Belépés
maroka: Jézus egyetlen vigasza a kereszt tövében álló Édesanyja
P. Cantalamessa 3. nagyböjti beszéde:
,,Mária az egyház tükörképe és előképe" - ezt a vezérelvet követte ez alkalommal is péntek délelőtti elmélkedésében a Pápai Ház szónoka, rámutatva, hogy életünk minden napján Jézus keresztje mellett kell állnunk, mint ahogy Mária és a szeretett tanítvány tette ezt.
Vertse Márta - Vatikán

Mária a Kálvá
2020-03-31 19:27:18
maroka: Ferenc pápa nagyheti liturgikus kalendáriuma
közzétették a nagyheti pápai szertartások frissített változatát, miután a világjárvány miatt változtatásokra kényszerült a Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala. Az összes húsvéti szertartást a Szent Péter-bazilika Cathedra Petri (Péter széke) oltáránál végzi Ferenc pápa, a péntek esti keresztút kivételével, melyet a bazilika előterében tartanak.
Virágvasárnap, április 5-én,
2020-03-31 18:31:37
maroka: Csókay András a rendkívüli pápai áldásról
fogtuk fel."
Csókay András, a Honvédkórház főorvosa is élő adásban nézte március 27-én este, amint Ferenc pápa teljes búcsút jelentő rendkívüli Urbi et Orbi áldást adott az üres Szent Péter téren. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökeként is szolgáló idegsebészt arról kérdeztük telefonon, mit jelentett számára ez a különleges liturgia.

Bővebben [lin
2020-03-31 17:15:35
maroka: Böjte Csaba a rendkívüli pápai áldásról
következményeként. A Déván levő szerzetest arról kérdeztük telefonon, mit jelent számára az, hogy Ferenc pápa teljes búcsút jelentő rendkívüli Urbi et Orbi áldást adott március 27-én este az üres Szent Péter téren.
.....................
Én magam is térden állva fogadtam Ferenc pápa áldását, m
2020-03-29 08:09:16
maroka: A fegyveres merénylőt elfogták és börtönre ítélték
pillantást a fenti képre. Láthatod, amint a Szűzanyánk II. János Pált a karjaiban tartja, amikor 1981-ben lelőtték. Ez 1981. május 13-án történt. II. János Pált akkor lőtték le, amikor a Szent Péter térre érkezett az ott összegyűlt tömeghez, hogy beszéljen hozzájuk. Amikor lelőtték, a kezében tartotta a rózsafüzért, amelyet mindig magával vitt. Amikor lerogyott a földre, egy asszo
2020-03-28 19:13:59
maroka: A kereszt átölelése azt jelenti, ...03..28
íme, a hit ereje, amely megszabadít a félelemtől és reménnyel ajándékoz meg minket.
Ferenc pápa pénteken imát vezetett és rendkívüli, teljes búcsúval járó Urbi et Orbi áldást adott a Szent Péter-bazilika előtti üres téren. A Szentatya Isten irgalmába ajánlotta Róma városát és az egész emberiséget.
,,A kereszt átölelése azt jelenti, hogy bátorságra lelünk mindannak a
2020-03-28 18:28:08
maroka: Ferenc pápa rendkívüli Urbi et Orbi áldása a járvány idején
Cikk Magyar kurír 2020.03.27
Ferenc pápa március 27-én, pénteken imát vezetett és rendkívüli, teljes búcsúval járó Urbi et Orbi áldást adott a Szent Péter-bazilika előtti üres téren, a világméretű koronavírus-járvány idején Isten irgalmába ajánlva Róma városát és az egész emberiséget.
Ferenc pápa 18 órakor a Szent Péter-bazilika lépcsőin, a katekézisek szokásos helyén vez
2020-03-27 20:27:30
velemenyezd: Koronavírus - A járvány választás elé állította az emberiséget Ferenc pápa szerint
takarítók, idősgondozók, fuvarozók, rendfenntartók, papok, nővérek és sokan mások".
"Az ima és a csendes szolgálat a győztes fegyverünk" - mondta.
Ferenc pápa a hetek óta lezárt, esős Szent Péter téren, a bazilikához vezető lépcsősor tetéjén mondta el beszédét. A bazilika bejáratához azt a csodatevő feszületet helyezték, melyet 1522-ben vittek körbe Rómában, az akkori
2020-03-27 20:12:59
velemenyezd: Koronavírus - Ferenc pápa imája és rendkívüli Urbi et Orbi áldása élőben a közmédiában

Este 6-tól az M1 csatorna és a Duna Televízió nézői, illetve a Kossuth rádió hallgatói élőben követhetik Ferenc pápának a Szent Péter-bazilikához vezető lépcsősor tetején mondott imáját, amelynek végén az egyházfő- a rendkívüli helyzetre tekintettel - Róma városának és az egész világnak szóló Urbi et Orbi áldását adja - olvasható a közleményben.
A lezárt Szent Péter tér
2020-03-27 13:22:31
maroka: Megtérők imája Virtuálisan
Kedves Testvérek!
Mint írtam, ez nem egy időleges akció, hanem folyamatos - 0-24/365 imádság, ami 2018. április 8-án már elkezdődött a folyamatos szentségimádással , és akkor sem állunk le, ha a dolgok jóra fordulnak - pont azért, hogy úgy is maradjanak. És azért is, mert a megtérés - ami az egyik fő szándék a vírus megfékezése mellett - nem egyik napról a másikra megy. Sa
2020-03-27 08:25:03
maroka: Amikor járvány idején Skype-on bejelentkezik a pápa...
azt a skype-os interjút, amelyet Jordi Évole spanyol tévériporter készített Ferenc pápával a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Évole már korábban, 2019-ben is készített tévés interjút a Szentatyával.
- Jó napot kívánok, Jordi! Örülök, hogy újra látlak!
- Magam is, Ferenc pápa. Köszönjük szépen, hogy csatlakozott hozzánk. Hogy van?
- Egy új probl
2020-03-27 08:18:33
maroka: Miért nem a bazilika erkélyéről ad holnap Urbi et Orbi áldás
spirituálisának, dogmatikatanárának írását adjuk közre.
Ferenc pápa holnap, március 27-én este 6 órakor kezdődő imádsága végén teljes búcsúval járó Urbi et Orbi áldásban részesít minket a római Szent Péter-bazilika előtti térről. De mit is jelent ez az Urbi et Orbi, és hogyan járhat teljes búcsúval?
Először is azt szeretném leszögezni, hogy mindkét kifejezés mögött magát
2020-03-27 08:09:13
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Csókay András, Böjte Csaba, Pápai Ház, Vertse Márta, Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala, Szent Péter-bazilika Cathedra Petri, Szent Péter, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Szűzanyánk II, János Pált, Szent Péter-bazilika, Szentatya Isten, Cikk Magyar, Duna Televízió, Szent Péter-bazilikához, Kedves Testvérek, Jordi Évole, kereszt tövében, rendkívüli pápai, fegyveres merénylőt, kereszt átölelése, járvány idején, járvány választás, emberiséget Ferenc, bazilika erkélyéről, egyház tükörképe,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.