Belépés
velemenyezd: Arcus Temporum - Jubiláló művészek az idei fesztivál középpontjában
vonósnégyese, Bach d-moll zongoraversenye, valamint egy Messiaen-darab, Az isteni jelenlét háro
2020-07-10 16:32:24
velemenyezd: Július 9-től látható a mozikban a Kodály Zoltánról szóló zenés dokumentumfilm
népzenekutató és zeneszerző kevéssé ismert fiatalkorát dolgozza fel két ifjú zeneművész szemszögéből, egy 1910-es szerzői estet állítva középpontba.
Petrovics Eszter filmjének főszereplője Ránki Fülöp zongoraművész és Devich Gergely csellóművész, akik a 2019-ben újból megrendezett hangversenyen a Kruppa Kvartett közreműködésével megszólaltatják Kodály darabjait, köztük az I.
2020-07-07 15:51:44
velemenyezd: BTF - Egy hónap múlva kezdődik a 40. Budapesti Tavaszi Fesztivál
rábukkant a zenemű kéziratára, rögtön biztos volt benne: ezt a művet színpadon is elő kell adni. Ezt a meggyőződését aztán Liszt revelatív erejű zenéje vissza is igazolta - jegyezte meg.
Ránki Fülöp zongoraművész elmondása szerint szülei, Ránki Dezső és Klukon Edit gyakorlását hallgatva szinte "belenőtt" Liszt muzsikájába, majd tanulmányai során újabb és újabb oldalait ismert
2020-03-03 13:42:48
velemenyezd: Zongoraest és kamarazene is várja a közönséget a gödöllői Liszt fesztiválon
koncertet. Drahos Béla és a Weiner-Szász kamarazenekar október 20-i koncertjén Mozart, másnap Bach és Schubert műveit hallhatja a közönség - közölték a szervezők az MTI-vel.
2019-10-11 08:20:48
velemenyezd: Hétfőn kezdődik a Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten
magyar dal is elhangzik. Kísérője a szintén kínai Csin Jü zongorista lesz.
Kodály kompozíciói mellett Stark János Mátyás és Liszt Ferenc műveit szólaltatja meg zongoraestjén a Prima díjas Ránki Fülöp.
Egy operaénekesnő személyes drámájának történetét mutatja be az ". és Echo" című bábopera, amelynek nemcsak főszerepét játssza majd Vizin Viktória, de annak szövegét is a
2019-07-13 10:51:13
velemenyezd: Beethoven életművének legszebb darabjai a martonvásári kastélyparkban
(B-dúr) szimfóniát hallhatja a közönség. Az előadás második felében Beethoven formabontó műve, a Karfantázia csendül fel. Az esten Szakács Ildikó, a Magyar Állami Operaház szopránja mellett Ránki Fülöp zongoraművész és a Nemzeti Énekkar is közreműködik Somos Csaba karigazgató vezényletével.
A második hangverseny július 20-án lesz, ekkor Beethoven Egmont-nyitánya mellett a III
2019-07-07 10:51:33
velemenyezd: Beethoven minden szimfóniáját előadják a MÁV Szimfonikusok az új évadban
és a C-dúr zongoraverseny, az esteken közreműködik mások mellett Kobajasi Kenicsiró dirigens, Makszim Vengerov hegedűművész, Frankl Péter zongoraművész, a fiatalabb generáció tagjai közül Ránki Fülöp és Balogh Ádám zongoraművész, valamint Devich Gergely gordonkaművész.
A zenekakadémiai és az Olasz Kultúrintézetben meghirdetett bérletek a következő évadban is szerepelnek a kín
2019-05-31 17:35:58
velemenyezd: Ismert és elfeledett szerzők az MRME következő évadában
felsorakoztat kevésbé ismert szerzőket is, köztük Telemannt, Schützöt és Buxtehudét.
"A Zeneakadémián a befejezéséhez közeledik Vásáry Tamás Beethoven-ciklusa, amelyben közreműködik Ránki Dezső és Ránki Fülöp, de indít egy Schumann-ciklust is Fülei Balázzsal, Oláh Vilmossal és másokkal. A Müpában nagy romantikus műveket adunk elő Rost Andreával, José Curával, utóbbi Verdi Req
2019-03-25 12:51:20
velemenyezd: Jótékonysági koncert a Szent János Kórház betegellátásának javítására
Eszter, Horti Lilla, Vásáry Tamás, Makk Károly, Frankl Péter, Szakcsi-Lakatos Béla, Berkes Kálmán, Oláh Vilmos, Gertler Teo és még sokan mások.
Idén, március 31-én, vasárnap 19.30-kor Ránki Dezső, Klukon Edit és Ránki Fülöp, azaz a Ránki család ad koncertet és mesél a "Művészmesék" című sorozat részeként a Zeneakadémia nagytermében. Beszélgetőpartnerük a Szent János kórház os
2019-03-23 11:22:04
velemenyezd: Hat bérletet indítanak útjára a Magyar Rádió Művészeti Együttesei
kompozíciói, a Magyar Rádió Énekkarának Sapszon-bérletében az énekkari irodalom emblematikus alkotásai szólalnak meg a Pesti Vigadóban.
A Beethoven-ciklusban elhangzó versenyművek szólistája Ránki Dezső és Ránki Fülöp zongoraművész, a Schumann-sorozaté Oláh Vilmos hegedűművész, Devich Gergely gordonkaművész és Fülei Balázs zongoraművész lesz.
A Müpában az MRME együttesei
2019-03-21 14:01:51
velemenyezd: A csend áll a Pannonhalmi Főapátság idei programjainak középpontjában
szerepelnek a programkínálatban.
Az Arcus Temporum XV - Pannonhalmi Művészeti Fesztiválon augusztus 23. és 25. között mások mellett a Ligeti Ensemble, a Hungarian Quartet, Balog József és Ránki Fülöp zongoraművész lép színpadra, a díszvendég Gidon Kremer hegedűművész lesz.
A kulturális igazgató elmondta, hogy a monostor egyik legszemélyesebb ünnepe augusztus 20-a. Szent
2019-03-06 17:12:22
velemenyezd: Kormányzati támogatással dolgozzák fel Szokolay Sándor zeneszerző hagyatékát
olyan felvételek készüljenek, amelyeken neves művészek és fiatal pályakezdő muzsikusok értő és hiteles módon adják elő a zeneszerző műveit. Eddig 70 órányi zenét rögzítettek, mások mellett Ránki Fülöp, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Perényi Miklós, a Szent Efrém Férfikar, a Cantemus Kórus és a Virtuózok felfedezettjei közreműködésével.
2018-ban három korcsoportban hirdették
2018-12-07 19:52:56
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Arcus Temporum, Kodály Zoltánról, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten, Szent János Kórház, Magyar Rádió Művészeti Együttesei, Pannonhalmi Főapátság, Szokolay Sándor, Petrovics Eszter, Ránki Fülöp, Devich Gergely, Kruppa Kvartett, Ránki Dezső, Klukon Edit, Drahos Béla, Csin Jü, Stark János Mátyás, Liszt Ferenc, Vizin Viktória, Szakács Ildikó, Magyar Állami Operaház, Nemzeti Énekkar, Somos Csaba, Beethoven Egmont-nyitánya, Kobajasi Kenicsiró, Makszim Vengerov,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.