Belépés
velemenyezd: A Romano Drom új lemezzel ünnepli 20. születésnapját
hogy ők ezt kiadnák. A CD május 30-án negyven országban jelenik meg, később még több helyen lehet hozzájutni, de digitális felületeken is elérhető lesz világszerte" - mondta Kovács Antal, a Romano Drom alapítója, vezetője, énekese, gitárosa az MTI-nek.
A Romano Drom modern zenéjében a hagyományos cigányzenei hangszerek mellett erőteljes a dob és a basszusgitár jelenléte, a Gi
2019-05-25 11:51:11
velemenyezd: A Somnakaj novemberben utoljára a Nemzeti Színházban
Péter Sziámi dolgozta át színpadra, a darab rendezője Szabó Máté, Hegyi Árpád Jutocsa és Seres Tamás, a díszlettervező Árvay György. A zenében autentikus roma népdalok mellett Kovács Antal (Romano Drom), Marko Markovic (Boban Markovic Orkestar) és Szakcsi Lakatos Béla szerzeményei hangzanak el, a hangszerelő Kovács Antal és Szirtes Edina Mókus.
A szereplők között van Szakács
2018-10-24 10:37:47
velemenyezd: CAFe Budapest - Ma kezdődik a Budapest Ritmo világzenei fesztivál
zárónapon, vasárnap Roma Ritmo címmel rendeznek estet az elmúlt három évtized nagy hazai vokális cigányzenei hangjaival, az Ando Drom, a Romengo, a Kanizsa Csillagai, a Khamoro, a Ternipe, a Romano Drom, Miczura Mónika közreműködésével, a Várkonyi Csibészek felvezetésével.
A fesztivál ideje alatt szakmai események is zajlanak. A Budapest Ritmo Konferencián pénteken jelen lesz
2018-10-05 07:04:34
velemenyezd: Pénteken kezdődik a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
péntektől a Budapest Ritmo világzenei fesztivált, amelyen idén az oláh cigány énekes kultúra kap nagy hangsúlyt.
Fellép többek között Lakatos Mónika, Mitsoura Mónika, a Kanizsa Csillagai, a Romano Drom, Gili Yalo, a Tuuletar, Tcha Limberger és a Ternipe is. Először ad Budapesten koncertet a Ladysmith Black Mambazo, együtt lép színpadra a Muzsikás és a lengyel Muzykanci.
2018-09-30 13:31:40
velemenyezd: Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban
fellépőt felvonultató program az oláh cigányzene kincseit mutatja be az ének, a tánc és az ütőhangszerek köré építve, az Ando Drom, a Romengo, a Kanizsa Csillagai, a Khamoro, a Ternipe, a Romano Drom, Miczura Mónika közreműködésével. A Roma Ritmót a fiatal ózdi tehetségekből verbuválódott Várkonyi Csibészek vezetik fel.
Mint elhangzott, a Ritmo ideje alatt szakmai események i
2018-09-18 17:11:01
tinka1951: Elhunyt Choli Daróczi József
Hajdú-Bihar megyei Bedőn. A RomNeten olvasható életrajz szerint Choli Daróczi József 1975 óta tagja volt a Magyar Írószövetségnek és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének, szerkesztette a Romano Nyevipe, az Amaro Drom és a Rom Som nevű lapot. Számos publikációja, verse jelent meg cigány és magyar nyelven egyaránt.

1987 és 1988 között a Magyarországi Cigányok Kulturá
2018-05-13 07:40:56
velemenyezd: Húsvéti hagyományőrző foglalkozások és mesterségbemutatók a Várkert Bazárban
és puzzlekészítés várja.
Az Ybl Miklós téren és a Várkert Bazár területén folyamatosan lépnek fel az együttesek, mások mellett Tímár Sára, a RoBot Akusztik, a Rutkai Bori Banda, a Romano Drom & Berán Quartett, a Party Art's OK, a Jászság Népi Együttes hagyományőrző csoportja, a Maszkura és a tücsökraj, a Roma Soul, a Ferenczy Trió és a Besh o droM.
Idén is a Várkert Baz
2018-03-23 16:11:35
velemenyezd: BTF - Pont Fesztivál: fókuszban a húsvéti hagyományok
ingyenes program várja. Szombaton délelőtt fellép a Rutkai Bori Banda, délután a Sebő Együttesből ismert Tímár Sára, vasárnap délelőtt Korzenszky Klára formációja, a Klárisok, délután a Romano Drom és a Berán Quartet crossover koncertje szerepel a programban. A workshopokon ki lehet próbálni a tojásfestést, megismerkedni a világhírű cremonai hegedű készítésének titkaival és a szic
2018-03-22 13:41:53
velemenyezd: Új albummal jelentkezik Müller Péter Sziámi
esztendős lánya írt: "A türelem rozsdát terem".
Mint mondta a saját számok mellett rákerült a lemezre még pár egzotikum: az Anima Sound System által készített remix/feldolgozás és a Romano Drommal közösen felvett Boldog Új Évet! (Baxtalo Nyevo Bersh). Emellett a lemezen hallhatóak még régi számok új verzióban.
Mint mondta, a szombati lemezbemutató koncerten az új dalok m
2018-01-09 11:29:53
velemenyezd: Újévi dal a Müller Péter Sziámi AndFriendstől a Romano Dromtól
című új albumán, amely januárban jelenik meg. A lemezbemutató koncert január 13-án lesz a budapesti Gödör Klubban, ahol sok vendég (Másik János, Ónodi Eszter, Stefanovics Angéla) mellett a Romano Drom is színpadra lép.
A Boldog új évet! felvételén Müller Péter Sziámi (ének), Kovács Antal (ének, gitár), Kirschner Péter (gitár, perka, vokál), Kovács Máté (dob, cajon, kanna), Wi
2017-12-27 14:42:10
velemenyezd: Szezonzáró a Gödör Klubban, amely marad a helyén
május 30-i évadzárón a Gödör Klub Egyesület művészei és a klub barátai lépnek fel.
A programot 20 órakor a David Yengibarjan-Duka Tiby duó és Dresch Mihály nyitja, utánuk Kovács Antal (Romano Drom), Gryllus Vilmos (Kaláka), Hegyi Áron és Jakab Péter (Jazzékiel) játszanak, végül Víg Mihály és zenésztársai lépnek színpadra vendégekkel, köztük lesz Menyhárt Jenő, Bárdos Deák Ági
2017-05-26 12:02:03
velemenyezd: Európa-nap - Futóverseny és koncertek a fővárosi Szabadság téren
programmal várjuk a Szabadság térre látogató családokat, de a zenerajongóknak is izgalmas programokkal készülünk. A nap folyamán fellép többek között a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Romano Drom és Caramel is" - idézi Lővei Andreát, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának irodavezetőjét a szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye.
A kilátogatók az uniós munkavállalás
2017-05-01 11:01:44
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Romano Drom, Nemzeti Színházban, CAFe Budapest, Budapest Ritmo, CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, Elhunyt Choli Daróczi József, Várkert Bazárban, Pont Fesztivál, Müller Péter Sziámi, Müller Péter Sziámi AndFriendstől, Romano Dromtól, Gödör Klubban, Kovács Antal, Péter Sziámi, Szabó Máté, Hegyi Árpád Jutocsa, Seres Tamás, Árvay György, Marko Markovic, Boban Markovic Orkestar, Szakcsi Lakatos Béla, Szirtes Edina Mókus, Roma Ritmo, Ando Drom, Kanizsa Csillagai, Miczura Mónika,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.