Belépés
velemenyezd: Késő esti programokkal várják a látogatókat a Szegedi Vadasparkban

Az idén harmincéves Szegedi Vadaspark nyári rendezvényein egy-egy térség élővilágára hívják föl a látogatók figyelmét. Madagaszkár és Ausztrália abban közösek, hogy teljesen egyedülálló, endemikus élőlények fejlődtek és maradtak fenn elkülönült területükön. Az ismeretterjesztő rendezvényen ezekről a fajokról tudhatnak meg többet a vendégek.
Az este hatkor kezdődő program
2019-07-17 09:21:04
velemenyezd: Fehérarcú sátánmajom született a Szegedi Vadasparkban

A skót állatkertből származó anya és az Angliából érkezett apa féltő gondoskodással nevelik júniusban világra jött kicsinyüket. A kölyök ideje nagy részét anyjával tölti, más majomfajoktól eltérően azonban nem a nőstény hátán, hanem inkább a hasán vagy combjának belső oldalán kapaszkodik, az élesebb szemű látogatók meg is leshetik.
A sátánmajmok egyik jellegzetessége, ho
2019-07-11 15:21:09
velemenyezd: Fehér oroszlán született a Szegedi Vadasparkban

Veprik Róbert igazgató a kölyök pénteki orvosi vizsgálatát követően elmondta, hogy az állatkert nőstény oroszlánja, Nadja május 15-én hozta világra utódját.
Az anyaállat, miután a gondozók készültek az ellésre, már napok óta a ház biztonságában várta a szülést, ami rendben zajlott le. A nőstény kölyök szépen gyarapszik, másfél kilósan születhetett, és azóta csaknem megdu
2019-05-24 11:59:15
velemenyezd: Párt kapott a csupaszpofájú tamarin a Szegedi Vadasparkban

A Szegedi Vadaspark 2012-ben kapcsolódott be az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) fajmegmentési programjába (EEP). Kezdetben két hímet - apát és fiát - gondoztak Szegeden, majd az idősebb példány maradt az állatkertben, és mellé választottak tavaly egy nőstényt.
Az idős egyed egy betegségben még azelőtt elpusztult, hogy a nőstény tavaly decemberen vi
2018-12-10 09:31:24
velemenyezd: Állatgondozó neveli a szurikátakölyköt a Szegedi Vadasparkban

A nyáron kettő szurikáta született a szegedi állatkertben, a féltestvérek közül a fiatalabbik gyengébb, kevésbé élénk volt, úgy tűnt, mintha nem tudna eleget szopni, annak ellenére, hogy a családtagjai folyamatosan gondját viselték. A szakemberek ezért úgy döntöttek, kiveszik a csapatból, mielőtt baj történne, és egy gondozó vette pártfogásába az állatot. Elfogadta a macskate
2018-09-14 09:11:01
velemenyezd: Állatkertek éjszakája - Tizenkét állatbemutató-hely készül programokkal
sorozatba, ott ajándék zsetonokkal is készülnek az érkezőknek.
A budapesti Tropicariumban kőhalak, aligátorok, kígyók, ráják és murénák etetését nézhetik meg a látogatók, a Budakeszi Vadasparkban pedig szakvezetésekkel, állatbemutatókkal és vadállatok látványetetéseivel készülnek.
A debreceni Nagyerdei Kultúrparkban különböző rovarokat virágokat és a majomkenyeret lehet
2018-08-31 12:26:36
velemenyezd: Szurikáták születtek a Szegedi Vadasparkban

A szurikátakölykök feltehetően féltestvérek, különböző anyától származhatnak. A nevelésükben az egész csapat szerepet vállal, ahogy a szurikáta családokban ez megszokott.
A hosszú évek óta a Szegedi Vadaspark látogatói közt végzett felmérésen a legnépszerűbbnek választott szurikáták Dél-Afrikában élő kisragadozók, amelyek főként rovarokkal, apró gerincesekkel, tojásokkal
2018-08-18 11:33:24
velemenyezd: Augusztus utolsó napján rendezik az Állatkertek éjszakáját
ajándék zsetonokkal is készülnek az érkezőknek.
A budapesti Tropicariumban meg lehet nézni többek közt a kőhalak, az aligátorok, a kígyók, a ráják és a murénák etetését, a Budakeszi Vadasparkban pedig szakvezetésekkel, állatbemutatókkal és vadállatok látványetetéseivel készülnek.
A debreceni Nagyerdei Kultúrparkban bátorságpróbát szerveznek, ahol többek között meg lehet
2018-08-09 13:41:57
velemenyezd: Állatorvos vizsgálja meg a kóborló medvét

A közlemény szerint a jelenleg a Szegedi Vadasparkban gondozott medve ügyében a szakértői bizottság első lépésben állat-egészségügyi vizsgálatokat rendelt el, mivel az állat bizonyíthatóan hatalmas távokat tett meg rövid idő alatt, és emiatt fizikailag legyengült.
A medve érdekében szükséges további lépésekről a vizsgálatok alapján, néhány napon belül születik döntés - t
2018-06-11 17:43:07
velemenyezd: A Szegedi Vadasparkban gondozzák a befogott medvét

Veprik Róbert, az állatkert igazgatója az MTI-nek vasárnap elmondta, hogy a 2-3 éves állat - a korábbi feltételezésekkel ellentétben - valószínűleg nőstény.
A 80-100 kilogrammos medve láthatóan kimerült az elmúlt két hétben megtett 250-300 kilométeres kóborlás során. Miután a Szegedi Vadasparkba szállították, az állatkert medveházának egyik elkülönítő helyiségében helyez
2018-06-10 12:01:17
velemenyezd: Hétfőn döntenek a befogott medvéről

A közlemény szerint az Alföldön kóborló medvét Sándorfalva közelében péntek éjjel sikeresen befogták, a Szegedi Vadasparkban várja a döntést további sorsáról. A bizottság dönt majd az állat szabadon engedéséről, illetve annak pontos idejéről - tették hozzá.
Péntek éjjel lőtték meg altató lövedékkel a Szegedi Vadaspark igazgatója azt a medvét, amely május végén először Nó
2018-06-09 14:11:48
agica2004: Szegedi Vadaspark.......
Két hét múlva nyit az elefántház a Szegedi Vadasparkban.Rohamtempóban készül a Szegedi Vadaspark Angkort idéző elefántháza, és a három lakó a jövő héten meg is érkezik. Az indiai elefántbikák a németországi Osnabrückből érkeznek, és azonnal elfoglalják új lakhelyüket.

A hatmé
2018-05-17 19:17:10
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Szegedi Vadasparkban, Szegedi Vadaspark, Veprik Róbert, Európai Állatkertek, Akváriumok Szövetségének, Budakeszi Vadasparkban, Nagyerdei Kultúrparkban, Szegedi Vadasparkba, Szegedi Vadaspark Angkort, csupaszpofájú tamarin, kóborló medvét, befogott medvét, befogott medvéről, idén harmincéves, látogatók figyelmét, ismeretterjesztő rendezvényen, fajokról tudhatnak, este hatkor, skót állatkertből, kölyök ideje, nőstény hátán, hasán vagy, élesebb szemű, sátánmajmok egyik, kölyök pénteki, állatkert nőstény,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.