Belépés
velemenyezd: Palkovics: szakképzési együttműködéssel is bővül a magyar-kínai oktatási keretmegállapodás
alá, amelynek értelmében mindkét ország 230 ösztöndíj lehetőséget ajánl fel, beleértve az MsC, BsC, doktori képzésre vonatkozó, illetve a rövidebb időtartamú, kutató ösztöndíjakat.
Palkovics László elmondta: az új keretmegállapodás immár a szakképzési együttműködést is magában foglalja, amely elsőként Magyarországon Békéscsabán valósul meg egy kínai partnerrel.
A minis
2019-11-11 15:01:34
velemenyezd: Palkovics László: 2022-től MotoGP-futamot rendezhet Magyarország


Palkovics László azt mondta, hosszabb ideje folytattak tárgyalásokat a MotoGP kereskedelmi jogait birtokló céggel, amellyel szándéknyilatkozatot is aláírtak, a következő lépés pedig az, hogy a kormánynak február 28-ig végleges döntést kell hoznia többek között a helyszínről és a rendezéshez kapcsolódó intézkedésekről.

"November folyamán, december elején a kor
2019-11-09 14:41:32
velemenyezd: Elkezdődött a World Robot Olympiad világverseny döntője Győrben

Palkovics László innovációs és technológia miniszter a Széchenyi István Egyetem sportcsarnokában angolul mondott ünnepi beszédében elmondta, hogy Magyarország a jövő évi világverseny döntőjére felajánlja támogatását egy olyan országnak, amely anyagi okok miatt nem tud részt venni a megméretésen. A következő évi verseny döntőjét Kanada rendezi.
Ezzel Magyarország példát s
2019-11-08 20:22:38
velemenyezd: Palkovics: Magyarország a dróntechnológiában is vezető szerepre törekszik

Palkovics László nemzetközi hatáselemzésekre hivatkozva megjegyezte, hogy a dróntechnológia piaci lehetőségei meghaladhatják az évi tízmilliárd eurót a kontinensen, Magyarországon pedig belátható időn belül a tízszeresére, évi 20 ezer fölé emelkedhet az engedélyezett drónrepülések száma. Ma már napi szinten használ ilyen eszközöket a mezőgazdaság és erdőgazdálkodás, a logiszt
2019-11-08 14:42:01
velemenyezd: Palkovics: a magyar gazdaság az Európai Unióban az egyik legdinamikusabb

A miniszter szavait György László, az innovációs és technológiai minisztérium államtitkára tolmácsolta a cég jubileumi rendezvényén szerdán, Budapesten.
Palkovics László szerint Magyarország a magas technológiai igényű, jelentős hozzáadott értéket előállító ágazatok számára vált vonzó célponttá.
A nemzetközi beruházók közül kiemelkedik az autóiparban tevékenykedő T
2019-11-06 21:42:01
velemenyezd: Áder János fizikusokat fogadott a Sándor-palotában
köztársasági elnököt.
A beszélgetés apropója egy olyan projekt, amely Magyarországnak részben energiapolitikai szempontból, részben az energiafelelősség szempontjából fontos - hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a megbeszélést követő sajtótájékoztatón.
Kiemelte, hogy Magyarország energiamixének 90 százalékát 2030-ra szén-dioxid mentesen fog
2019-11-05 19:59:29
velemenyezd: Palkovics László: nemzetközi piacra segítjük a magyar kis- és középvállalkozásokat
adóterhelése jelentősen csökkent, ez is hozzájárult ahhoz, hogy a kkv-k által előállított hozzáadott érték 2010 óta 27 százalékkal emelkedett, exportjuk több mint 45 százalékkal nőtt.
Palkovics László elmondta: 2010 és 2018 között összesen mintegy 5000 milliárd forint kedvezményes hitellel és tőkével segítették a kkv-k finanszírozását, 2017 végén a magyarországi kkv-k 5545 mi
2019-11-05 14:29:04
velemenyezd: A nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárást dolgoznak ki Szegeden

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a magyar energiapolitika egyik sarkalatos pontjának nevezte, hogy 2030-ra az országban az elektromos energia 90 százalékát szén-dioxid-kibocsátás nélkül állítsák elő. Hozzátette: a nukleáris energia nélkül ezeket a célokat nem lehet elérni.
A működő, és az újonnan építendő paksi blokkok stabil és biztonságos működteté
2019-11-04 14:21:28
velemenyezd: Palkovics: a korszerű technológiák teszik tartóssá a magyar növekedést

Palkovics László kiemelte, hogy nem csupán az ide érkező befektetési összegek magasak, hanem az általuk létrehozott gyártás hozzáadott értéke is, és egyre általánosabb a kutatási és innovációs központok megtelepedése.
A tárcavezető üdvözölte, hogy a Brexit közeledtével a startup cégek is egyre vonzóbb célpontnak tekintik Magyarországot.
A kutatásra és fejlesztésre
2019-10-31 22:12:15
velemenyezd: Palkovics: a kkv-k körében erősíteni kell az innovációt!
növelni kívánja a kutatás-fejlesztésre szánt összegeket, eddig a GDP 1,53 százalékát fordította K+F tevékenységre az ország, ezt már a közeljövőben a GDP 2 százalékára kívánják emelni.
Palkovics László kiemelte: az egyetemeknek nem lehet izoláltan tevékenykedniük, meg kellene ismerniük a kis- és közepes cégek tevékenységét, és együtt kellene működniük a kkv-kal. Így a felsőok
2019-10-31 17:52:14
velemenyezd: Az ITM meghallgatja a HÖOK és más szervezetek legújabb javaslatait a felsőoktatási felvételi követelményekről,
ügyében. A felsőoktatási felvételi követelményként előírt B2-es szintű nyelvvizsga 2020-as bevezetéséről a kormány öt évvel ezelőtt, minden felelős partner egyetértésével döntött.
Palkovics László a mostani egyeztetéseken kiemelte, hogy a kormány korrekt ötéves felkészülési időszakot hagyott, de emellett kész meghallgatni a legújabb javaslatokat a legjobb döntés meghozatala é
2019-10-31 14:21:28
velemenyezd: Palkovics László: jobb lesz a szakképzés, emelkedik a szakképzésben oktatók bére, ösztöndíjakat kapnak a szakké

Palkovics László közölte, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden nyújtja be az Országgyűlésnek a szakképzési törvény tervezetét. Az osztrák mintára kidolgozott javaslat értelmében a tanulók a technikum és a szakképző iskola közül választhatnak, előbbinél 5 éves, utóbbinál 3 éves képzésben vehetnek részt.
A miniszter elmondta, hogy a technikum a szakmáho
2019-10-29 16:16:08
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Palkovics László, World Robot Olympiad, Európai Unióban, Áder János, Magyarországon Békéscsabán, Széchenyi István Egyetem, Ezzel Magyarország, György László, Technológiai Minisztérium, magyar-kínai oktatási, magyar gazdaság, egyik legdinamikusabb, magyar kis-, nukleáris hulladékok, korszerű technológiák, magyar növekedést, kkv-k körében, felsőoktatási felvételi, szakképzésben oktatók, rövidebb időtartamú, szakképzési együttműködést, kínai partnerrel, következő lépés, kormánynak február, rendezéshez kapcsolódó, olyan országnak,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.