Belépés
velemenyezd: Februárban rendezik meg a Határtalan Napokat a Miskolci Nemzeti Színházban
tragikus szerelem története a Szovjetunió nyugati határán, a II. világháború végén, és a birodalom fennállásának utolsó nagy telén. "Rómeó és Júlia a vasfüggöny két oldalán" - írják Zelei Miklós darabjáról.
A Határtalan Napok programjai között idén filmvetítés is szerepel. Juhász Ferenc A szarvassá változott fiú című költeményéből Vidnyánszky Attila 2003-ban rendezett színház
2020-01-17 15:51:30
velemenyezd: Bemutatóval és további programokkal készül a trianoni évfordulóra a Nemzeti Színház
közleményben.
Trianon égisze alatt címmel bemutatják Kovács István filmjét. A délvidéki származású rendező alkotása a nemzeti fantomfájdalomról szól. A színházban látható lesz Zelei Miklós Zoltán újratemetve című darabja Vidnyánszky Attila rendezésében. Az előadás a szovjet-csehszlovák, majd ugyanitt, de már az ukrán-szlovák határon játszódik Kisszelmencen és Nagyszelmencen,
2020-01-14 12:39:57
velemenyezd: Kárpátaljai és budapesti színház is részt vesz Brassóban a 3. Magyar Színházfesztiválon
összeállítani, amelynek köszönhetően Brassó fontos helyet kap az erdélyi magyar színházi fesztiváltérképen.
Október 24-én a közönség láthatja a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata előadásában Agatha Christie A láthatatlan hóhér "és már senki sem!" című produkcióját Gáspárik Attila rendezésében.
Másnap a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház adja elő a Lo
2019-10-11 17:41:42
velemenyezd: Három új bemutató és öt fesztivál a Gyulai Várszínház idei programján
Marika, László Zsolt, Trokán Nóra lép fel. Alföldi Róbert főszereplésével láthatják Molnár Ferenc Egy, kettő, három című darabját a nézők. Ifj. Vidnyánszky Attila rendezi a Liliomfit. Zelei Miklós 1957-ben és a rendszerváltás idején játszódó szerelmi történetét, a Hubertuszt a Kárpátaljai Magyar Drámai Színház viszi színre.
Közkedvelt klasszikusok is szerepelnek a repertoáron
2017-05-31 15:13:11
velemenyezd: Az Egy őrült naplójának bemutatásával zárul a Békéscsabai Jókai Színház idei évada

Köllő Miklós az MTI-nek elmondta: Katkó Ferenc újrafordította és dramatizálta a darabot. A Popriscsint alakító színész hozzátette: az eredeti orosz szöveget vette alapul, semmit nem tettek hozzá az eredeti műhöz.
Köllő Miklós régóta szerette volna - 21. századi módon - megrendezni a darabot. Katkó Ferenccel való korábbi közös munkája, Zelei Miklós Az isten balján - Situ
2017-05-27 17:17:48
velemenyezd: Könyvfesztivál - Brenzovics László: Kisszelmenc története a kárpátaljai magyarság múltjának fontos része
a román-ukrán határ. Megjegyezte, hogy negyedszázaddal ezelőtt se Európa, se Szlovákia, se Ukrajna számára nem volt természetes, hogy helyre kell tenni "ezt a gazemberséget".
Zelei Miklós, a mű szerzője arról beszélt: az 1990-es évek elején hallott először Szelmencről, amelyet a második világháború után kettévágott a nyugatabbra csúszó csehszlovák-szovjet államhatár; ekkor fo
2017-04-22 17:42:54
velemenyezd: A magyar kultúra napja - Zelei Miklós Hubertusz című darabjával ünnepelnek Ungváron
magyar kultúra napját idén is színházi bemutatóval ünnepli a KMKSZ. Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, az ukrán parlament képviselője a premier kapcsán az MTI-nek felidézte, hogy tavaly Zelei Miklós Zoltán újratemetve című, a kárpátaljai magyarság 20. századi tragikus történelmét feldolgozó darabjának ungvári bemutatójával tisztelegtek a magyar kultúra napja előtt.
Idén a kár
2017-01-20 17:53:04
velemenyezd: 1956 - Sikeres volt Zelei Miklós Hubertusz című darabjának ősbemutatója Beregszászon
"megmutatva a hazugságnak azokat a nyomorító lelki technikáit, amelyekkel az ellenállást az emberek szívében is, elméjében is meg akarták törni" - áll a darab ismertetőjében.
Zelei Miklós a bemutató után az MTI-nek elmondta: az előadásra egyszer csak elkezdett özönleni a közönség, és amikor megtelt a nézőtér, még egy teljes pótszéksort kellett behozni a színházterembe. A dara
2016-11-03 21:24:51
velemenyezd: 1956 - Zelei Miklós Hubertusz című darabjának ősbemutatója látható Beregszászon
"megmutatva a hazugságnak azokat a nyomorító lelki technikáit, amelyekkel az ellenállást az emberek szívében is, elméjében is meg akarták törni" - olvasható a darab ismertetőjében.
Zelei Miklós az MTI-nek elmondta: a Hubertusz című dráma, amelyet 2015 nyarán fejezett be, a Székelyföld című folyóiratban jelent meg júliusban Konszolidációs móka egy részben alcímmel.
Mint m
2016-10-31 11:11:22
velemenyezd: Évadzáró fesztivál a Zsámbéki Színházi Bázison
emlékére című alkotásait, valamint egy animációsfilm-válogatást is - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.
Szombat este a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház vendégszerepel: Zelei Miklós Zoltán újratemetve című darabja Vidnyánszky Attila rendezésében lesz látható.
"Rómeó és Júlia a vasfüggöny két oldalán: egy beteljesületlen, tragikus szerelem groteszk története k
2016-08-23 19:12:57
velemenyezd: Augusztus 20. - Zelei Miklós: az elismerés a munka folytatására inspirál

A díjhoz kapcsolódó méltatás szerint Zelei Miklós a kárpátaljai magyarságért, - a második világháború végén a szovjet-csehszlovák vasfüggönnyel kettévágott - Kisszelmenc és Nagyszelmenc történetének feltárásáért, a két falu közötti határ megnyitásáért végzett munkájáért vehette át az Orbán Viktor kormányfő által adományozott elismerést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől
2016-08-19 16:11:52
velemenyezd: Augusztus 20. - Semjén: nem engedjük el üldözött magyarjaink kezét

A nemzeti ünnep alkalmából átadott kitüntetésnek három üzenete is van, egyrészt jelenti a nagyszerű emberek értékelését, másrészt az adott nemzetrész elismerése, jelzése annak, hogy a magyar állam figyel rájuk, szereti, az egyetemes magyar nemzet meghatározó részének tekinti őket - jelentette ki Semjén Zsolt.
Hangsúlyozta: a díjnak van egy politikai üzenete is, mégpedig
2016-08-19 13:39:12
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Határtalan Napokat, Miskolci Nemzeti Színházban, Nemzeti Színház, Magyar Színházfesztiválon, Gyulai Várszínház, Békéscsabai Jókai Színház, Brenzovics László, Zelei Miklós Hubertusz, Zsámbéki Színházi Bázison, Zelei Miklós, Határtalan Napok, Juhász Ferenc, Vidnyánszky Attila, Kovács István, Zelei Miklós Zoltán, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, Agatha Christie, Gáspárik Attila, Zenthe Ferenc Színház, László Zsolt, Trokán Nóra, Alföldi Róbert, Molnár Ferenc Egy, Kárpátaljai Magyar Drámai Színház, Köllő Miklós, Katkó Ferenc,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.