Belépés
velemenyezd: Budapest Ritmo: idén a lengyel zene áll a fókuszban
iNosnach és Le Rom, a brit-török-szerb-bolgár She'Koyokh, a belgrádi Naked és a zágrábi Kazan.
Mint elhangzott, a fesztivál első hivatalos napján, október 4-én pénteken áll színpadra a Romano Drom különleges, a zenekar 20. születésnapját ünneplő produkciója, sok régi taggal, vissza- és előretekintéssel. A Kovács Antal által alapított és vezetett Romano Drom idei lemezét, a Gi
2019-09-12 13:11:26
velemenyezd: Fonós lemezek a nemzetközi világzenei toplista élén
Markovic Orkestar és a második helyre került magyar-lengyel közös produkció, a Lajkó Félix & Volosi mellett még egy magyar vonatkozású szereplője van a WMCE legfrissebb top 20-as listájának: a Romano Drom Give Me Wine című anyaga, amelyet a Riverboat kiadó jelentetett meg, a 18. helyen áll.
További felületek is az élvonalba sorolják a Fonó lemeztermését. Az elsősorban a régió
2019-08-01 20:04:20
velemenyezd: Festival de şură la Mera, în numele muzicii world music
zburat păunul" (Fölszállott a páva) şi concertele Celei de a II-a ediţii a Concursului de Primaşi din Călata şi a Trupei de Muzică Populară de Cameră Erdőfű, iar sâmbătă vor cânta cei de la Romano Drom.Festivalul se va încheia duminică după recitalul lui György Ferenczi şi al celor de la Rackajam.
În ziua deschiderii vor cânta Dikanda (Polonia), precum şi Sofi Tsedaka & The B
2019-07-18 13:01:28
velemenyezd: Csűrfesztivál az erdélyi Mérában a világzene jegyében
Csík Zenekar, másnap a Fölszállott a páva televíziós tehetségkutató gálaműsora, a II. Kalotaszegi Prímásverseny és az Erdőfű Népi Kamarazenekar koncertje szerepel a programban, szombaton a Romano Drom játszik, a vasárnapi záróprogram pedig Ferenczi Györgyé és a Rackajamé.
A nyitónapon zenél a lengyel Dikanda, valamint az Izraelből érkező Sofi Tsedaka & The Baladis, amely szam
2019-07-18 11:21:47
velemenyezd: Augusztusban lesz a Méra World Music Fesztivál Erdélyben
Ferenczi György és a Rackajam, a lengyel Dikanda, Sirani Guevara Mexikóból, Sofi Tsedaka & The Baladis Izraelből, a világjáró nemzetközi Kjartan and the Hét Hat Club, a norvég Vassvik, a Romano Drom, a román Trei Parale, Kubinyi Júlia és Szokolay Dongó Balázs, valamint az Erdőfű Népi Kamarazenekar.
Az együttesek mellett a Fölszállott a páva televíziós tehetségkutató legemléke
2019-06-29 10:29:36
velemenyezd: A Romano Drom új lemezzel ünnepli 20. születésnapját
hogy ők ezt kiadnák. A CD május 30-án negyven országban jelenik meg, később még több helyen lehet hozzájutni, de digitális felületeken is elérhető lesz világszerte" - mondta Kovács Antal, a Romano Drom alapítója, vezetője, énekese, gitárosa az MTI-nek.
A Romano Drom modern zenéjében a hagyományos cigányzenei hangszerek mellett erőteljes a dob és a basszusgitár jelenléte, a Gi
2019-05-25 11:51:11
velemenyezd: A Somnakaj novemberben utoljára a Nemzeti Színházban
Péter Sziámi dolgozta át színpadra, a darab rendezője Szabó Máté, Hegyi Árpád Jutocsa és Seres Tamás, a díszlettervező Árvay György. A zenében autentikus roma népdalok mellett Kovács Antal (Romano Drom), Marko Markovic (Boban Markovic Orkestar) és Szakcsi Lakatos Béla szerzeményei hangzanak el, a hangszerelő Kovács Antal és Szirtes Edina Mókus.
A szereplők között van Szakács
2018-10-24 10:37:47
velemenyezd: CAFe Budapest - Ma kezdődik a Budapest Ritmo világzenei fesztivál
zárónapon, vasárnap Roma Ritmo címmel rendeznek estet az elmúlt három évtized nagy hazai vokális cigányzenei hangjaival, az Ando Drom, a Romengo, a Kanizsa Csillagai, a Khamoro, a Ternipe, a Romano Drom, Miczura Mónika közreműködésével, a Várkonyi Csibészek felvezetésével.
A fesztivál ideje alatt szakmai események is zajlanak. A Budapest Ritmo Konferencián pénteken jelen lesz
2018-10-05 07:04:34
velemenyezd: Pénteken kezdődik a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
péntektől a Budapest Ritmo világzenei fesztivált, amelyen idén az oláh cigány énekes kultúra kap nagy hangsúlyt.
Fellép többek között Lakatos Mónika, Mitsoura Mónika, a Kanizsa Csillagai, a Romano Drom, Gili Yalo, a Tuuletar, Tcha Limberger és a Ternipe is. Először ad Budapesten koncertet a Ladysmith Black Mambazo, együtt lép színpadra a Muzsikás és a lengyel Muzykanci.
2018-09-30 13:31:40
velemenyezd: Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban
fellépőt felvonultató program az oláh cigányzene kincseit mutatja be az ének, a tánc és az ütőhangszerek köré építve, az Ando Drom, a Romengo, a Kanizsa Csillagai, a Khamoro, a Ternipe, a Romano Drom, Miczura Mónika közreműködésével. A Roma Ritmót a fiatal ózdi tehetségekből verbuválódott Várkonyi Csibészek vezetik fel.
Mint elhangzott, a Ritmo ideje alatt szakmai események i
2018-09-18 17:11:01
tinka1951: Elhunyt Choli Daróczi József
Hajdú-Bihar megyei Bedőn. A RomNeten olvasható életrajz szerint Choli Daróczi József 1975 óta tagja volt a Magyar Írószövetségnek és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének, szerkesztette a Romano Nyevipe, az Amaro Drom és a Rom Som nevű lapot. Számos publikációja, verse jelent meg cigány és magyar nyelven egyaránt.

1987 és 1988 között a Magyarországi Cigányok Kulturá
2018-05-13 07:40:56
velemenyezd: Húsvéti hagyományőrző foglalkozások és mesterségbemutatók a Várkert Bazárban
és puzzlekészítés várja.
Az Ybl Miklós téren és a Várkert Bazár területén folyamatosan lépnek fel az együttesek, mások mellett Tímár Sára, a RoBot Akusztik, a Rutkai Bori Banda, a Romano Drom & Berán Quartett, a Party Art's OK, a Jászság Népi Együttes hagyományőrző csoportja, a Maszkura és a tücsökraj, a Roma Soul, a Ferenczy Trió és a Besh o droM.
Idén is a Várkert Baz
2018-03-23 16:11:35
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Budapest Ritmo, Méra World Music Fesztivál Erdélyben, Romano Drom, Nemzeti Színházban, CAFe Budapest, CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, Elhunyt Choli Daróczi József, Várkert Bazárban, Kovács Antal, Markovic Orkestar, Lajkó Félix, Romano Drom Give Me Wine, Muzică Populară, Cameră Erdőfű, György Ferenczi, Sofi Tsedaka, Csík Zenekar, Kalotaszegi Prímásverseny, Erdőfű Népi Kamarazenekar, Ferenczi Györgyé, Ferenczi György, Sirani Guevara Mexikóból, Baladis Izraelből, Trei Parale, Kubinyi Júlia, Szokolay Dongó Balázs,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.