Belépés
velemenyezd: EU-tisztújítás - Fidesz: a bevándorláspártiak folytatják a magyar biztosjelölt elleni támadást
bevándorláspolitikát" - írták.
A Fidesz úgy fogalmazott, "lehangoló látni a magyar ellenzéki európai parlamenti képviselők agresszív és példátlan áskálódását a magyar jelöltek - korábban Trócsányi László, majd Várhelyi Olivér - ellen".
"Gyurcsányné, amomentumos Cseh Katalin, a szocialista Ujhelyi István, a jobbikos Gyöngyösi Márton a többi bevándorláspártival együtt mi
2019-11-14 22:27:59
velemenyezd: DK: az EP továbbra sem kér a magyar miniszterelnök jelöltjeiből
Csaba és Rónai Sándor közös közleményükben úgy fogalmaztak: a DK európai pártcsaládjának köszönhetően "megbukott Orbán biztosjelöltje" az Európai Parlament csütörtöki meghallgatásán, Trócsányi László után ugyanis "Várhelyi Olivér sem ment át az EP szakbizottságának vizsgáján, pótvizsgára küldték"
A DK szerint "Orbán emberének már senki nem hisz Európában", az EP külügyi bizot
2019-11-14 22:26:37
velemenyezd: UE-alegeri - Oliver Várhelyi doreşte să acţioneze independent în calitate de comisar UE
portofoliu, a declarat eurodeputa
2019-11-14 22:15:18
velemenyezd: EU-tisztújítás - Elemzők: elhúzódhat a folyamat, de elfogadják majd az új biztosjelölteket
bizottságban nem fognak "gáncsoskodni" a jelöltekkel szemben, a politikai hatalmi alkuk ugyanis már lezajlottak. Úgy fogalmazott: az összeférhetetlenség hangsúlyozása a korábbi magyar jelölt, Trócsányi László esetében egyértelműen "politikai mondvacsinált ok" volt.
Az elemző az új magyar jelöltet, Várhelyi Olivért feddhetetlennek nevezte, hozzátéve: több évtizede szolgál az
2019-11-11 18:52:05
velemenyezd: EU-tisztújítás - Az EP közlekedési és turisztikai bizottságának első alelnökévé választották Ujhelyi Istvánt
őszre halasztották az alelnökökről szóló szavazást, így mások mellett Hidvéghi Balázs (állampolgári jogi, belügyi bizottság, LIBE) fideszes EP-képviselő alelnöki jelöléséről is.
Trócsányi László fideszes EP-képviselő uniós biztosjelöltsége miatt korábban visszalépett az EP alkotmányügyi bizottságának (AFCO) alelnöki jelöltségétől.
Az Európai Néppárt frakciója a közeljöv
2019-11-06 14:12:10
velemenyezd: EU-tisztújítás - Ursula von der Leyen hétfőn találkozik a magyar és a francia biztosjelölttel
az Európai Parlament illetékes szakbizottságaiban leszavazott Sylvie Goulard helyett új jelöltet kért Franciaországtól, ahogyan az EP által összeférhetetlenségre hivatkozva elutasított Trócsányi László és Rovana Plumb helyett korábban Magyarországtól és Romániától is.
Az új összetételű Európai Bizottság az eredeti tervek szerint november elején lépett volna hivatalba, azonban
2019-10-25 21:52:05
velemenyezd: EU-tisztújítás - Thierry Bretont jelöli uniós biztosnak Emmanuel Macron
tanácsadóként.
A brüsszeli testület leendő vezetője október elején új biztosjelöltet kért Magyarországtól és Romániától is az EP jogi bizottságában összeférhetetlenségre hiv
2019-10-24 10:31:21
velemenyezd: Magyar Nemzet - Trócsányi László: Brüsszel jegeli a balkáni bővítést
kétségtelenül Szerbia és Montenegró áll a legközelebb az unióhoz való csatlakozáshoz, ezért az uniónak - hitelessége megőrzéséért - velük fel kell gyorsítani a tárgyalásokat. Ezzel kapcsolatban Trócsányi László azt hangsúlyozta, hogy "a jogállamisági kritériumok teljesítése fontos, ugyanakkor nem lehet politikailag túszul ejteni a csatlakozni kívánó országokat, folyamatosan újabb
2019-10-20 14:52:13
velemenyezd: Kósa: a családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható
alelnöke kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: "szerintünk rossz pálya", hogy a magyar kormány biztosjelöltjei közül "mazsolázzon az Európai Unió általunk nem egészen definiálható erőköre". Trócsányi László korábbi jelöltet felkészültnek, nemzetközi tapasztalattal és szakmai tekintéllyel rendelkezőnek nevezte.
"Ebbe nem is tudtak belekötni, hanem mondvacsinált összeférhetetlen
2019-10-20 08:01:00
velemenyezd: EU-tisztújítás - Csúszik az új Európai Bizottság novemberre tervezett hivatalba lépése
megválasztott elnök Sylvie Goulard helyett előző héten új jelöltet kért Franciaországtól, ahogyan az Európai Parlament jogi bizottságában összeférhetetlenségre hivatkozva elutasított Trócsányi László és Rovana Plumb helyett korábban Magyarországtól és Romániától is.
Az EP korábban az október 23-i plenáris ülésre írta ki a megerősítő szavazást a testület összetételéről, ezt az
2019-10-16 18:45:54
velemenyezd: EU-tisztújítás - Csúszhat az új Európai Bizottság november 1-jére tervezett hivatalba lépése
jelölt francia Sylvie Goulard kinevezését.
A megválasztott elnök új jelöltet kért Franciaországtól, ahogyan az EP jogi bizottságában összeférhetetlenségre hivatkozva elutasított Trócsányi László és Rovana Plumb helyett múlt héten Magyarországtól és Romániától is.
Az EP az október 23-i plenáris ülésre írta ki a megerősítő szavazást a testület összetételéről. Névtelensége
2019-10-11 19:01:46
velemenyezd: Varga Judit: a globális technológiai cégek vizsgálatára van szükség
Európai Unió szervei ugyanazzal a lelkesedéssel és alapossággal kérjék számon a jogállamiság elvének érvényre jutását nemcsak minden tagállamban, de saját intézményeik esetében is. A Trócsányi László biztosi jelölésével kapcsolatban folytatott eljárás során "nem a jogszabályok betartásával járt el" a testület, nem politikai döntést kellett volna hoznia - jelentette ki Varga Judit.
2019-10-10 17:42:19
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Oliver Várhelyi, Ujhelyi Istvánt, Thierry Bretont, Emmanuel Macron, Magyar Nemzet, Trócsányi László, Európai Bizottság, Varga Judit, Várhelyi Olivér, Cseh Katalin, Ujhelyi István, Gyöngyösi Márton, Rónai Sándor, Európai Parlament, Várhelyi Olivért, Hidvéghi Balázs, Európai Néppárt, Sylvie Goulard, Rovana Plumb, Európai Unió, magyar biztosjelölt, magyar miniszterelnök, francia biztosjelölttel, balkáni bővítést, családtámogatási rendszer, globális technológiai,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.