Belépés
liliana01: Boncsér Árpád alkotása Bartók Béláról címe: Concentro
eddig Bartók egy új darabot sem komponált, bár időközben felmerültek tervek, de ezek nem valósultak meg. A kórházban kapta a felkérést egy zenekari mű megírására.
A darabot Serge Koussevitzky, a bostoni szimfonikus zenekar vezető karmestere rendelte meg, a jóbarát, Szigeti József hegedűművész közbenjárására. Ha ez a felkérés nem érkezik, lehet, hogy Bartók utolsó nagy műve a
2021-07-19 11:34:55
ronix: Ma 84 évesen elhunyt Lorin Varencove Maazel karmester, heged
hanem nyelveket, matematikát, illetve filozófiát tanult. Emellett hegedült a Pittsburgi Szimfonikus zenekarban, majd 1949-50-ben a zenekar karmestergyakornoka lett. 1951-ben Serge Koussevitzky meghívására a Tenglewoodba ment, a Berkshire Music Centerbe, ahol karmester-tanár lett. Emellett ösztöndíjjal, tanult tovább Olaszországban és Németországban.

Ezekben az időkben f
2014-07-13 21:27:06
mezixy: Mario Lanza
felhangzó Caruso-lemezekkel.

A középiskolából kimaradt és a családi boltban dolgozott, de nem hagyott fel az énekléssel, különóráit anyja mellékállásából fedezték. Serge Koussevitzky karmester egy meghallgatáson felfigyelt csodálatos hangjára és beajánlotta ösztöndíjasnak az elit Berkshire Music Centerbe.

Mario Lanza (művésznevét anyja, Maria Lanza iránti tis
2007-11-02 16:47:52
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Boncsér Árpád, Bartók Béláról, Lorin Varencove Maazel, Mario Lanza, Serge Koussevitzky, Szigeti József, Pittsburgi Szimfonikus, Berkshire Music Centerbe, Maria Lanza, kórházban kapta, darabot Serge, bostoni szimfonikus, középiskolából kimaradt, családi boltban, meghallgatáson felfigyelt, elit Berkshire, mellékállásából, meghallgatáson, középiskolából, németországban, olaszországban, ösztöndíjasnak, közbenjárására, tenglewoodba, ösztöndíjjal, koussevitzky,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.