Belépés
menusgabor: Hatalmas pofon a románoknak: ősi, Árpád-kori Hun települést
tevékenykedtek. Az anyag sorsa bizonytalan.

A megyeszékhely emblémája, a műemlék épület éppúgy, mint a feltárt leletanyag a magyar történelem fontos része. A várkastélyban Károly Róbert koronás főként tartózkodott, majd a Hunyadi család több tagja, beleértve Szilágyi Erzsébetet is.

Hunyadi János innen indult törökverő küzdelmeire, egyebek mellett a nándorfehé
2020-08-21 19:30:49
velemenyezd: A tizennégy karátos autó című zenés színházi produkciót mutatják be a Városmajorban
Roland, Szécsi Bence és Tóth Balázs. A produkció rendezője és díszlettervezője Keresztes Tamás színművész, aki Divinyi Rékával együtt adaptálta színpadra a regényt.
A zenekar (Farkas Róbert, Farkas Mihály, Ökrös Károly, Farkas Richárd, Kisvári Bence) élőben, koncertszerűen játszik, a színpadi jeleneteket a dalok fűzik össze.
A jelmez Bartos Letícia, a grafika Várai Artúr
2020-08-12 07:24:21
velemenyezd: Torlódás a Róbert Károly körúton az M3-as bevezetőjénél

Azt írták: a baleset a Vágány utca után történt, a Rákóczi híd felé vezető oldalon.
A rendőrség a honlapján azt közölte: négy autó ütközött össze, az első információk szerint hárman megsérültek.
A balesetben megsérült járművek az egyik sávot elfoglalják, a forgalom két sávon haladhat.
2020-08-03 16:43:16
maroka: 1946 Augusztus 01. Ft születése
nevét Firenze városról kapta, ahol 1252 óta vertek aranypénzt - írja a hvg.hu. A firenzei aranyforintokat Európa majdnem összes pénzkibocsátója bevezette, így Magyarország is. Károly Róbert az 1320-as évek elején honosította meg Magyarországon az arany pénzeket, melyek értékükben, súlyukban, finomságukban, sőt éremképükben is hűen követték a mintául szolgáló firenzei aranyat
2020-08-01 21:02:24
velemenyezd: Tour de Hongrie - Teljes a mezőny, a magyar válogatott is indul
András és Wermeser Zsombor (Team Novák) kapott helyet, de ez utóbbi, csíkszeredai csapatban szerephez juthat öt székely sportoló - Novák Károly Eduárd, Balázsi Lóránt, Lázár Nándor, Szilágyi Róbert és Török Szilárd - is.
A Tour de Hongrie mezőnye:Israel Start-Up Nation (izraeli, World Team), Jumbo-Visma (holland, World Team), TREK-Segafredo (amerikai, World Team), Mitchelton-
2020-07-31 11:41:38
velemenyezd: Rektor: a Szent István Egyetem közép-európai elsőségre tör

Gyuricza Csaba a műsorban elmondta, augusztus 1-jén az Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi Károly Róbert kampusza és a Pannon Egyetem Georgikon Kara beolvad a Szent István Egyetembe, valamint a Kaposvári Egyetem és a Szent István Egyetem egy szervezetben működik tovább. Az intézmény mintegy 15 ezer hallgatójával és 2000 munkatársával Közép-Európa egyik legnagyobb egyeteme les
2020-07-31 08:51:35
velemenyezd: Agrárminiszter: a XXI. század kihívásaira keresi a válaszokat az integrált Szent István Egyetem

Nagy István abból az alkalomból beszélt erről, hogy augusztus 1-jén az Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi Károly Róbert kampusza és a Pannon Egyetem Georgikon Kara beolvad a Szent István Egyetembe, valamint a Kaposvári Egyetem és a Szent István Egyetem egy szervezetben működik tovább.
"Tudás nélkül nem lehetünk sikeresek" - mondta, hozzátéve, az agrárium sikere azon mú
2020-07-30 14:46:07
velemenyezd: Képregény készült a Mátyás-templom történetéről
egy időlift segítségével visszaröpíti a kisfiút IV. Béla idejébe, hogy az 1200-as évekbeli építéstől követhesse a templom és Magyarország történetét, és közben szelfit készíthessen Károly Róbert vagy épp Ferenc József és Sissi koronázásával a héttérben.
Az időutazás során kiderül, miért hívja mindenki Mátyás-templomnak az épületet, amelynek Nagyboldogasszony-templom a neve, h
2020-07-11 12:21:34
velemenyezd: ITM: intézményi modellváltás és integráció a felsőoktatásban
István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara a Szent István Egyetem szervezetéből kiválik és az Óbudai Egyetem szervezetébe olvad be.
Az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa az Eszterházy Károly Egyetem szervezetéből kiválik és a Szent István Egyetem szervezetébe olvad be. A Pannon Egyetem Georgikon Kara a Pannon Egyetem szervezetéből kiválik és a Szen
2020-06-11 11:31:55
velemenyezd: Szabadtéri előadással nyit csütörtökön a szombathelyi Weöres Sándor Színház
Bajomi-Nagy György, Gonda Kata, Kálmánchelyi Zoltán, Kenderes Csaba, Matusek Attila és Trokán Péter, érkezik viszont Hajdu B. Péter, Hajmási Dávid, Herman Flóra, Lábodi Ádám, Major Erik és Róbert Gábor.
Megemlítette azt is: 2021. január 31-én lejár a kinevezése, amivel három évtizedes igazgatói pályafutása ér véget. Színészként továbbra sem kíván megválni a társulattól és Szo
2020-06-10 14:05:48
velemenyezd: Elhunyt Kő Pál szobrászművész
Géza fejedelem és István király veszprémi kő domborművét és a vatikáni magyar kápolnában a három, Magyarországon is működött szent kőreliefjét.
Királyszobrai közül kiemelkedik Károly Róbert gyöngyösi oszlopszobra és III. Béla közöttünk járó, méltóságos bronzalakja Baján. Egyik legismertebb műve az I. kerületi Szent György téren található kolduskapu.
Kő Pál szobrászművész
2020-06-08 12:52:06
velemenyezd: Tíz új bemutatót tart a jövő évadban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Cseke Péter elmondta: januárban kapta meg a nemzeti minősítést a kecskeméti színház, így első "teljes nemzeti" évadukra készülnek. Kiemelte: a koronavírus-járvány embert próbáló időszaka után vidámság, minőségi szórakozás és zene várja közönségüket a következő szezonban, melyben elindul a kecskeméti operajátszás is.
A nagyszínpadi bemutatók közül az első Móricz Zsigmond
2020-05-28 15:31:55
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Árpád-kori Hun, Róbert Károly, Szent István Egyetem, Weöres Sándor Színház, Elhunyt Kő Pál, Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, Károly Róbert, Szilágyi Erzsébetet, Hunyadi János, Szécsi Bence, Tóth Balázs, Keresztes Tamás, Divinyi Rékával, Farkas Róbert, Farkas Mihály, Ökrös Károly, Farkas Richárd, Kisvári Bence, Bartos Letícia, Várai Artúr, Wermeser Zsombor, Team Novák, Novák Károly Eduárd, Balázsi Lóránt, Lázár Nándor, Szilágyi Róbert,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.