Belépés
velemenyezd: Varga Judit: a Mobilitási Csomag bizonyos rendelkezései ellentétesek az Európai Zöld Megállapodással

A miniszter úgy fogalmazott, a csomag aránytalan terheket ró a közúti közlekedési ágazatra, az egész unió versenyképességét csökkenti, és a közép-kelet-európai közúti áruszállítók helyett a harmadik országok árufuvarozóit hozza előnyös helyzetbe.
A javaslatcsomagról súlyos politikai törésvonalakat eredményező tárgyalások zajlottak. Az EU tagállamok egyharmada, köztük Mag
2020-07-09 12:52:07
velemenyezd: A Vác a Tied rendezvénnyel indulnak a nyári programok Vácon
otthont megkapó belső udvarával, valamint pihenő-tájékoztató látogatóközpontként is funkcionál majd - ezen a hétvégén Adorján Attila festőművész Berlinből hazatérő kiállítása látható, amelyet Varga Tamás szobrászművész alkotásai egészítenek ki.
A város szervezésében létrejött programok döntően ingyenesek, a színházi előadásokra a jegyek egységesen 1500 forintba kerülnek.
2020-07-09 07:21:21
velemenyezd: MSZP: szigorítsák a gyermekpornográfia büntetési tételeit!
pedig ne mentesülhessenek a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól. "Egész életükben legyen priuszuk, viseljék ezt a bélyeget" - mondta Szakács László.
A politikus Varga Judit igazságügyi minisztert a törvénymódosítások előkészítésére, az Országgyűlést pedig mihamarabbi döntésre szólította fel. Mesterházy Attila a kezdeményezés részeként az igazságügyi b
2020-07-08 15:22:23
velemenyezd: IM: a meddő jogállamisági viták helyett az európai igazságügyi együttműködés jövőjére kell koncentrálni
tájékoztatása szerint a videokonferencián a bizottság bemutatta az Európai Unió 2020-2025-ös időszakra szóló, az áldozati jogok védelmére vonatkozó stratégiáját. Bóka János emlékeztetett arra, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter még 2020 januárjában, az igazságügyi miniszterek zágrábi tanácskozásán kezdeményezte, hogy az áldozatok jogainak védelme központi szerepet kapjon az ig
2020-07-06 18:52:18
velemenyezd: Varga Judit: a kormány több áldozatsegítő központot hoz létre

Varga Judit a pécsi áldozatsegítő központ ünnepélyes megnyitóján elmondta: idén 600 millió forint áll rendelkezésre a budapesti, a miskolci, a szombathelyi és már a pécsi áldozatsegítő központ fenntartására és kapacitásuk növelésére. Hozzátette: a kabinet célja, hogy a jövőben minden megyében létrejöjjön ilyen intézmény.
A miniszter kiemelte: a központok fejlesztése azér
2020-06-29 14:32:28
velemenyezd: Varga Judit: a hazug Sargentini-jelentést az EP bevándorláspárti többsége erőltette át

Varga Judit bejegyzésében kiemelte: az Európai Unió Bírósága hétfőn tárgyalja Magyarország megsemmisítési keresetét a jogsértő szavazatszámítással elfogadott Sargentini-jelentéssel szemben.
Emlékeztetett: 2018. szeptember 12-én a szavazás során az Európai Parlament (EP) tagjai 448 igen, 197 nem és 48 tartózkodó szavazatot adtak le.
A 7-es cikket elindító határozat e
2020-06-28 17:30:22
velemenyezd: Varga Judit: az Európai Uniót közelebb kell hozni az állampolgárokhoz
miniszter, nyomatékosítva, hogy a kettő nem zárja ki egymást.
Az Európai Uniónak "meg kell védenie sokszínűségét, beleértve zsidó-keresztény gyökereit és értékeit" - tette hozzá.
Varga Judit kiemelte: Magyarországnak nagy tapasztalata van az állampolgárokkal folytatott közvetlen demokratikus párbeszédben, miután 2010 óta számos nemzeti konzultációra került sor.
"Ha
2020-06-25 12:31:24
velemenyezd: Varga Judit: okafogyott a tranzitzónákra vonatkozó főtanácsnoki indítvány
hogy a tranzitzónában történő tartózkodás őrizetnek minősül - fűzte hozzá.
A most ismertetett indítvány követi a bíróság ítéletét, újdonságot e tekintetben nem tartalmaz - jelentette ki Varga Judit, hozzáfűzve, hogy a bíróság ítéletét követően a kormány a tranzitzónák bezárásáról döntött.
"A magyar kormány a jövőben is megvédi Magyarország és Európa határait, és mindent
2020-06-25 11:51:54
velemenyezd: Koronavírus - Varga Judit: az igazság mindig győzedelmeskedik
Magyarország démonizálásával többet foglalkozik, mint a jogállamiság tiszteletben tartásával, amelyet következetesen és ugyanúgy kellene minden tagállamra vonatkozóan alkalmazni - hangsúlyozta Varga Judit.
Hozzátette, ha valóban eljönne az igazság pillanata, kiderülne, hogy a különféle nemzetközi szervezetek "jogállamiság" eszköztára mennyire kiszolgáltatott a politikai viss
2020-06-24 17:23:40
velemenyezd: Komlói Amatőr Színházi Találkozó - Kilenc produkció szerepel a versenyprogramban
című darabbal.
A produkciókat szakmai zsűri - Pataki András, Németh Ákos drámaíró, valamint Regős János és Lucie Malkova rendező - értékeli.
Az off-programok között Edwin Marton, Varga Miklós és a Kollmann Gábor Jazz Wolf Katival ad koncertet, míg a fesztivál záró napján Rudán Joe-t hallhatja a közönség.
Fajcsi Ferenc, a komlói Súgólyuk Színház rendezője, a KASZT há
2020-06-23 22:10:48
velemenyezd: ITM: intézményi modellváltás és integráció a felsőoktatásban
egyetem kuratóriuma. Az Állatorvostudományi Egyetem - Marek József Alapítvány kuratóriumi elnöke Náray-Szabó Gábor akadémikus lett, a Miskolci Egyetem - Universitas Miskolcinensis Alapítványnál Varga Judit igazságügyi miniszter, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítványban Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál igazgatója, a Neumann János Egyetemért Alapítványban Csizmadi
2020-06-11 11:31:55
velemenyezd: Koronavírus - Varga Judit: az Európai Parlament nem a megoldás, hanem a probléma része volt a válság idején

Varga Judit megdöbbentőnek nevezte azokat a támadásokat, amelyekkel Magyarországnak a rendkívüli intézkedések bevezetése miatt szembe kellett néznie. Az igazságügyi miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarországnak a vírushelyzet megoldásán túl egy másik frontot is nyitnia kellett, hiszen kénytelen volt kezelni a média és az európai intézmények támadásait.
Az Európai Parlamen
2020-06-10 20:33:11
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Varga Judit, Mobilitási Csomag, Európai Zöld Megállapodással, Európai Uniót, Komlói Amatőr Színházi Találkozó, Európai Parlament, Adorján Attila, Varga Tamás, Szakács László, Mesterházy Attila, Európai Unió, Bóka János, Európai Unió Bírósága, Európai Uniónak, Pataki András, Németh Ákos, Regős János, Lucie Malkova, Edwin Marton, Varga Miklós, Kollmann Gábor Jazz Wolf Katival, Rudán Joe-t, Fajcsi Ferenc, Súgólyuk Színház, Állatorvostudományi Egyetem, Marek József Alapítvány,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.