Belépés
velemenyezd: Die Welt - Varga Judit: a homályos fogalmakra épülő szankciórendszerek az uniós jogba ütköznek

Varga Judit hangsúlyozta: a jogállamiság nem egyértelmű, kézzelfogható norma, amelyet a mindennapi életben alkalmazni lehet, mert annak megsértését - amit szankcionálni lehetne -, nem lehet egyértelműen meghatározni.
Működőképes rendszerhez egyértelmű normákra és definíciókra van szükség - tette hozzá.
Az uniós koronavírus-segélyre vonatkozó megállapodásnak azon pon
2020-08-14 19:03:39
velemenyezd: Roma holokauszt - Tévéjátékot mutatnak be Budapesten
Törőcsik Franciska, Kálid Artúr, Jónás Judit, Molnár Erika, Hámori Gabi, Vajdai Vilmos és Páll Zsolt, Szomora Zsolt és zenekara, valamint a Romano Glaszo csapata látható. A Darinka operatőre Varga Ádám, a producer Joka Daróczi János.
A Cigány Világszövetség párizsi kongresszusának határozata alapján 1972 óta világszerte augusztus 2-án emlékeznek meg a holokauszt roma áldozata
2020-07-31 13:03:24
velemenyezd: Varga Judit: fontos megjeleníteni Közép-Európa sajátos jogfejlődési nézőpontját
Magyarország is feltétlenül támogat. Hagyományosan nagyon jó az igazságügyi együttműködés a két ország között, mint ahogy más területeken is - tette hozzá a tárcavezető.
Ennek első lépéseként Varga Judit lengyel hivatali kollégájával, Zbigniew Ziobróval a Mádl Ferenc Jogi Összehasonlító Intézet és a Lengyel Jogi Intézet közötti együttműködési megállapodást írt alá.
A min
2020-07-20 17:53:00
velemenyezd: Varga Judit: az Országgyűlés határozott mandátumot adott a Kormánynak
szempontból is erősödő Európát kell teremteni. Ehhez elengedhetetlen egy méltányos és kiegyensúlyozott többéves uniós költségvetés.
Kemény tárgyalásokra kell számítanunk - rögzítette Varga Judit. Az uniós pénzügyi keretre és a helyreállítási eszközre vonatkozóan az igazságügyi miniszter elmondta: annak érdekében, hogy az minden tagállam számára elfogadható megoldást kínáljon,
2020-07-15 18:56:49
velemenyezd: Ministrul ungar al justiţiei: statele membre ale UE nu pot fi forţate din motive ideologice

Zilele acestea ar putea fi decise principiile pe baza cărora va avea loc distribuţia bugetului-cadru multianual al UE şi a pachetului de redresare, a amintit Judit Varga. În acest sens, parlamentul a mandatat în totalitate guvernul şi a stabilit două principii. Pe de-o parte, ca statele membre mai bogate să nu primească mai mult sprijin, iar distribuţia să fie una echitabilă
2020-07-15 11:05:21
velemenyezd: Varga Judit: nem lehet ideológiai alapon kényszeríteni uniós tagállamokat

Varga Judit felidézte: a napokban eldőlhet, hogy milyen elvek mentén osztják szét az EU többéves pénzügyi keretét és a helyreállítási csomagot. Ezzel kapcsolatban a magyar országgyűlés erős felhatalmazást adott a kormánynak és két elvet szabott meg. Egyrészt a gazdagabb tagállamok ne kapjanak több támogatást, a szétosztás legyen méltányos és kiegyensúlyozott. Másrészt nem leh
2020-07-15 09:22:14
velemenyezd: Sulyok Tamás: identitásunk miatt fontos a múlt szisztematikus feldolgozása
van - fogalmazott Demeter László, aki szerint Fiume a s
2020-07-14 17:33:13
velemenyezd: Ministrul ungar al justiţiei: Consiliul Naţional Secuiesc poate continua colectarea semnăturilor

Judit Varga a scris: şedinţa plenară a Parlamentului European a votat amendamentul decretului referitor la iniţiativele cetăţeneşti europene. Amendamentul se referă - printre altele - şi la iniţiativa CNS privind regiunile naţionale.
Astfel - precizează ministrul - "adunarea semnăturilor, care a devenit imposibilă din cauza epidemiei de coronavirus" se va prelungi cu per
2020-07-09 22:04:31
velemenyezd: Varga Judit: folytatódhat a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése

Varga Judit azt írta: az Európai Parlament plenáris ülése megszavazta az európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó rendeletmódosítást. A módosítás - többi között - a SZNT nemzeti régiókról szóló kezdeményezését is érinti.
Így - mint fogalmazott - "a koronavírus-járvány miatt ellhetetlenül aláírási folyamat" a kiesett idővel meghosszabbodik.
Varga Judit kiemelte: a
2020-07-09 20:22:57
velemenyezd: Varga Judit: a Mobilitási Csomag bizonyos rendelkezései ellentétesek az Európai Zöld Megállapodással

A miniszter úgy fogalmazott, a csomag aránytalan terheket ró a közúti közlekedési ágazatra, az egész unió versenyképességét csökkenti, és a közép-kelet-európai közúti áruszállítók helyett a harmadik országok árufuvarozóit hozza előnyös helyzetbe.
A javaslatcsomagról súlyos politikai törésvonalakat eredményező tárgyalások zajlottak. Az EU tagállamok egyharmada, köztük Mag
2020-07-09 12:52:07
velemenyezd: A Vác a Tied rendezvénnyel indulnak a nyári programok Vácon
otthont megkapó belső udvarával, valamint pihenő-tájékoztató látogatóközpontként is funkcionál majd - ezen a hétvégén Adorján Attila festőművész Berlinből hazatérő kiállítása látható, amelyet Varga Tamás szobrászművész alkotásai egészítenek ki.
A város szervezésében létrejött programok döntően ingyenesek, a színházi előadásokra a jegyek egységesen 1500 forintba kerülnek.
2020-07-09 07:21:21
velemenyezd: MSZP: szigorítsák a gyermekpornográfia büntetési tételeit!
pedig ne mentesülhessenek a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól. "Egész életükben legyen priuszuk, viseljék ezt a bélyeget" - mondta Szakács László.
A politikus Varga Judit igazságügyi minisztert a törvénymódosítások előkészítésére, az Országgyűlést pedig mihamarabbi döntésre szólította fel. Mesterházy Attila a kezdeményezés részeként az igazságügyi b
2020-07-08 15:22:23
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Varga Judit, Sulyok Tamás, Consiliul Naţional Secuiesc, Székely Nemzeti Tanács, Mobilitási Csomag, Európai Zöld Megállapodással, Törőcsik Franciska, Kálid Artúr, Jónás Judit, Molnár Erika, Hámori Gabi, Vajdai Vilmos, Páll Zsolt, Szomora Zsolt, Romano Glaszo, Varga Ádám, Joka Daróczi János, Cigány Világszövetség, Zbigniew Ziobróval, Mádl Ferenc Jogi Összehasonlító Intézet, Lengyel Jogi Intézet, Judit Varga, Demeter László, Parlamentului European, Európai Parlament, Adorján Attila,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.