Belépés
velemenyezd: Krónika 8. rész (kérdések, tárgysorozatba vételi kérelmek, bizottsági jelentések vitája, napirend után)
István, egyebek között a nemzeti köznevelésről szóló törvény módosítása, az öntözéses gazdálkodásról szóló javaslat, a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény módosítása és a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló törvény módosítása esetében is.
Napirend után
A napirendi pontok tárgyalását követően a Jobbik padsoraiból Nunkovics Tibor a Bu
2019-12-02 22:42:36
velemenyezd: MOB-közgyűlés: alapszabály-módosítás, etikai bizottság, új arculat
Kolbenheyer Zsuzsannát (sportvezető, ügyvéd, korábbi válogatott jégkorongozó), Sótonyi Pétert (Magyar Corvin-lánccal kitüntetett, Széchenyi-díjas orvos, egyetemi tanár, patológus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja) és Vizi E. Szilvesztert (orvos, farmakológus, felfedező, az agy, az idegrendszer kutatója, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja).
Vékássy Bál
2019-11-30 17:01:47
velemenyezd: Törvényalkotási bizottság: január 31-ig meghosszabbíthatják a tankötelezettség alóli felmentési kérelem beadási
rentábilis, ha csak dohánytermékeket árulhatnának. A dohányboltokkal kapcsolatos közterületi randalírozásról azt mondta: ezt a közterületfelügyelet, illetve a rendőrség dolga kezelni.
A tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló törvényben megváltozik a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal jogállása: törvény helyett kormányrendeletben határozzák
2019-11-28 21:53:49
azenujsagom: ’56-ról a Moson Megyei Műhelyben
Két éve a mosonmagyaróvári Hansági Múzeum tudományos és kulturális folyóirata a Moson Megyei Műhely, mely korábbi kiadójával hosszú időre tekint vissza a városban, még ha volt is egy ötéves kihagyása.

Mindenesetre a folytonosság biztosítása céljából készült egy összevont szám 2012-2017, melynek bemutatója a múzeum Cselley házában volt 2017. május 17-én.

A
2019-11-28 05:59:40
velemenyezd: Krónika 6. rész (nemzetiségi pedagógusok, egészségügyi szolgáltatók, napirend után)
az ilyen helyzetekre is kiterjesztené a szabálysértési törvény jogosulatlan címhasználatra vonatkozó rendelkezéseit, továbbá a felsőoktatási törvényben határozottan kimondaná, hogy a tudományos fokozatokat, címeket és azok rövidítéseit csak az arra jogosultak adományozhatják és használhatják.
Kovács József (Fidesz) a kormány céljának nevezte, hogy a lakosság a lehetőségekhez
2019-11-21 20:42:06
velemenyezd: Illegális bevándorlás - Von der Leyen: megnyílt a lehetőség a megállapodásra a migrációs politika ügyében
javaslatot terjeszt elő. Néhány fő alapelv már megvan, köztük az, hogy "Európa nyitott földrész marad, amely kapcsolatban áll a világgal".
"Nem a szögesdrót, hanem a határokon átívelő (tudományos) kutatás, az utazás és a kereskedelem tartozik hozzá az európai életformához, éppen úgy, mint a menedékjog és a leggyengébbek védelme" - hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.
2019-11-08 23:02:53
velemenyezd: Átadták az MMA művészetoktatói elismeréseit
a művészetoktatás szerepe és társadalmi fontossága, jelentősége elismerésére.
Az elismeréseket Vashegyi György Farkas Ádámmal, az MMA elnökségi tagjával, az Oktatási, Képzési és Tudományos Bizottság elnöke adta át.
Pedagógus kategóriában Igaliné Büttner Hedvig, a művésztanárok közül Fábián Éva és Kertész Lajos, a közösségek részéről a Gyermek és Ifjúsági Képzőművészeti M
2019-11-06 14:42:15
velemenyezd: Rétvári: a terror minden kommunista diktatúrában megjelenik
ki.
Frank Spengler, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi képviseletének vezetője a rendezvényen azt emelte ki: a felelős emlékezetkultúra kialakításához fontos az egykori rémtettek tudományos vizsgálata és megismertetése az új generációkkal.
Eötvös Péter, a Kommunizmus Bűnei Alapítvány kuratóriumának elnöke azt hangsúlyozta: nem merülhetnek feledésbe a történtek,
2019-11-05 18:39:01
velemenyezd: Az EP a méhek védelmére újabb javaslatot kér az Európai Bizottságtól
az akut toxicitást ellen lép fel, nem szól a mézelő méheket érintő krónikus toxicitásról, sem pedig a poszméheket és a magányos méheket érintő toxicitásról. A tervezet ráadásul nem a tudományos és műszaki ismeretek legfrissebb fejleményeit tükrözi, és nem változtatná meg a védelem szintjét sem" - fogalmaztak.
A képviselők véleménye szerint az uniós bizottságnak nem kellett vo
2019-10-23 14:31:22
velemenyezd: Önkormányzat 2019 - Megállapította az országos nemzetiségi választás eredményét az NVB
Bolgárok Egyesületének listájáról szerzett mandátumot.
A görög országos önkormányzatban 6 képviselője van a Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete listájának, 4 a Magyar-Görög Tudományos és Kulturális Üzleti Tanácsnak, 3 a Hellasz Görög-Magyar Kulturális Közhasznú Egyesületének és 2 Görög Ifjúsági Egyesület listájának.
A horvát nemzetiség 31 tagú országos önkormányz
2019-10-21 18:01:44
velemenyezd: Víz Világtalálkozó - Szöllősi-Nagy András: minden politikai döntésnél figyelembe kell venni a vízbiztonság kérd

Szöllősi-Nagy András kiemelte: a globális vízprobléma kezelésében fel kell használni a tudományos világ vízkezeléssel, vízhasznosítással kapcsolatos legfrissebb eredményeit, az ENSZ kiterjedt intézményhálózatát, a legkorszerűbb technológiákat, sőt, a mesterséges intelligencia lehetőségeit.
Az elnök rámutatott: a víz nem csupán az élet forrása, a víz kérdésköre szinte min
2019-10-17 18:03:52
velemenyezd: ITM: Magyarország legyen erős innovátor ország
került a felsőoktatás, és kiépül az egyetemi innovációs ökoszisztéma. Ezt segíti az kompetencia központoknak szóló kutatási infrastruktúra fejlesztésére kiírt pályázati támogatás, és a tudományos innovációs parkok kiépítése. Az ipar 4.0 pályázaton több mint 2 milliárd forint forrás szerepel, amely az innovatív újraiparosítást, elsősorban az innovációs tevékenységet, és azok eredmé
2019-10-16 18:09:14
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Moson Megyei Műhelyben, Európai Bizottságtól, Szöllősi-Nagy András, Nunkovics Tibor, Kolbenheyer Zsuzsannát, Sótonyi Pétert, Magyar Corvin-lánccal, Magyar Tudományos Akadémia, Vizi, Vékássy Bál, Nemzeti Kutatási, Innovációs Hivatal, Moson Megyei Műhely, Kovács József, Vashegyi György Farkas Ádámmal, Tudományos Bizottság, Igaliné Büttner Hedvig, Fábián Éva, Kertész Lajos, Ifjúsági Képzőművészeti, Frank Spengler, Konrad Adenauer Alapítvány, Eötvös Péter, Kommunizmus Bűnei Alapítvány, Bolgárok Egyesületének, Magyarországi Görögök Kulturális Egyesülete,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.