Belépés
velemenyezd: Szkopje uniós elkötelezettségéről biztosította Várhelyi Olivért az észak-macedón elnök
EU-csatlakozást. Reményének adott hangot, hogy az Európai Unió márciusig véglegesíti a csatlakozási folyamat új módozatát, és megkezdődhetnek a tárgyalások országa és Brüsszel között.
Várhelyi Olivérnek szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős uniós biztosként ez volt az első hivatalos útja, az Európai Bizottság új testülete hétfőn tette le esküjét.
A bővítési biztos s
2020-01-15 16:12:32
velemenyezd: Letette az esküt az Európai Bizottság új testülete az Európai Unió Bírósága előtt
elfogadásával kapcsolatban.
Az új összetételű Európai Bizottság - amelyet a korábbi német védelmi miniszter, Ursula von der Leyen vezet - december elsején lépett hivatalba. Magyar tagja, Várhelyi Olivér a szomszédság- és bővítéspolitikáért felel.
Az EU-t elhagyni készülő Egyesült Királyság már nem nevezett meg jelöltet, így a bizottság 27 tagú.
Az Európai Bizottság
2020-01-13 17:11:53
velemenyezd: Ukrán repülő - Az Európai Bizottság több tagja is részvétét fejezte ki

"Szörnyű az a hír, amely Teheránból érkezett reggel" - írta Várhelyi Olivér a közösségi oldalon. "Mély részvétem mindazok családtagjainak és szeretteinek, akik a tragikus sorsú" ukrán járaton ültek - tette hozzá.
A lett Dombrovskis "a legmélyebb részvétét" tolmácsolta.
A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint 176 ember halt meg, mert az ukrán légitársaság r
2020-01-08 09:21:06
velemenyezd: Deutsch: egész Európában meg kell állítani a bevándorlást
- a korábbi ellentétes döntést felülbírálva - el kell kezdeni a csatlakozási egyeztetést - fejtette ki. Az elmúlt évtized egyik legkomolyabb magyar diplomáciai sikerének nevezte, hogy Várhelyi Olivér személyében magyar biztos felel az unió szomszédság- és bővítéspolitikájáért.
A politikus az uniós gazdaságpolitika területén is fordulatot sürgetett, mivel szerinte a Juncker-b
2020-01-03 13:41:36
velemenyezd: Antonio Tajani: Európa érdeke a Fidesz további tagsága az Európai Néppártban
korrektül végezték munkájukat a brüsszeli intézményekben éppúgy, mint a strasbourgi parlamentben. Kiemelte Járóka Lívia EP-alelnök kisebbségek védelmében végzett munkáját, és kiválónak nevezte Várhelyi Oliver biztosi kinevezését.
Tajani szerint "lehet egyet nem érteni azzal, ami esetleg Magyarországon történik, bizonyos ügyekkel, gondoljunk például az (CEU) egyetemre, de han
2019-12-20 18:51:42
velemenyezd: Az Európai Unió nagy segélyt ad Marokkónak és Ukrajnának

Marokkó 389 millió eurót kap állami reformokra és fejlesztésekre, Ukrajna pedig nyolcmillió euróhoz jut a donyec-medencei konfliktusban érintettek megsegítésére.
Várhelyi Olivér, az európai szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős európai biztos sajtóközleményben tudatta: Marokkó számíthat az EU segítségére az embercsempészek elleni harcban és a Földközi-tenger nyuga
2019-12-20 15:51:31
velemenyezd: Az EU 297 millió euróval támogatja szíriai menekültek ellátását
a támogatás célja a menekültek és az őket befogadó közösségek szociális védelmének növelése, a minőségi egészségügyhöz való hozzáférésük és a vízellátási infrastruktúra javítása.
Várhelyi Olivér szerint a regionális vagyonkezelői alap segítsége nélkülözhetetlen a szíriai háborúból menekülők és az őket befogadó országok számára.
Az alap mandátumának meghosszabbítása leh
2019-12-05 19:53:37
velemenyezd: Várhelyi Olivér: mindkét tagjelölt országgal meg kell nyitni a csatlakozási tárgyalásokat jövő tavasszal

Várhelyi Olivér, a nyugat-balkáni országok uniós integrációs folyamatáról folytatott ülésen hangsúlyozta, támogatni kell a Nyugat-Balkán országait uniós integrációs törekvéseikben, ugyanis ezek az országok Európa szívében találhatók.
A régió támogatása Európa saját érdeke is, ugyanis azzal mindenki nyer, ha a közvetlen szomszédságában található országok jólétben és bizto
2019-12-04 19:01:31
velemenyezd: Varga Judit a Die Weltben: két politikusnak van víziója Európa számára, az egyik Orbán Viktor
megérteni, hogy történelmileg honnan jövünk, és miért térünk el egynémely szempontból az európai fősodortól" - mondta Varga Judit.
Hozzátette: az is örömteli, hogy a testület magyar tagja, Várhelyi Olivér a bővítési ügyeket kapta meg. Ez siker a magyar kormánynak, és igazolja együttműködési készségét.
Kiemelte, hogy azért támogatták Ursula von der Leyent, mert nagymérték
2019-12-04 15:31:11
velemenyezd: Várhelyi Olivér: hiteles csatlakozási perspektívát kell biztosítania a Nyugat-Balkán országainak

Várhelyi Olivér, a nyugat-balkáni országok uniós integrációs folyamatáról folytatott kerekasztal beszélgetésen hangsúlyozta, minél hamarabb meg kell nyitni a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával.
Ezek az országok már teljesítettek, ezért az uniónak kötelessége megkezdeni velük a tárgyalásokat. Ugyanakkor egyeztetésre van szükség azokkal az uniós ta
2019-12-03 21:32:08
velemenyezd: Alapjogokért Központ: Ursula von der Leyen kihozhatja az EU-t a válságokból
bánni az optimizmussal, mert nyomás esetén nem mindig tart ki az elképzelései mellett - vélekedett az elemző.
Kiemelte: mivel a bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztos Várhelyi Olivér lesz, Magyarországnak fontos szerepe lesz az EU-ban a következő években.
Párkányi Eszter beszélt arról is, hogy az új európai parlamenti ciklusban nehezebb lesz döntést hozni, m
2019-12-03 09:01:08
velemenyezd: Szájer: reménykedünk, hogy változást hoz az új Európai Bizottság

Szájer József az Alapjogokért Központ Európa & Unió - Föderalisták és szuverenisták 70 éves harca - ki nevet a végén? című konferenciáján hallatlan sikernek nevezte, hogy a magyar biztos, Várhelyi Olivér lett felelős a szomszédságpolitikáért és a bővítésért.
A bővítés a következő öt év stratégiai ágazata lesz, és Magyarország éppen ezt a portfóliót akarta megkapni. Ez el
2019-12-02 19:12:52
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Várhelyi Olivért, Európai Bizottság, Európai Unió Bírósága, Antonio Tajani, Európai Néppártban, Európai Unió, Várhelyi Olivér, Varga Judit, Orbán Viktor, Alapjogokért Központ, Várhelyi Olivérnek, Egyesült Királyság, Kiemelte Járóka Lívia EP-alelnök, Várhelyi Oliver, Párkányi Eszter, Szájer József, Alapjogokért Központ Európa, észak-macedón elnök, csatlakozási tárgyalásokat, egyik Orbán, csatlakozási folyamat, tárgyalások országa, első hivatalos, bővítési biztos, korábbi német, közösségi oldalon,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.