Belépés
kirscha: Szép napot mindenkinek!
úgynevezett. magyar-oltár? Erdélyben is, Felvidéken is, Belső-Magyarországon is. Gondoljunk csak a csíksomlyói oltárra ! Középen van a Hold sarlón álló, Napba öltözött csillagkoronát viselő Szűz Mária, kezében a kisdeddel. Egyik oldalán Szent István, a másik oldalán pedig Szent László.

A mai történelemtanítás vajon ezekről - és sok más történelmi tényről - miért n
2019-08-20 09:39:35
furaila: Nagyboldogasszony ünnepe (Augusztus 15-e)
megkeresztelkedett hada, nemzetsége így Nagyboldogasszony oltalmába ajánlotta magát.
Az országot, vagyis önnön uraságát, uralmát és a királyságot a Szűzanya szimbolikus tulajdonának, Mária örökségének érezte, vallotta.
E választásba még nyilván a ,,pogány" Boldogasszony-tisztelet, archaikus Emese-hagyomány is közrejátszott: Mária az Árpádoknak mennyei édesan
2019-08-17 02:30:25
maroka: A halál megtapasztalása gazdagította Szűz Mária személyét
Lehetséges-e, hogy a Názáreti Mária megtapasztalta testében a halál drámáját? - erre a kérdésre keresi katekézisében a választ Szent II. János Pál.
Szent II. János Pál: A halál megtapasztalása gazdagította Szűz Mária személyét
...........
Szent II. János Pál pápa 1997. június 25-én, Szűz Mária fö
2019-08-16 20:10:17
maroka: Ferenc pápa: Ujjongjunk a nagy dolgokért, melyeket az Úr ...
nagy dolgokért, melyeket az Úr végbevitt életünkben!
.............
Augusztus 15-én délben a Szentatya Szűz Mária hálaénekének két szaváról, az ujjongásról s a magasztalásról elmélkedett, utána pedig megáldotta azt a hatezer rózsafüzért, amelyet a Szíriában élő katolikus családoknak küldenek.
Fer
2019-08-16 19:37:44
maroka: Útravaló – 2019. augusztus 15.,
Szűz Mária mennybevétele (Nagyboldogasszony)
..............
Ha anyát temetünk, a fiak nehéz könnyekkel sírnak. Mi minden járhat a fejükben! Néha feljajdul egy-egy: ,,Ne, még ne tegyék le! Várjatok!"
Van egy Fiú, aki meg tudta akadályozni, hogy édesanyját letegyék. Nem letették
2019-08-15 12:03:21
maroka: Ünnepi szent mise - Nagyboldogasszony 08.15.
Szűz Mária mennybevétele (Nagyboldogasszony)
- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY a Jelenések könyvéből
Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony.
Én, János láttam, hogy az égben feltárult az Isten temploma, és láthatóvá vált a szövetség ládája. Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony, kinek öltözete a nap volt, lába alatt a hold, fején pedig tizenkét csillagból álló kor
2019-08-14 20:19:26
maroka: Szent Maximilian Kolbe áldozópap és vértanú
,,Senkinek sincs nagyobb szeretete, mint aki életét adja barátaiért." Kolbe atya is ezt tette: az egész életét átható Isten iránti szeretetből adta életét társa helyett. Rá emlékezünk liturgikus emléknapján, augusztus 14-én.
Kolbe atya 1894. január 8-án született a lengyelországi Zduńska Wolában szegény vallásos szülők gyermekeként. A keresztségben a Rajmund nevet k
2019-08-13 22:45:41
maroka: Mária csodálkozni és imádkozni tanít
Esterházy Pál egy titokzatos mosolyú Mária-szobrot vitt a Hanság mocsarai közt rejtőző Osliba. A szobor a falu éke, kincse, sok csoda forrása, sok zarándok menedéke lett.
Barsi Balázs Osliban: Mária csodálkozni és imádkozni tanít.
............
Helyi és zarándok hívek százai gyűltek össze Os
2019-08-12 20:28:27
maroka: Chantal Szent Johanna Franciska szerzetesnő
jelezte, hogy kedves előtte
Franciska adakozása, mert az éléstárból sosem fogyott ki az osztandó liszt. Szalézi Szent Ferenc munkatársaként segített megalapítani a vizitációs (Szűz Mária Erzsébetnél tett látogatásáról nevezett) nővérek szerzetesrendjét. Ennek tagjai fiatal lányok, vagy özvegyek lettek, akik elmélkedéssel és imádsággal igyekeztek Istennek tetsző életet éln
2019-08-12 13:29:41
maroka: Assisi Szent Klára szűz
Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Ist
2019-08-11 22:17:21
maroka: Jeruzsálemben a keresztények a Szűzanya sírjához vonulhatnak
Jeruzsálemben a Getszemáni ferences közösség testvérisége a Boldogságos Szűz Mária mennybevételének ünneplésére készül. Ez az egyetlen nap az évben, amikor a latin rítusú keresztények a Szűzanya sírjához vonulhatnak körmenetben.
Nagyobb kép
............
2019-08-11 22:05:26
maroka: Bruno Ferrero: Máriáról mesélek neked
huszadik kötete. Harmincegy rövid történetet tartalmaz, amelynek szerzői egyszerűen, érthetően és mindenekelőtt ,,evangéliumi" módon írnak a Szűzanyáról.
A történetek Szűz Mária, az istenanya sugárzó szeretetét és közbenjáró szerepét emelik ki, a Kegyelmek Anyjaként ábrázolják. Műfajilag a klasszikus elbeszélés, legenda, példabeszéd, mese kategóriájába tartozna
2019-08-10 21:52:16
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Szűz Mária, Szent Maximilian Kolbe, Chantal Szent Johanna Franciska, Assisi Szent Klára, Bruno Ferrero, Szent István, Szent László, Názáreti Mária, Szent II, János Pál, Szentatya Szűz Mária, Zduńska Wolában, Esterházy Pál, Barsi Balázs Osliban, Szalézi Szent Ferenc, Szűz Mária Erzsébetnél, Jézus Krisztus, Boldogságos Szűz Mária, Kegyelmek Anyjaként, halál megtapasztalása, nagy dolgokért, csíksomlyói oltárra, másik oldalán, halál drámáját, kérdésre keresi, választ Szent,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.