Belépés
velemenyezd: Átadták a megújult kaposvári Csiky Gergely Színházat
világítás- és hangtechnikával együtt jelentősen növeli az elő
2019-11-11 21:42:04
velemenyezd: Ledő Barnabás nyerte a IV. Nemzeti VERSeny döntőjét
bizonyult. A második helyezett az erdélyi Borszékről érkezett Elek Ágota, míg a harmadik a 14 éves szegedi Szirmai Marcell lett.
A VERSeny védnöke a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila volt, aki a Kaposvári Csiky Gergely Színház nyitó díszelőadásának rendezőjeként videoüzenetben köszöntötte a résztvevőket. A döntő zsűrijében a VERSeny főszervezője, Lutter Imre ver
2019-11-10 18:11:39
velemenyezd: A hétvégén rendezik meg a IV. Nemzeti VERSeny döntőjét
a versmondás népszerűsítése, a kulturális identitás erősítése, az idén kiemelt figyelemmel a rendszerváltoztatás 30. évfordulójára és a közéleti költészetre.
A verseny védnöke Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, aki Lutter Imrével, a verseny főszervezőjével, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnökével nyitja meg a döntőt. A zsűri tagja Udvaros Dorottya
2019-11-07 15:22:18
velemenyezd: Ingyenes előadást hirdetett a Nemzeti Színház hátrányos helyzetű felnőtteknek
hirdetnek belépődíj nélküli előadásokat, akiket szociális körülményeik akadályoznak abban, hogy színházlátogatók legyenek.
A Vitéz lélek című előadást 2013-ban mutatták be, ez volt Vidnyánszky Attila első rendezése a teátrum főigazgatójaként. Az előadás iránt érdeklődő szervezetek jelentkezését az agnes.szabo@nemzetiszinhaz.hu e-mail címen várja az intézmény.
"Szeretnénk
2019-10-28 17:32:06
velemenyezd: Januárban rendezik a Pajtaszínházi Szemlét
államtitkára a szakmai programokat megelőző hétfői sajtótájékoztatón, Budapesten.
A program alapja az alkotásba, a színház közösségalkotó és megtartó erejében való hit - mutatott rá Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke, hozzátéve: a Pajtaszínházi Szemle tetőpontjai a legszebb ünnepi pillanatok közé tartoznak, mert tele vanna
2019-10-28 15:01:25
velemenyezd: Csiky Gergely vígjátékával nyitja meg kapuit a megújult kaposvári színház
négyzetméteres, megújult és átépített színházépület a visszaköltözés és a november 11-i ünnepélyes megnyitó után várja látogatóit.
November 13-án este hétkor díszelőadást tartanak; Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendező, a Nemzeti Színház igazgatója állítja színpadra a Csiky Gergely Buborékok című vígjátékát. Ugyanezt az előadást a teátrum premier bérletes közönsége novemb
2019-10-22 13:02:34
velemenyezd: A Mágnás Miska című operettet mutatja be a Vígszínház
gazdagsága láthatóvá, hallhatóvá válik - fogalmazott.
A darabban többek között Hirtling István, Bandor Éva, Dobó Enikő, Ertl Zsombor, Horváth Szabolcs, Orosz Ákos, Szilágyi Csenge, ifj. Vidnyánszky Attila és Márton András játszik.
Az előadás díszletét Antal Csaba, a jelmezeket Pusztai Judit tervezte. A produkció karmestere Kovács Adrián és Mester Dávid, zenei vezetője, k
2019-10-22 07:05:39
velemenyezd: Kárpátaljai és budapesti színház is részt vesz Brassóban a 3. Magyar Színházfesztiválon
budapesti Nemzeti Színház, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház és a Zsámbéki Színházi Bázis koprodukciójában Zelei Miklós Zoltán újratemetve című színművét viszik színre Vidnyánszky Attila rendezésében. A fesztivál zárónapján a budapesti Nemzeti Színház Tamási Áron Vitéz lélek című drámáját mutatja be.
A fesztivál keretében lesz még verses előadás, lírai koncert
2019-10-11 17:41:42
velemenyezd: Magyar Örökség Díj - Újabb elismeréseket adnak át szombaton
szervezők az MTI-vel.
A kuratórium kitüntetésben részesíti az oktatói munkában 150 éves eredményes és a leányképzésben első Veres Pálné Gimnáziumot, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertet és Vidnyánszky Attila színházteremtő művészetét.
A Magyar Örökség Díj azon magyar személyeknek, intézményeknek és csoportoknak adható negyedévente, akik és amelyek tevékenységükkel hozzájárult
2019-09-19 10:31:16
velemenyezd: A hétvégén rendezik a Színházak éjszakáját és a kulturális örökség napjait
felújított épületekre, példaként említve többek között a Hagyományok Házát és a Váci Dunakanyar Színházat, emellett döntés született több vidéki és fővárosi színház felújításáról is.
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója kiemelte: a kulturális örökség elnevezés irányt szab és mutat, egy intézménynek pedig egyszerre kell teremtőnek és megőrzőnek lennie.
A Sz
2019-09-16 13:02:28
velemenyezd: Bemutatókkal indul az évad a Vígszínházban és a Pesti Színházban
híres filmváltozatok után most a Víg színpadán is életre kelnek: a musical zenéjét Kovács Adrián komponálta, szövegkönyvét Vecsei H. Miklós, dalszövegeit pedig Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila írta, aki egyúttal az előadás rendezője is - közölte a Vígszínház az MTI-vel.
Mint a teátrum emlékeztet, a száz évvel ezelőtt játszódó történet kísértetiesen emlékeztet a ma
2019-09-03 13:42:02
velemenyezd: Színházak éjszakája 34 teátrum részvételével
is.
Szalay-Bobrovniczky Alexandra közölte, hogy a BKK különjáratot indít a Színházak éjszakájára, a MOL Bubi pedig kedvezményes kerékpár-bérlési lehetőséget biztosít a nézőknek.
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója elmondta: noha a színház rendkívül népszerű művészeti ág, jó, hogy van külön ünnepe. Ezen az éjszakán az egész város a színházról szól - jeg
2019-09-02 17:22:07
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Csiky Gergely Színházat, Ledő Barnabás, Nemzeti VERSeny, Nemzeti Színház, Pajtaszínházi Szemlét, Csiky Gergely, Mágnás Miska, Magyar Színházfesztiválon, Magyar Örökség Díj, Pesti Színházban, Elek Ágota, Szirmai Marcell, Vidnyánszky Attila, Kaposvári Csiky Gergely Színház, Lutter Imre, Lutter Imrével, Magyar Versmondók Egyesületének, Udvaros Dorottya, Magyar Teátrumi Társaság, Pajtaszínházi Szemle, Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas, Csiky Gergely Buborékok, Hirtling István, Bandor Éva, Dobó Enikő, Ertl Zsombor,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.