Belépés
velemenyezd: Konferenciával és kiállításokkal emlékeznek II. Rákóczi Ferenc fejdelemre Franciaországban
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Kovács János, a Borsod-Abaúj Zemplén megyei önkormányzat főjegyzője, Rajnai Gábor, Oroszlány alpolgármestere, valamint Nagy Csaba, az Oroszlányi Rákóczi Szövetség elnöke - a kulturális központként működő yerres-i kastélyban magyaros ebéden látják vendégül a meghívottakat.
A helyszínen szeptember 22-én tekinthető meg a Rákóczi élet
2019-09-12 20:11:55
velemenyezd: Rákóczi Szövetség: az iskolaválasztás meghatározza a határon túli magyar gyerekek sorsát

Csáky Csongor azt mondta, a magyar iskola a siker és a határon túli magyar közösségek fennmaradásának kulcsa, a szövetség ezért küldetésének tartja, hogy a gyerekek születésétől kezdve az iskolaválasztásig segítse a magyar iskolák választását.
Ennek érdekében például karácsonyra mesekönyvet küldtek a családoknak, tavasszal a magyar iskolába történő beiratkozásnál iskolat
2019-09-12 09:11:42
velemenyezd: Kevés aláírás jött össze eddig a régiós polgári kezdeményezés támogatására, de az SZNT elnöke bizakodó
tényezőnek tekintette, hogy az SZNT-nek komoly partnereket sikerült maga mellé állítania. Mint felsorolta: Erdélyben mindhárom magyar párt vállalta az aláírásgyűjtést, Magyarországon a Rákóczi Szövetség, a nemzetközi színtéren az Európai Szabad Szövetséget (EFA) és az Európai Nemzetiségek Föderatív Unióját (FUEN) és a Baszk Nemzeti Pártot említette.
Az SZNT elnöke hozzátette
2019-09-09 15:41:39
velemenyezd: Magyar Kupa - Harmadosztályú ellenfelet kapott a címvédő Fehérvár és az FTC

A magyar szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a hétfői sorsoláson - amelyen a csapatokat az olimpiai bajnok Dunai Antal húzta ki - eldőlt, hogy a fehérváriak ellenfele az Eger, míg a bajnok ferencvárosiaké az Iváncsa lesz.
Az élvonalbeli csapatok most kapcsolódnak be a sorozatba, és a másodosztályban szereplő együttesekhez hasonlóan kiemeltek voltak a sorsoláson, tehát
2019-09-09 13:22:13
velemenyezd: Több mint 15 ezer diák utazott idén a Rákóczi Szövetséggel
kapcsolatok sokasodnak, és nem csökken a mi programunk iránti érdeklődés" - fűzte hozzá.
A műsorban elhangzott, hogy idén ősszel is utazásra bátorítja a középiskolásokat a Rákóczi Szövetség azzal a céllal, hogy a diákok az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódva egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak.
Korábban azt közölték, a jelentkezés felt
2019-09-07 09:21:20
velemenyezd: Labdarúgó NB I - Október 19-én FTC-Újpest, október 27-én Fehérvár-FTC

A szövetség honlapja szerint a bajnoki címvédő Ferencváros ebben az időszakban Európa-liga-főtáblás szereplése miatt háromszor is vasárnap lép pályára, így többek között a hét utolsó napján, október 27-én 17.15 órakor látogat az előző szezonban ezüstérmes MOL Fehérvár FC-hez.
A Ferencváros-Újpest derbit ugyanakkor október 19-én, szombaton 19.30 órától rendezik.
A má
2019-09-05 13:41:57
velemenyezd: Rákóczi Szövetség: idén is meghirdetik az október 23-i diákutazási programot

A Rákóczi Szövetség által meghirdetett pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.
A pályázat feltétele, hogy az utazó csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen október 23-hoz kapcsolódóan - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat
2019-09-05 07:04:51
velemenyezd: Szilágyi Péter: az anyaország nem mondott le a Magyarországon kívül élő magyarokról
elindult a Kőrösi Csoma Sándor-program; 2017-ben nyílt pályázati rendszer indult a diaszpórában élő magyar szervezetek számára, amelynek éves kerete ötszázmillió forint; elindult a Rákóczi Szövetséggel együttműködve egy dipaszpóra-táboroztatási program; a nemzetpolitikai államtitkárság továbbképzéseket tart a hétvégi iskolákban dolgozó pedagógusoknak, idén februárban több mint szá
2019-08-30 17:32:22
velemenyezd: Tanévkezdés - Rákóczi Szövetség: köszönet a magyar iskolaválasztásért
tanévnyitó ünnepségén veszi kezdetét, majd szeptember és december között 400 helyszínen adják át a magyarországi társadalom összefogását és megbecsülését jelképező ösztöndíjat.
A Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja 2004-ben a Felvidéken indult azzal a céllal, hogy minél több magyar család válassza az anyanyelvi oktatást.
A program ma érinti a teljes Felvi
2019-08-30 11:21:29
velemenyezd: Miniszteri biztos: elmúltak azok az idők, amikor az anyaország lemondott a diaszpórában élőkről

A politikus a Dél-afrikai Magyar Szövetség meghívására érkezett Dél-Afrikába az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából, amelyet Johannesburgban most vasárnap tartottak.

Dél-Afrikában a XX. század közepén jött létre szervezett magyar közösség, és abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy Magyar Tanya néven fenn tudnak tartani egy magyar házat, ahol a nemzeti ünnep
2019-08-25 18:32:57
velemenyezd: Rekordszámú diák utazhat idén a Rákóczi Szövetség támogatásával
saját maguk szervezik a programokat, azzal a feltétellel, hogy legalább egynapos rendezvényt és minimum húsz diák utaztatását biztosítják.
Ezek a rendezvények kiegészülnek a Rákóczi Szövetség által szervezett központi eseményekkel, jellemzően hosszú hétvégés kirándulásokkal, amelyekből évente kettő a Felvidéken, egy a Partiumban, egy a Vajdaságban, illetve több Kárpátalján va
2019-08-23 11:01:44
velemenyezd: Gulyás Gergely: a világban szétszóródva élő magyarság erőforrás az anyaország számára

Gulyás Gergely a Rákóczi Szövetség Összmagyar Egyetemista Táborában megtartott előadásában hozzátette: ha sikerül felébreszteni a magyarságtudatot azokban a magyarokban, akik más országban, esetleg másik kontinensen születtek, akkor ez a magyar nemzet javát is szolgálhatja.
A miniszter emlékeztetett arra, hogy kilenc év alatt több mint egymillióval nőtt a magyar állampol
2019-08-22 20:55:24
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Rákóczi Ferenc, Rákóczi Szövetség, Magyar Kupa, Rákóczi Szövetséggel, Labdarúgó NB, Szilágyi Péter, Gulyás Gergely, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés, Kovács János, Borsod-Abaúj Zemplén, Rajnai Gábor, Nagy Csaba, Oroszlányi Rákóczi Szövetség, Csáky Csongor, Európai Szabad Szövetséget, Európai Nemzetiségek Föderatív Unióját, Baszk Nemzeti Pártot, Dunai Antal, Fehérvár FC-hez, Kőrösi Csoma Sándor-program, Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja, Dél-afrikai Magyar Szövetség, Magyar Tanya, Rákóczi Szövetség Összmagyar Egyetemista Táborában, iskolaválasztás meghatározza, határon túli,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.