Belépés
velemenyezd: Átadták az idei Pro Architectura díjakat
Furu Xénia, Guttmann Szabolcs István és Wagner Péter a kolozsvári unitárius püspöki ház felújításáért; Mányi István, Mányi Dániel, Gergely László, Kardos Gábor és Németh Krisztina a Szépművészeti Múzeum felújításáért és átalakításáért; Terdik Bálint pedig a szobi Duna-Ipoly tanuszoda megvalósításáért. A nagykovácsi Teleki-Tisza-kastély és környezete eredeti állapotának visszaállít
2019-11-15 17:51:54
velemenyezd: Hétfőnként is látogatható a Szépművészeti Múzeum Rubens- és Van Dyck-kiállítása
kiváló alkotásai
2019-11-15 13:31:39
velemenyezd: Több mint 100 múzeumépítési szakember találkozik a Szépművészeti Múzeumban
helyszínné teszi Budapestet Európa kulturális térképén.
A találkozón a szakemberek megtekintik a Liget-projekt már megvalósult fejlesztéseit, köztük az átfogó rekonstrukción átesett Szépművészeti Múzeum tereit, ellátogatnak a Magyar Zene Háza építkezésére, valamint Európa legmodernebb múzeumi háttérintézményébe, az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központba is.
2019-11-11 13:31:51
velemenyezd: Közgyűjteményi digitalizálási workshopot tartottak a Nemzeti Múzeumban
digitalizációnak ezért fontos szerepe van abban, hogy a múzeumok azokban a közegekben is meg tudják mutatni magukat, ahol eddig alulreprezentáltak voltak - jegyezte meg.
Vígh Annamária, a Szépművészeti Múzeum főigazgató-helyettese hangsúlyozta, hogy a digitalizációval a klasszikus múzeumi feladatrendszer teljes átalakításáról van szó.
A múzeumok a digitalizáció során tul
2019-11-07 13:12:59
velemenyezd: Jövő héten indul a Szépművészeti Múzeum összművészeti előadássorozata

Az összművészeti előadássorozatot ötödik alkalommal rendezik meg, a 2019-es Textúra rendezője Valló Péter - mondta el Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.
Az alapötlet - képzőművészet, irodalom és színház találkozása egyazon térben és időben - továbbra is változatlan, kortárs magyar szerzőket kérte
2019-10-30 13:21:18
velemenyezd: Megnyílt a Rubens- és Van Dyck-kiállítás a Szépművészetiben
erőforrások minisztere.
Hozzáfűzte: a kiállítás mintegy 120 művet vonultat fel, köztük Rubens több mint 30 alkotását, valamint Van Dyck Stuart Mária Henriettát ábrázoló portréját, a Szépművészeti Múzeum friss szerzeményét. A kiállításhoz a világ negyven jelentős köz- és magángyűjteményből érkeztek művek Budapestre.
Az ünnepi megnyitón jelen volt II. János Ádám, Liechten
2019-10-29 12:35:51
velemenyezd: Rubens, Van Dyck és a flamand festészet fénykora a Szépművészetiben

A nagyszabású tárlat a Szépművészeti jelentős művészettörténeti korszakokat megismertető sorozatának ötödik állomása, a holland "arany évszázad" mestereit, Rembrandtot, Vermeert és Van Halst bemutató, negyedmillió látogatót vonzó kiállítás után - közölte a hétfői sajtóbemutatón a múzeum főigazgatója.
Baán László hozzátette, ezúttal a 16-17. századi Dél-Németalföld képzőm
2019-10-28 14:52:37
velemenyezd: Városliget Zrt.: A Liget Budapest projektelemei végrehajtható építési engedéllyel rendelkeznek
köszönhetően a park zöldje jelentősen bővül mennyiségében és minőségében - emelte ki a kommüniké.
Mint a Városliget Zrt. felidézte, a Liget Budapest projekt keretében már megújult a Szépművészeti Múzeum, a Komáromi Csillagerőd, a Millennium Háza (korábban Olof Palme Ház) és a Vakok kertje. Elkészült az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, a városligeti Nagyjá
2019-10-17 14:51:41
liliana01: Aradi vértanúk
Cikkek, tárcák, versek, ódák áradata dicsőítette a nagy alkotást és az ifjú művészt. Thorma neve országszerte ismertté vált.
1931-ben került sor arra, hogy - Petrovics Eleknek, a Szépművészeti Múzeum haladó szellemű, nagyérdemű főigazgatójának és Réti Istvánnak többször megismételt előterjesztésére - a magyar állam a festményt megvásárolja.
Az Aradi vértanúk befejezése i
2019-10-05 18:51:32
velemenyezd: Magyar származású fotográfusok Franciaországban címmel nyílik kiállítás a BTM Vármúzeumban
tárlathoz a francia nemzeti könyvtár, a Musée Nicéphore Niépce, Chalon-sur-Saône,
2019-10-04 13:51:46
velemenyezd: Befejeződött a komáromi Csillag erőd felújítása és bővítése
hogy a Mányi István építész tervei alapján elvégzett rekonstrukció megmentette az épített örökség értékeit, azonban funkciójában és vizuálisan is megjeleníti a 21. századot.
A Szépművészeti Múzeum főigazgatója emlékeztetett arra, hogy a görög, római és reneszánsz szobrok gipszmásolatainak gyűjteményét 1945 után már nem állították ki, a tárgyak egy jelentős részét a komáromi I
2019-09-20 13:21:32
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Szépművészeti Múzeum Rubens-, Szépművészeti Múzeumban, Nemzeti Múzeumban, Szépművészeti Múzeum, Városliget Zrt, Liget Budapest, Furu Xénia, Guttmann Szabolcs István, Wagner Péter, Mányi István, Mányi Dániel, Gergely László, Kardos Gábor, Németh Krisztina, Terdik Bálint, Budapestet Európa, Magyar Zene Háza, Országos Múzeumi Restaurálási, Raktározási Központba, Vígh Annamária, Valló Péter, Baán László, Dyck Stuart Mária Henriettát, János Ádám, Komáromi Csillagerőd, Millennium Háza,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.