Belépés
maroka: Mohos Gábor Szent László-búcsús szentmiséje Istenhegye

.............
A koronavírus-járvány miatt kellett a nagypéntekre tervezett hivatalos megáldást elhalasztani. A cserkészek nagypénteki keresztútját, melyet hagyományosan a parkban járnak, on-line tartották meg a kálvárián, bevágva a cserkészek külön felvett elmélkedéseit. Ezt a plébánia Fa
2020-06-21 14:20:33
velemenyezd: Díjnyertes betlehemi installációval díszítik Békéscsaba főterét az adventi időszakban
utolsó adventi hétvégén pedig a Békéscsabai Hagyományőr
2019-11-21 13:52:19
velemenyezd: Cser-Palkovics: augusztus 20. központi megemlékezéseit Esztergomban és Székesfehérváron tartsák meg!
Gergely főpolgármester javaslatára - 24 igen és 2 nem szavazattal, egy tartózkodás mellett - felfüggesztette a Szent István-szobor elhelyezési munkálatait a XIII. kerületi Szent István parkban. Az előző testület korábban úgy határozott, hogy a park déli részén állítják fel az államalapító király egészalakos szobrát.
Az elfogadott javaslat szerint megvizsgálják a szobor elhely
2019-11-05 19:29:12
velemenyezd: Krónika 1. rész (napirend előtt: gyásznap, mentelmi ügy, Fővárosi Közgyűlés)
polgármestere "meg akarja fúrni" a budai szuperkórházat. Az államtitkár szerint visszatért az ideológiai hadviselés. Mit ártott Szent István, hogy nem akarják kiállítani a szobrát a róla elnevezett parkban? - kérdezte. Úgy összegzett: az ellenzék vezetése alatt csak és kizárólag baloldali és liberális körök "jutnak levegőhöz", visszatért a Demszky-korszak.

LMP: nemzetár
2019-11-04 15:21:23
velemenyezd: LMP: egyesíteni kell a szociális és az egészségügyi bértáblát
nem terheli pártját. Az ügyben nem érintett "aktorokkal" merült fel a közös frakció alapítása.
Arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester leállítaná az újlipótvárosi Szent István Parkban felállítandó Szent István szobor projektjét, Ungár Péter úgy reagált: "nem pontosan érti", hogy egy ilyen kultúrpolitikai küzdelmet miért az államalapító király "konszenzusos alakja" körül k
2019-11-02 14:22:16
velemenyezd: Új helyszínek is bekapcsolódtak idén a Zenélő Budapest sorozatba
Zenekar, a Concerto Budapest rendszeresen együtt kamarazenélő muzsikusai, valamint népzenészek, dzsesszformációk és szólisták, vokális kórusok.
A Magyar Nemzeti Múzeumban és a Millenáris parkban kifejezetten gyerekprogramokkal készülnek, a Várkert Bazár Szárazárok színpadán pedig a fiatalokat várják klasszikus művek dzsessz és pop-rock hangulatú feldolgozásaival. A Vajdahunya
2019-06-12 16:04:52
velemenyezd: Zenélő Budapest - Ingyenes szabadtéri minikoncertek a főváros 16 pontján
elemekkel bővült a sorozat. A kínálatban a kávéházi és a szakrális zene is helyet kapott, a dzsessztematika is erősödik. Emellett két új helyszínen - a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Millenáris parkban - gyerekprogramok, az utóbbin és a Várkert Bazárban pedig ifjúsági koncertek gazdagítják a kínálatot.
Elmondta: további új helyszín a budai Vár Hollós kapuja, a Hegyvidéki Kultu
2019-05-31 14:45:51
velemenyezd: Fővárosi Közgyűlés - Szent István szobrot kap a róla elnevezett XIII. kerületi parkban
írták.
A Fővárosi Közgyűlés 2017. január 25-i ülésén döntött Tokody Marcell (Jobbik) javaslatára, hogy lebontják Lukács György filozófus, kommunista politikus szobrát a Szent István parkban, ahol helyet kap majd egy az államalapító Szent István királyról készült alkotás.
A Budapest Galéria nyílt, országos pályázatot írt ki az alkotás létrehozására. A pályázatra 19 pályam
2019-05-29 11:05:13
velemenyezd: Fővárosi Közgyűlés - Novemberben állíthatják fel a Szent István parkban az államalapító király szobrát
írták.
A Fővárosi Közgyűlés 2017. január 25-i ülésén döntött Tokody Marcell (Jobbik) javaslatára, hogy lebontják Lukács György filozófus, kommunista politikus szobrát a Szent István parkban, ahol helyet kap majd egy az államalapító Szent István királyról készült alkotás.
A Budapest Galéria nyílt, országos pályázatot írt ki az alkotás létrehozására. A pályázatra 19 pályam
2019-05-24 08:48:49
menusgabor: Idézetek a szabadságról
nincs egy vasad se, nincs munkád, te vagy a legszabadabb a világon, de mit érsz vele? Elindulsz. De hova mész? És hogy? A hajléktalanok a legszabadabbak a világon, s mégis megfagynak a parkban egy padon. (...) Tudod, hány seggfej halt meg a szabadságért, miközben azt sem tudta, hogy mi az? Egyedül tudod ki szabad? Akinek van pénze. Azok igen.

Niccoló Ammaniti: Ahogy Ist
2019-04-05 20:30:22
velemenyezd: A barlangok hónapja - Kampány népszerűsíti a hazai barlangokat
Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén a Szentgáli-kőlik, valamint a Lóczy- és Csodabogyós-barlangok, a Bükki Nemzeti Park területén a Szent István és az Anna-barlang, a Duna-Dráva Nemzeti Parkban az Abaligeti-barlang, a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén pedig a Pál-völgyi, Szemlő-hegyi és a Mátyás-hegyi barlang látogatható kedvezményesen a meghirdetett időpontokban - sorolta. A
2019-03-01 14:22:19
velemenyezd: Szombaton tartják a Csángó Bált a Millenáris parkban

A csángó magyarok hagyományos budapesti fesztiválja tizenkét óra hosszat tartó, párhuzamosan futó programokból áll. A színpadi műsort több helyszínen zajló táncház, koncertek, énektanítás és más programok követik - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, a rendezvény célja a moldvai és a gyimesi csángó magyarok gazdag népművészetének és hagyo
2019-02-18 07:04:26
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Mohos Gábor Szent László-búcsús, Fővárosi Közgyűlés, Zenélő Budapest, Szent István, Csángó Bált, Békéscsabai Hagyományőr, Szent István-szobor, Karácsony Gergely, Szent István Parkban, Ungár Péter, Concerto Budapest, Magyar Nemzeti Múzeumban, Várkert Bazár Szárazárok, Várkert Bazárban, Hegyvidéki Kultu, Tokody Marcell, Lukács György, Budapest Galéria, Niccoló Ammaniti, Ahogy Ist, Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Bükki Nemzeti Park, Duna-Dráva Nemzeti Parkban, Duna-Ipoly Nemzeti Park, adventi időszakban, egészségügyi bértáblát,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.