Belépés
velemenyezd: Hétfőn kezdődik a Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten
fesztiválon idén is zenei műfajokban gazdag kínálattal várják az érdeklődőket.
Az összművészeti rendezvény a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertjével kezdődik. Az esten a Pannon Filharmonikusok kecskeméti kötődésű vezető karnagya, Bogányi Tibor vezényel majd. A Galántai táncokat követően két versenymű hangzik majd el: a Rossini-darab szólistája Lakatos György fagottművész
2019-07-13 10:51:13
velemenyezd: Gilbert Varga vezényletével zárja Titánium-évadát a Pannon Filharmonikusok zenekar

A közlemény összegzése szerint az est középpontjába a tánczene kerül, a koncert szólistája a Liszt- és Kossuth-díjas hegedűművész, Baráti Kristóf lesz.
A hangversenyen Joseph Haydn C-dúr menüettje, Lehár Ferenctől az Arany-ezüst keringő és Richard Strauss A rózsalovag szvitváltozata mellett Baráti Kristóf előadásában lesz hallható Igor Stravinsky hegedűversenye - részle
2019-05-29 12:25:02
velemenyezd: Alexander Buzlov lép fel a Pannon Filharmonikusok évadzáró budapesti koncertjén

Az est folytatásában Dvorák VII. d-moll szimfóniája hangzik el, a zenekart Vass András, a Pannon Filharmonikusok állandó karmestere dirigálja - közölték a szervezők az MTI-vel.
A cseh zeneszerző művei közül leginkább e két alkotásában érhető tetten a szenvedéllyel, hősiességgel, bensőségességgel teli, szélsőséges érzelmi állapotokat felvonultató érett romantika.
"A
2019-04-21 22:00:10
velemenyezd: Pergolesi-bemutató a Pannon Filharmonikusok húsvéti koncertjén
esztendőre feledésbe merült és csupán néhány évvel ezelőtt került elő ismét.
A művet így Nyugat-Európában is csak néhány éve mutatták be, a magyarországi közönség a Pannon Filharmonikusok előadásában hallhatja először majd Pécsett.
A nagyhét szerdáján tartandó koncerten Johann Sebastian Bach ritkábban hallható művei közül a Húsvéti oratóriumot tűzi műsorra az együttes.
2019-03-25 12:01:27
velemenyezd: Március 15. - Ingyenes ünnepi koncertet ad a Pannon Filharmonikusok a pécsi Kodály Központban
és elsősorba
2019-03-12 11:07:21
velemenyezd: Aranyfedezet címmel hirdet új évadot a Pannon Filharmonikusok
egyfajta aranyfedezetet nyújtanak arra, hogy a közönség a koncertélményen túl valódi részesévé váljon a zene megszületésének" - indokolta Horváth Zsolt trombitaművész, a Pannon Filharmonikusok igazgatója a címválasztást az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. Az igazgató szerint a cím utal a zenekar kvalitására, azokra a szólistákra és karmesterekre, akik a zenekarral dolgoznak
2019-03-01 12:11:49
velemenyezd: Bogányi Tiborral lépnek fel a zágrábi zeneakadémia filharmonikusai a horvát fővárosban
illetően.
Bár a horvát zeneakadémia meghívására először érkezett Zágrábba, korábban már fellépett a zágrábi Vatroslav Lisinski hangversenycsarnokban saját zenekarával, a Pannon Filharmonikusokkal, szeptemberben pedig a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát fogja dirigálni a horvát fővárosban - magyarázta.
Bogányi Tibor a kecskeméti Kodály Iskolában, majd Helsinkiben, a Si
2019-03-01 10:20:58
velemenyezd: Szerzői esttel köszöntik a 75 éves Vidovszky Lászlót a Pannon Filharmonikusok

A közlemény szerint az esten a komponista műveiből hallhat négy-öt évtizedet átfogó válogatást a közönség. A zenekart Vidovszky László egykori tanítványa, Dobszay-Meskó Ilona dirigálja, aki a zeneszerző szerint az ifjú karmester-zeneszerző generáció egyik ígéretes tagja - írták.
A szerzői esten Vidovszky László csaknem tíz műve csendül fel. "A (...) műsort három részbe c
2019-02-17 11:41:52
velemenyezd: Eötvös-műveket hallhat a közönség a Müpában

Az esten a The Gliding of the Eagle in the Skies, az Alle vittime senza nome és a Halleluja - Oratorium balbulum című darab hangzik el a Pannon Filharmonikusok előadásában Eötvös Péter vezényletével, Eric Stoklossa tenor, Iris Vermillion mezzo, a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató Pad Zoltán) és Mácsai Pál színművész közreműködésével.
A koncert előtt Mácsai Pál előadásá
2019-02-16 12:51:29
velemenyezd: Gilbert Varga a Pannon Filharmonikusokat dirigálja a Müpában
Müpában futó Pannon-bérletsorozat harmadik előadásán - közölte a zenekar az MTI-vel.
A magyar gyökerekkel rendelkező Gilbert Varga január 1-jétől tölti be posztját a Pannon Filharmonikusoknál. A kinevezéssel hazánkban a pécsi zenekarnál valósul meg elsőként, hogy két vezető karmester áll egy zenekar élén. Gilbert Varga az évadban még további három koncerten vezényli a zenekar
2019-01-12 09:41:08
velemenyezd: Hat embert tüntetett ki Lickl-díjjal a Pannon Filharmonikusok zenekar

Az együttes szombati közleményében felidézték, hogy az egykori alapítóról, Lickl Györgyről elnevezett díjat 2016-ban hozták létre. Idén három kategóriában - művész, menedzsment tag és civil - két-két díjazott részesült az elismerésben a zenekar pénteki adventi társulati ülésén.
Menedzsment kategóriában Czvikli Nóra, a PFZ egykori produkciós vezetője és Németh Judit művés
2018-12-15 16:42:00
velemenyezd: Lipcsében ad koncertet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar
Franciországban, Svájcban, Németországban és az Egyesült Királyságban lépett föl a MÁV Szimfonikus Zenekar, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, az Anima Musicae Kamarazenekar és a Pannon Filharmonikusok. Az idei évet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar lipcsei turnéja zárja a Winter Tour 2018 elnevezésű programsorozatban.
A székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar több mint e
2018-12-14 13:12:55
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten, Gilbert Varga, Pannon Filharmonikusok, Alexander Buzlov, Kodály Központban, Bogányi Tiborral, Vidovszky Lászlót, Pannon Filharmonikusokat, Alba Regia Szimfonikus Zenekar, Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Bogányi Tibor, Lakatos György, Baráti Kristóf, Joseph Haydn C-dúr, Lehár Ferenctől, Richard Strauss, Igor Stravinsky, Dvorák VII, Vass András, Johann Sebastian Bach, Horváth Zsolt, Vatroslav Lisinski, Pannon Filharmonikusokkal, Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát, Kodály Iskolában, Vidovszky László,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.