Belépés
velemenyezd: Hat nagyszínpadi bemutató a Győri Nemzeti Színház idei évadában
darabot visznek színpadra, elsőként Kszel Attila rendezésében a La Fontaine, avagy a csodák éjszakája című színművet október 19-én, majd a Róma réme című zenés színművet december 7-én, végül Szilágyi Andor darabját,a Leánder és Lenszirom című mesét március 21-én, amelyet Gábor Sylvie rendez.
A nagyszínházi darabok közül műsoron marad A padlás, a Bob herceg, az István, a királ
2019-09-19 16:11:43
velemenyezd: Atlétikai vb - Tizennégy biztos magyar utazó
nemzetközi szövetség (IAAF) csütörtökön tette közzé a nevezettek névsorát, de nem értesítette a magyar szövetséget (MASZ) arról, rajthoz állhat-e a vb-n a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert és Szilágyi Réka, valamint a diszkoszvető Huszák János. Ők nem érték el a vb-szintet, de eredményeikkel bekerülhetnek a legjobb 32 résztvevő közé, ugyanakkor az is elképzelhető, hogy az IAAF nem
2019-09-19 14:01:38
velemenyezd: Szilágyi Péter: az elmúlt kilenc évben a nemzetpolitika méltó helyére került
felújítása. Emellett elindultak a külhoni óvodapedagógus, valamint egészségügyi képzések és a tervek között szerepel a teljes védőnői hálózat kiépítése a Kárpát-medencében - tette hozzá.
Szilágyi Péter arról is beszélt: Kárpátalján 3 év alatt 64 magyar bázisiskolát fejlesztenek mintegy 10 milliárd forint értékben. Kiemelt figyelmet fordítanak az egyházi fenntartású külhoni in
2019-09-14 14:41:34
velemenyezd: Szilágyi Péter: a szabadság a legfontosabb

Az 1989 eseményei Győr-Moson-Sopron megyében elnevezésű konferencián, amelyen a romániai Maros megyéből érkezett delegáció is részt vett, Szilágyi Péter elmondta: az is jellemző a magyarokra, hogy erős nemzetként, összetartva, együtt vívjuk meg csatáinkat, éljünk a Kárpát-medence bármely pontján.
Hangsúlyozta, hogy a kormány ugyanolyan feltételeket kíván biztosítani a m
2019-09-12 19:22:14
velemenyezd: Fesztivállal ünnepel a 70 éves Budapest Bábszínház
hírű tervezők munkáit mutatják be, mint Ország Lili, Bródy Vera vagy Koós Iván. Szintén ezen a napon emléktáblát avatnak az előcsarnokban az egykori Állami Bábszínházat 34 évig vezető Szilágyi Dezső tiszteletére.
A fesztivál keretében hirdetik ki a fiatal írók számára kiírt drámapályázat végeredményét is.
A X. BÁBU fesztiválra a magyarországi társulatok mellett a műfaj j
2019-09-12 17:32:17
velemenyezd: Bemutatókkal indul az évad a Vígszínházban és a Pesti Színházban
életünkben küzdenünk kell majd - olvasható a közleményben.
A nagy Gatsby bemutatóját szombaton tartják, a főbb szerepekben Wunderlich Józseffel, Waskovics Andreával, Ember Márkkal, Szilágyi Csengéval és Ertl Zsomborral.
Nagyszerű művészek "jutalomjátékát" ígéri a közlemény szerint a Pesti Színház idei évadának első bemutatója: Spiró György Honderű című komédiája.
H
2019-09-03 13:42:02
velemenyezd: Tizennégy bemutatót tart idei évadában a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház
színrevitelében, Michel Tremblay drámaíró Sógornők című darabját pedig Horváth Péter rendezésében láthatják majd a nézők.
Az idei évadban lesznek nagyszínpadi gyerekelőadások is, Szilágyi Bálint Piroska vs. farkas című darabját viszi színre, Sediánszky Nóra és Papp Dániel Ezeregyéjszaka című mesejátékát a szerzőpáros egyik tagja, Papp Dániel rendezi.
A Krúdy Kamaraszínpa
2019-09-02 19:22:00
velemenyezd: Hat bemutató lesz a Soproni Petőfi Színházban
amelynek magyarországi bemutatóját augusztusban tartották az esztergomi bazilika előtt.
Októberben játsszák a kamaraszínházban Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című színpadi játékát Szilágyi Tibor és Szélyes Ferenc főszereplésével. Henrik Ibsen Peer Gynt című drámai költeményét november 30-tól játsszák.
A Sopron Balett és a St. pölteni Europaballett a Stabat Mater
2019-09-02 19:01:48
velemenyezd: Hat bemutatóra készül idén a Radnóti Miklós Színház
Zoltán látható.
Október 20-án mutatják be a Radnóti Tesla Laborban Nick Payne kortárs angol szerző nagy sikerű darabját Csillagképek címmel Lovas Rozi és Brasch Bence előadásában, Szilágyi Bálint rendezésében. Mint írják, a Csillagképek bemutató előadása a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretén belül valósul meg.
Alföldi Róbert rendezi a harmadik bemutatót: Fr
2019-09-02 16:52:22
velemenyezd: Péter Szilágyi: ţara-mamă nu a renunţat la maghiarii din afara Ungariei

Szilágyi a spus: pentru a consolida acest sentiment, primul pas a fost modificarea legii cetăţeniei, pentru ca cei din diasporă, alături de maghiarii din Bazinul Carpatic, să îşi poată obţine, mai uşor, cetăţenia ungară, iar al doilea pas a fost integrarea acestor prevederi în Constituţia Ungariei, în 2011.
Comisarul a subliniat că Ungaria conform noii constituţii nu doa
2019-08-30 19:42:53
velemenyezd: Szilágyi Péter: az anyaország nem mondott le a Magyarországon kívül élő magyarokról

Szilágyi Péter elmondta: azért, hogy ezt az érzést erősítsék, első lépésként módosították az állampolgársági törvényt, hogy a diaszpórában élők a Kárpát-medencei magyarság mellett könnyített módon szerezhessenek magyar állampolgárságot, második lépésként pedig elfogadták 2011-ben az alaptörvényt.
Kiemelte, hogy Magyarország nemcsak felelősséget érez, hanem felelősséget i
2019-08-30 17:32:22
velemenyezd: Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Veszprémi Petőfi Színház
egy díszlettervezőnek, egy öltöztetőnek vagy egy karbantartónak is - emelte ki.
A Petőfi Színház a 2019/20-as évadban öt nagyszínházi bemutatóval várja a közönséget. Huszka Jenő és Szilágyi László Mária főhadnagy című operettjét Seregi Zoltán, Gyurkovics Tibor Nagyvizit című vígjátékát Rátóti Zoltán, Patrick Sheane Duncan Csendszimfónia című zenés élettörténetét Somogyi Szilá
2019-08-26 18:21:44
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Győri Nemzeti Színház, Szilágyi Péter, Budapest Bábszínház, Pesti Színházban, Móricz Zsigmond Színház, Soproni Petőfi Színházban, Radnóti Miklós Színház, Péter Szilágyi, Veszprémi Petőfi Színház, Kszel Attila, Szilágyi Andor, Gábor Sylvie, Rivasz-Tóth Norbert, Szilágyi Réka, Huszák János, Ország Lili, Bródy Vera, Koós Iván, Állami Bábszínházat, Szilágyi Dezső, Wunderlich Józseffel, Waskovics Andreával, Ember Márkkal, Szilágyi Csengéval, Ertl Zsomborral, Pesti Színház,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.