Belépés
velemenyezd: Varga Judit: az Európai Uniót közelebb kell hozni az állampolgárokhoz
érzetet kelti: hatással vagyunk közös jövőnkre" - fűzte hozzá.
A webináriumot az Igazságügyi Minisztérium és a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet szervezte. A beszélgetésen Trócsányi László európai parlamenti képviselő, volt igazságügyi miniszter, Antonio Tajani, az Európai Parlament korábbi elnöke, Andreja Metelko-Zgombic európai uniós ügyekért felelős horvát államtitká
2020-06-25 12:31:24
velemenyezd: Trócsányi László: kifulladóban a 7-es cikk szerinti eljárás

Trócsányi László kijelentette: politikai bohózattá változott a 7. cikkely szerinti eljárás az Európai Parlamentben.
Az eljárás 2018-ban kezdődött, de még sehol se tart. A magyar kormány kifejtette érveit, szeretné lezárni az ügyet, de válaszra se méltatják, süketek párbeszéde folyik, ilyen helyzetben még az EU hitelesége is felvetődik - mondta a volt igazságügy-miniszte
2020-02-25 22:07:50
velemenyezd: Brexit - Trócsányi: az átmeneti időszakban nem változik a magyarok jogállása
viszont az Egyesült Királyság már nem vehet részt az uniós döntéshozatalban. Az átmeneti időszak meghosszabbítható, de ettől Boris Johnson brit kormányfő egyelőre mereven elzárkózik.
Trócsányi László azt mondta: az igazi nehézségek most kezdődnek. Nagy kérdés hogy alakulnak a jövőbeli kapcsolatok. Boris Johnson azt mondta 11 hónap alatt szeretné levezényelni a tárgyalásokat.
2020-02-02 21:22:48
velemenyezd: Az EP jóváhagyta Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnéséről szóló megállapodást
időszakban erre is figyelmet kell fordítani. Az uniónak az Egyesült Királysággal ápolt jó kapcsolatra törekvése mellett utat kell nyitnia a csatlakozni kívánó országok előtt - írták.
2020-01-29 19:42:09
velemenyezd: Európai Parlament: kapjanak központi szerepet a polgárok az Európa jövőjével foglalkozó konferencián

A vitát bevezetve Sassoli úgy értékelte, hogy "a reformok új korszaka köszönt be".
A vitában felszólalva az Európai Néppárt fideszes képviselője, Trócsányi László üdvözölte a konferencia életre hívását, és arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Unió egy kereszténydemokrata szellemiségre épülő érdek- és értékközösség, "amelynek pillérei alulról felfelé ívelnek".
2020-01-15 18:22:30
velemenyezd: EU-tisztújítás - A DK megszavazza az új bizottságot
minimálbér vagy a multinacionális cégek megadóztatása.
Ugyanakkor a történet árnyoldalának nevezte a magyar szereplést. Ara-Kovács Attila azt mondta: Orbán Viktor első jelöltje, Trócsányi László "nagyon nagy kudarcot vallott és csúfosan elbukott". Majd Várhelyi Olivért is háromszor szólította magához az EP, hogy válaszoljon kérdéseikre.
Ezzel együtt azt mondta, Várhelyi
2019-11-23 15:41:41
velemenyezd: Kormányszóvivő: Magyarország a bevándorlás kérdésében nem fog engedni!
aki a legnépszerűbb olasz párt vezetője, és a bevándorlás kérdésében egyértelmű álláspontot képvisel, amely azonos a magyar állásponttal.
A kormányszóvivő kitért arra is, hogy már Trócsányi László biztosi jelölése ellen is "politikai boszorkányüldözés, bosszúhadjárat" folyt.
A bevándorláspártiak összezártak, és mindent megtettek a magyar jelöltek ellen. A kritikák hátt
2019-11-21 21:32:02
velemenyezd: Kocsis: az Országgyűlésben szerdán történtek is igazolják a fegyelmi változtatások szükségességét
Péter egy "piti politikai kalandor", aki minden eszközt megragad 15 perc politikai hírnévért - fogalmazott.
Szintén példaként említette, amikor Szabó Tímea (Párbeszéd) "letrógerozta" Trócsányi László egykori igazságügyi minisztert, aki nemcsak hazai, de külföldi egyetemeken is oktató, elismert jogtudós. Kitért Tordai Bence (Párbeszéd) bekiabálásaira, és arra, hogy amikor elsé
2019-11-20 17:33:16
velemenyezd: EU-tisztújítás - Fidesz: a bevándorláspártiak folytatják a magyar biztosjelölt elleni támadást
bevándorláspolitikát" - írták.
A Fidesz úgy fogalmazott, "lehangoló látni a magyar ellenzéki európai parlamenti képviselők agresszív és példátlan áskálódását a magyar jelöltek - korábban Trócsányi László, majd Várhelyi Olivér - ellen".
"Gyurcsányné, amomentumos Cseh Katalin, a szocialista Ujhelyi István, a jobbikos Gyöngyösi Márton a többi bevándorláspártival együtt mi
2019-11-14 22:27:59
velemenyezd: DK: az EP továbbra sem kér a magyar miniszterelnök jelöltjeiből
Csaba és Rónai Sándor közös közleményükben úgy fogalmaztak: a DK európai pártcsaládjának köszönhetően "megbukott Orbán biztosjelöltje" az Európai Parlament csütörtöki meghallgatásán, Trócsányi László után ugyanis "Várhelyi Olivér sem ment át az EP szakbizottságának vizsgáján, pótvizsgára küldték"
A DK szerint "Orbán emberének már senki nem hisz Európában", az EP külügyi bizot
2019-11-14 22:26:37
velemenyezd: UE-alegeri - Oliver Várhelyi doreşte să acţioneze independent în calitate de comisar UE
portofoliu, a declarat eurodeputa
2019-11-14 22:15:18
velemenyezd: EU-tisztújítás - Elemzők: elhúzódhat a folyamat, de elfogadják majd az új biztosjelölteket
bizottságban nem fognak "gáncsoskodni" a jelöltekkel szemben, a politikai hatalmi alkuk ugyanis már lezajlottak. Úgy fogalmazott: az összeférhetetlenség hangsúlyozása a korábbi magyar jelölt, Trócsányi László esetében egyértelműen "politikai mondvacsinált ok" volt.
Az elemző az új magyar jelöltet, Várhelyi Olivért feddhetetlennek nevezte, hozzátéve: több évtizede szolgál az
2019-11-11 18:52:05
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Varga Judit, Európai Uniót, Trócsányi László, Európai Parlament, Oliver Várhelyi, Igazságügyi Minisztérium, Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet, Antonio Tajani, Andreja Metelko-Zgombic, Európai Parlamentben, Egyesült Királyság, Boris Johnson, Egyesült Királysággal, Európai Néppárt, Európai Unió, Ara-Kovács Attila, Orbán Viktor, Majd Várhelyi Olivért, Szabó Tímea, Kitért Tordai Bence, Várhelyi Olivér, Cseh Katalin, Ujhelyi István, Gyöngyösi Márton, Rónai Sándor, Várhelyi Olivért,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.