgálatok alapján nyílik majd lehetőség - ismertette az államtitkár.
Zsigó Róbert megjegyezte, hogy utóbbinál a szakemberek egy termékmustra során hasonlítják majd össze a vásárlók számára elérhető termékeket, alegjobban szereplő termékekkel lehet majd pályázni, és a véd
2019-06-12 16:13:40
velemenyezd: Interspar áruházat adtak át Tatán

Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára köszöntőjében elmondta, a Spar az egyetlen magyarországi lánc, amely saját húsüzemet és önálló hidegkonyhai üzemet működtet, így a termékek a lehető legrövidebb úton jutnak el a vásárlókhoz és ez "mind minőségi, mind élelmiszerbiztonsági szempontból üdvözlendő".
Hozzátette, a magyar korm
2019-06-05 14:32:00
velemenyezd: Szemléletformáló akciókkal készül az Agrárminisztérium az élelmiszerbiztonsági világnapra

Zsigó Róbert hozzátette, az akció részeként elkészült egy, az élelmiszerek helyes kezeléséről szóló magyar és angol nyelvű videó, amely a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Youtube csatornáján lesz elérhető. Ezen felül elkészítették a tudatos vásárlásról szóló "Vásárolj okosan!" című kiadványukat, amelyet az érdeklődők a hivatal honlapján tekinthetnek majd meg.
2019-06-04 13:02:04
velemenyezd: Zsigó: egyre tudatosabbak a magyar vásárlók
szerint ezen jelölés ismeretében, a vásárlók választhatnak másik, jobb minőségű terméket. Így egy idő után nem fogja megérni a gyártónak a kettős minőség alkalmazása - vélekedett.
Zsigó Róbertet kérdezték arról is, hogy március 25. és április 22. között ellenőrzik a szezonális, tavaszi termékeket. Az államtitkár azt mondta: bizakodásra ad okot, hogy a részeredmények alapján a
2019-04-17 21:41:40
velemenyezd: AM: megkezdődött a húsvétig tartó élelmiszerlánc-ellenőrzés

Kiemelték, a Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár által elrendelt országos akció során a szakemberek a hagyományosan népszerű árukat, többek között a sonka, tojás, bor, édesség, valamint szezonális zöldség- és gyümölcstermékeket ellenőrzik.
A növényi termékeknél kiemelten vizsgálják a primőr árut, azok közül is főleg a gyorsan romló zöldségeket
2019-03-25 15:41:29
velemenyezd: AM: a kormány törekszik a minőségi sörök piacának élénkítésére
főzde küldte el sörét. A gödöllői verseny kísérő rendezvénye a Sörmustra, ahol 40 hazai kisüzemi sörfőzde mintegy 80 fajta sörével várja a látogatókat április 12-én és 13-án.
Zsigó Róbert elmondta, hogy a sörgyártás az elmúlt évtizedek fúziói és felvásárlásai nyomán a világ egyik legkoncentráltabb ágazatává vált. A magyar sörgyártásban 4 közepes- és nagyvállalat, valamint sz
2019-03-20 17:51:56
velemenyezd: Tájékoztató aloldalt indított a Nébih a termékvisszahívásokról
vásárló. Idén januártól törvény írja elő a vállalkozásoknak, hogy jelentsék az élelmiszerlánc-felügyeleti szervnek az önellenőrzésből eredő termékvisszahívásokat.
A közlemény idézi Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárt, aki szerint a magyarok egyre tudatosabbak élelmiszerbiztonsági kérdésekben. Ennek köszönhetően egyre jelentősebb az igény, hogy a kü
2019-03-05 15:06:41
velemenyezd: AM-államtitkár: az élelmiszerek kettős minősége ellen egységes uniós jogi szabályozásra van szükség
szereztek be. A vizsgálatok 20 terméknél találtak egyértelmű különbséget ugyanazon gyártó ugyanazon terméke között.
"Nem legenda az élelmiszerek kettős minősége" - idézte fel Zsigó Róbert az illetékes uniós biztosnak a vizsgálatok eredményeiről alkotott véleményét.
A 64 termék ellenőrzését követően 2018 decemberében az Európai Bizottság Kutatóközpontja már 19 uniós tagor
2019-01-31 12:12:15
velemenyezd: AM-államtitkár: a Pálinkakiválóságok Könyve hozzájárul az ország imázsépítéséhez

Zsigó Róbert a pálinkakóstolóval egybekötött könyvbemutatón ismertette, hogy idén a 307 nevezett pálinkából, mintegy 27 pálinkaház csaknem száz tétele gazdagítja a kiadványt.
Az államtitkár elmondta, hogy a program iránt a szigorú nevezési feltételek mellett is magas az érdeklődés. Tekintve a pálinkakiválósági statisztikát, az elmúlt négy évben a nevezett tételek száma
2018-12-11 15:58:37
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Pálinkakiválóságok Könyve, Zsigó Róbert, Nemzeti Pálinkakiválósági Programot, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, Zsigó Róbertet, Európai Bizottság Kutatóközpontja, nyári ellenőrzés, legkiválóbb pálinkákat, élelmiszerek kiváló, magyar vásárlók, húsvétig tartó, kormány törekszik, minőségi sörök, élelmiszerek kettős, ország imázsépítéséhez, közleményben Zsigó, akcióval kapcsolatban, idén fókuszba, nyári fesztiválokon, mozgó egységek, szaktárca hangsúlyozza, ellenőrzéskor kiemelt, nagy tömegeket, magyarországi minőségi, pálinkafőzésben rejlő, kereskedelmi főzdék,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.