Belépés
velemenyezd: A Kaláka Ady-estet tart a Pesti Vigadóban
következő idén jelenik meg Őszi rigódal címmel. Ezen új és eddig hanghordozón nem kiadott Kaláka-dal
2019-09-21 15:12:10
velemenyezd: Felavatták a 90 éve született Kocsis Sándor szobrát a Groupama Arénánál
hanem a hatalom irányította őt a Honvédhoz. Pályafutásából azt emelte ki, hogy az 1954-es világbajnokságon 11 góllal lett gólkirály, amely minden idők második legjobb teljesítménye.
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint Kocsis páratlan magasságokban járt, és eredménysora irigylésre méltó. Az államtitkár - Tarlós Istvánhoz hasonlóan - felidézte, hogy a csatár a Bar
2019-09-21 13:52:09
velemenyezd: Hat nagyszínpadi bemutató a Győri Nemzeti Színház idei évadában
Olimpiai Sportparkban lesznek az előadások.
Az első bemutatót szeptember 21-én tartják, amely Tasnádi István Szibériai csárdás című zenés romantikus játéka lesz. Október 5-én mutatják be Szabó Magda Régimódi történet című családtörténetét, amelyet Bagó Bertalan fog rendezni.
December 14-én Forgács Péter rendezésében Lévay Szilveszter és Michael Kunze Elisabeth című musi
2019-09-19 16:11:43
maroka: Ifjú tehetség a gyömörei templom „kántora”
A gyömörei templom orgonájának megszólaltatója egy tízéves kisfiú, aki önszorgalomból kezdett egyházi énekek tanulásába és előadásába.
Képen: Szabó-Réti Gábor, a győri Apor Vilmos Iskolaközpont ötödik osztályos tanulója.
.............
Bors Imre, a Győr-Moson-Sopron megyei Gyömöre Szent Mihály-tem
2019-09-17 17:40:45
velemenyezd: Minikonferenciát rendeznek a mindennapos éneklésről
egyikeként valamiféle összművészeti ismereteket oktató-elemző-népszerűsítő óratípus, s hogy annak milyen multimédiás és intézményi támogatása volna lehetséges.
A konferencián előadást tart Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy, Zsoldos Dávid zenetörténész, Kákay István, az Operaház képzési vezetője, Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti balett igazgatója, Hajzer Nikolett, az Operaház
2019-09-17 07:20:54
velemenyezd: Király Levente alkotása nyerte el a fődíjat a XV. Göcsej Filmszemlén
Almási Zsolt Figyelj már oda! című pályamunkája nyerte el az első díjat. Filmetüd kategóriában Margittai Gábor Erdély és Románia "nagy egyesülése" 100 című munkája, ifjúsági kategóriában pedig Szabó Máté Szorul a hurok című filmje lett az első helyezett.
A díjak átadása után bemutatták Király Levente fődíjat nyert alkotását.
A Göcseji Filmszemle kezdetektől a Médiataná
2019-09-14 21:11:44
velemenyezd: A szinkronszakma legjobbjait díjazták Budapesten
legjobb szinkronszínésznőnek járó díjat Bertalan Ágnesnek, a legjobb szinkronszínésznek járót Csankó Zoltánnak ítélte idén.
Selmeczi Roland Tálentum Díjat kapott Nemes-Takách Kata és Szabó Máté. Az év szinkronstúdiója a Mafilm Audio, a legjobb dramaturg-fordító Speier Dávid, a legjobb szinkronrendező Tabák Kata lett. Az év szinkronizált alkotása a Csernobil.
A további d
2019-09-13 23:32:25
velemenyezd: Sportgazdasági-menedzsment és teniszközpontot adtak át Debrecenben

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős államtitkára avatóbeszédében emlékeztetett rá, hogy 2010 óta a kormány a sportot stratégiai ágazatként kezeli, ami hozzájárul a nemzet felemelkedéséhez.
Az államtitkár elismeréssel szólt Debrecen és a helyi egyetem sportra is kiterjedő együttműködéséről. Elmondta: egy oktatási intézmény színvonalát
2019-09-13 19:22:08
velemenyezd: Megújította együttműködési megállapodását az MKIK, az Eximbank és a Mehib

A tájékoztatás szerint a dokumentumot Dunai Péter, az MKIK főtitkára, Szőcs Gábor, az Exim igazgatója és Szabó István Attila, az Exim üzleti vezérigazgató-helyettese írta alá.
A közleményben kiemelték, a 2013 decemberében kötött megállapodás megújítását indokolta, hogy az Exim-intézmények számos új terméket vezettek be a piacon, továbbá folyamatosan változik az együttműk
2019-09-13 14:31:59
velemenyezd: Több mint 15 ezer néző vett részt a Film Maratonon
is.
A 30 éve szabadon emlékévhez csatlakozva a Film Maraton a rendszerváltás 30. évfordulójára emlékezett, többek között Sára Sándor, Fekete Ibolya, Monori Mész András, Jancsó Miklós, Szabó István filmjeivel és egy magyar animációs filmválogatással.
Az érdeklődők Pierre Richard-ral, Udo Kierrel, Magda Vásáryovával és Johanna ter Steegével személyesen is találkozhattak.
2019-09-12 14:42:04
velemenyezd: A Testnevelési Egyetemen újra felállították a Sportcsillagok Falát
elismerésére.
Kiemelte: a 160 eredeti lenyomat sem veszett el teljesen, azokból egy mozaikszerű összeállítást hoznak létre, melyet névsorral kiegészítve emlékoszlopon helyeznek el.
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hangsúlyozta: csaknem 30 év alatt olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki érmes magyar sportolók egész sora helyezte el a kézlenyomatát az eredeti Sp
2019-09-10 14:12:25
velemenyezd: Földényi F. László kapta a Hévíz Irodalmi Díjat

Cserna-Szabó András, az irodalmi folyóirat főszerkesztője az átadáson felidézte, hogy a lap szerkesztőbizottsága szavazza meg egy-egy évfolyam legjobbnak tartott írását. Jelezte, hogy a folyóirat egyik célkitűzése volt a 2012-es újragondolása óta, hogy színvonalas esszéket közöljön, Földényi pedig a magyar irodalom egyik legkiválóbb esszéistája.
Fehér Renátó szerkesztő l
2019-09-09 15:01:33
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Kaláka Ady-estet, Pesti Vigadóban, Kocsis Sándor, Groupama Arénánál, Győri Nemzeti Színház, Király Levente, Göcsej Filmszemlén, Film Maratonon, Testnevelési Egyetemen, Sportcsillagok Falát, Földényi, Hévíz Irodalmi Díjat, Szabó Tünde, Tarlós Istvánhoz, Olimpiai Sportparkban, Tasnádi István Szibériai, Szabó Magda Régimódi, Bagó Bertalan, Forgács Péter, Lévay Szilveszter, Michael Kunze Elisabeth, Szabó-Réti Gábor, Apor Vilmos Iskolaközpont, Bors Imre, Gyömöre Szent Mihály-tem, Szabó Dénes Kossuth-díjas,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.