Belépés
velemenyezd: Mentett parlagi sasokat engednek vissza a szabadba
parlagisas-védelmi projekt, a PannonEagle LIFE egyik partnerszervezete, a Szerb Madártani Egyesület (BPSSS) munkatársa találta meg Orosháza közelében röpképtelen állapotban, legyengülve. A Szegedi Vadasparkban a megfelelő állatorvosi ellátásnak és gondozásnak köszönhetőenfelépült és a Sasközpontba került. Mindkét felgyógyult madarat innen engedik szabadon.
A sasokat műholdas
2019-11-03 10:51:05
nobi94: Állatok , avagy mit gondolok róluk
állatkertekbe el látogatnia.
Itt rengeteg állat található. Vannak olyanok is amikről még nem is halottunk..
Én például már jártam a Budapesti állatkertben és illetve a Szegedi vadasparkban is. Magyarországon kívül voltam még egy Holland vadasparkban.
Ez a városon kívül , egy erdősségnél volt.
Az ilyen helyeknek az a célja hogy a természethez szoktassa az ember
2019-10-07 23:24:47
velemenyezd: Csupaszpofájú tamarin született a Szegedi Vadasparkban

A Szegedi Vadaspark 2012-ben kapcsolódott be az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) fajmegmentési programjába (EEP). A csupaszpofájú tamarin a vadaspark egyik legnagyobb kuriózuma, a világ állatkertjeiben kevesebb mint kétszáz egyedet gondoznak a nemzetközi adatbázis szerint, a faj Magyarországon csak Szegeden látható.
A Tisza-parti állatkertben két év
2019-10-04 09:31:08
velemenyezd: Goeldi-tamarin született a Szegedi Vadasparkban

A Goeldi-tamarinok a főemlősök színes és változatos csoportjához tartozó karmosmajmok között is egyedinek számítanak. Anatómiailag és viselkedésükben is annyira különböznek a többi selyemmajomtól, hogy korábban külön alcsaládba sorolták. A karmosmajmok között két utód születése az általános, az ugrótamarinok nősténye öt hónapos vemhesség után azonban csak egy kölyköt hoz a vi
2019-09-03 07:05:00
velemenyezd: Késő esti programokkal várják a látogatókat a Szegedi Vadasparkban

Az idén harmincéves Szegedi Vadaspark nyári rendezvényein egy-egy térség élővilágára hívják föl a látogatók figyelmét. Madagaszkár és Ausztrália abban közösek, hogy teljesen egyedülálló, endemikus élőlények fejlődtek és maradtak fenn elkülönült területükön. Az ismeretterjesztő rendezvényen ezekről a fajokról tudhatnak meg többet a vendégek.
Az este hatkor kezdődő program
2019-07-17 09:21:04
velemenyezd: Fehérarcú sátánmajom született a Szegedi Vadasparkban

A skót állatkertből származó anya és az Angliából érkezett apa féltő gondoskodással nevelik júniusban világra jött kicsinyüket. A kölyök ideje nagy részét anyjával tölti, más majomfajoktól eltérően azonban nem a nőstény hátán, hanem inkább a hasán vagy combjának belső oldalán kapaszkodik, az élesebb szemű látogatók meg is leshetik.
A sátánmajmok egyik jellegzetessége, ho
2019-07-11 15:21:09
velemenyezd: Fehér oroszlán született a Szegedi Vadasparkban

Veprik Róbert igazgató a kölyök pénteki orvosi vizsgálatát követően elmondta, hogy az állatkert nőstény oroszlánja, Nadja május 15-én hozta világra utódját.
Az anyaállat, miután a gondozók készültek az ellésre, már napok óta a ház biztonságában várta a szülést, ami rendben zajlott le. A nőstény kölyök szépen gyarapszik, másfél kilósan születhetett, és azóta csaknem megdu
2019-05-24 11:59:15
velemenyezd: Párt kapott a csupaszpofájú tamarin a Szegedi Vadasparkban

A Szegedi Vadaspark 2012-ben kapcsolódott be az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) fajmegmentési programjába (EEP). Kezdetben két hímet - apát és fiát - gondoztak Szegeden, majd az idősebb példány maradt az állatkertben, és mellé választottak tavaly egy nőstényt.
Az idős egyed egy betegségben még azelőtt elpusztult, hogy a nőstény tavaly decemberen vi
2018-12-10 09:31:24
velemenyezd: Állatgondozó neveli a szurikátakölyköt a Szegedi Vadasparkban

A nyáron kettő szurikáta született a szegedi állatkertben, a féltestvérek közül a fiatalabbik gyengébb, kevésbé élénk volt, úgy tűnt, mintha nem tudna eleget szopni, annak ellenére, hogy a családtagjai folyamatosan gondját viselték. A szakemberek ezért úgy döntöttek, kiveszik a csapatból, mielőtt baj történne, és egy gondozó vette pártfogásába az állatot. Elfogadta a macskate
2018-09-14 09:11:01
velemenyezd: Állatkertek éjszakája - Tizenkét állatbemutató-hely készül programokkal
sorozatba, ott ajándék zsetonokkal is készülnek az érkezőknek.
A budapesti Tropicariumban kőhalak, aligátorok, kígyók, ráják és murénák etetését nézhetik meg a látogatók, a Budakeszi Vadasparkban pedig szakvezetésekkel, állatbemutatókkal és vadállatok látványetetéseivel készülnek.
A debreceni Nagyerdei Kultúrparkban különböző rovarokat virágokat és a majomkenyeret lehet
2018-08-31 12:26:36
velemenyezd: Szurikáták születtek a Szegedi Vadasparkban

A szurikátakölykök feltehetően féltestvérek, különböző anyától származhatnak. A nevelésükben az egész csapat szerepet vállal, ahogy a szurikáta családokban ez megszokott.
A hosszú évek óta a Szegedi Vadaspark látogatói közt végzett felmérésen a legnépszerűbbnek választott szurikáták Dél-Afrikában élő kisragadozók, amelyek főként rovarokkal, apró gerincesekkel, tojásokkal
2018-08-18 11:33:24
velemenyezd: Augusztus utolsó napján rendezik az Állatkertek éjszakáját
ajándék zsetonokkal is készülnek az érkezőknek.
A budapesti Tropicariumban meg lehet nézni többek közt a kőhalak, az aligátorok, a kígyók, a ráják és a murénák etetését, a Budakeszi Vadasparkban pedig szakvezetésekkel, állatbemutatókkal és vadállatok látványetetéseivel készülnek.
A debreceni Nagyerdei Kultúrparkban bátorságpróbát szerveznek, ahol többek között meg lehet
2018-08-09 13:41:57
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Szegedi Vadasparkban, PannonEagle LIFE, Szerb Madártani Egyesület, Szegedi Vadaspark, Európai Állatkertek, Akváriumok Szövetségének, Veprik Róbert, Budakeszi Vadasparkban, Nagyerdei Kultúrparkban, csupaszpofájú tamarin, megfelelő állatorvosi, sasokat műholdas, városon kívül, erdősségnél volt, ilyen helyeknek, természethez szoktassa, vadaspark egyik, világ állatkertjeiben, nemzetközi adatbázis, főemlősök színes, többi selyemmajomtól, karmosmajmok között, ugrótamarinok nősténye, idén harmincéves, látogatók figyelmét, ismeretterjesztő rendezvényen,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.