Belépés
velemenyezd: Harminc zenei esemény a Nemzetközi Fúvósnapok Fesztivál programjában

A fesztivál programját ismertető, keddi sajtótájékoztatón - amelyen jelen volt négy házigazda település polgármestere is -, Kovács Pál, a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár, a programsorozat fővédnöke azt mondta, a Paks II. projekthez hasonlóan újabb nemzetközi projektet köszönthetnek Pakson és térségében.
A zenei fesztivál az együttműködésr
2020-08-12 07:04:16
velemenyezd: Újra lehet jelentkezni atomerőmű specifikus szakirányú továbbképzésre

Az egyetem keddi közleménye szerint az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök és szakember képzéseket a Paks II. Akadémia hat felsőoktatási intézménnyel közösen, köztük a Dunaújvárosi Egyetemmel együttműködésben hozta létre.
A Paks II. Zrt. anyagi támogatásával indítják a szakokat, ezért a Dunaújvárosi Egyetemen 25 jelentkező számára térítésmentes a képzés, de korlátozott s
2020-07-29 07:03:38
velemenyezd: Potrivit ministrului ungar responsabil pentru investiţii, construirea de centrale nucleare este în interesul Un

János Süli a explicat, pe postul public de ştiri M1 din Ungaria, că centralele convenţionale ar putea echivala performanţa reactoarelor noi care se vor construi la Paks doar cu preţul emisiei a 17 milioane de tone de dioxid de carbon pe an. Emisia totală a circulaţiei din Ungaria este mult mai mică, de 12 milioane de tone, iar capacitatea anuală de reproducere a pădurilor est
2020-07-08 13:02:00
velemenyezd: Az atomerőmű-építés Magyarország érdeke a beruházásért felelős miniszter szerint

Süli János az M1 aktuális csatornán kifejtette, hogy az épülő paksi blokkok teljesítményét a hagyományos erőművek évi 17 millió tonnányi széndioxid-kibocsátásával tudnák csak kiváltani. Ennél még a teljes magyarországi közlekedés kibocsátása is jóval kevesebb, 12 millió tonnányi, az erdők reprodukciós képessége pedig éves szinten mindössze 6 millió tonna.
Az atomerőmű -
2020-07-08 11:11:34
velemenyezd: Június 30-án nyújtja be a Paks II Zrt. az új atomerőmű engedélykérelmét
Bács-Kiskun és Fejér megyei település tartozik. A miniszter szerint
2020-06-26 14:11:49
velemenyezd: Átadták a Paks-Cece közötti út Fejér megyei szakaszát
fel: a 6231-es út az 1950-51-es államháztartási reform keretében komoly műszaki beavatkozáson esett át, majd az 1970-es évek közepétől a kilencvenes évek elejéig jelentős munkaerő áramlott a paksi atomerőmű építkezéseire. Úgy vélte, Paks 2 építésével ismét nagy lesz a forgalom az úton, így valóban időszerű és fontos volt az útszakasz rendbetétele.
Hesz Gábor, a Magyar Közút N
2020-06-24 11:52:02
velemenyezd: Krónika 5. rész (költségvetés, vezérszónokok, nemzetiségi szószóló, független)
ellenzék a választásokon. A kormány jövőre 29 milliárdot ad Budapestnek, miközben 36 milliárdot vesz el - tette hozzá.
A költségvetés nagy nyertesének nevezte többek között a "megalomán" Paks II. beruházást, az átláthatatlan vasútfejlesztést, valamint több turisztikai beruházást, és a kormányzati kommunikációt.
A Párbeszéd vezérszónoka jólétre és az emberek biztonságára
2020-06-10 15:13:30
velemenyezd: Orbán la Minsk: UE să anuleze sancţiunile împotriva Belarusului!
că refuză discriminarea manifestată faţă de aceasta. Ungaria urmăreşte cu atenţie construcţia centralei nucleare din Belarus, care se desfăşoară cu o tehnologie similară cu cea a centralei Paks 2 din Ungaria - a adăugat.
El a evocat şi contul de credit de 40 milioane de euro deschis de către Ungaria la banca Eximbank, destinată finanţării colaborării între firme belaruse şi u
2020-06-05 15:22:22
velemenyezd: Schanda Tamás: 4 milliárdos támogatás egyházi intézmények energetikai korszerűsítésére
családok energia- és élelmiszerköltségei ne növekedjenek a klímacélok miatt. Atomenergia nélkül nincs klímasemleges gazdaság, az atomenergia használatát támogatni kell, ezért van szükség a Paks II. beruházásra - mondta. Véleménye szerint nem engedhető meg, hogy az EU Magyarország és a térség más országainak rovására foglalkozzon klímavédelemmel, a következő uniós költségvetésben e
2020-06-02 15:45:46
velemenyezd: Süli: korábban kezdődhetnek a Paks II. építését megelőző földmunkák

Süli János emlékeztetett arra, hogy az új atomerőmű létesítési engedélykérelmét 2020. június 30-ig nyújtja be a Paks II Zrt. a hatóságnak. Ezt követően három hónappal lehet kérelmezni a földmunkák elkezdését, és ha nem lesz hiba a műszaki tervekben, három hónapos elbírálás után, jövő év elején kezdődhetnek a földmunkák.
A főépület építéséhez a társaság az engedélyt várha
2020-04-23 12:41:22
velemenyezd: Süli János: Paks II. újabb brüsszeli jóváhagyást kapott
tervezett hazai jogszabálymódosítás nem jelent enyhítést. Az előírásokat, követelményeket nem módosítja, a hatóság felügyeleti jogosítványai nem változnak. A módosításnak egyedüli célja, hogy a paksi telephelyen az előkészítő földmunkák korábban megkezdődhessenek, így biztosítottak legyenek a folyamatos munkavégzés feltételei.
Süli János hozzátette: a Brüsszel által is jóváha
2020-04-23 10:21:25
velemenyezd: Koronavírus - LMP: társadalmi szolidaritásra van szükség
alkalmi munkából élnek, vagy már régen elvesztették állásukat, segélyt kell fizetni - véli az LMP. Ennek fedezésére szerintük a "felesleges és drága beruházások" forrásait, a többi között a Paks II.-re vagy a Budapest-Belgrád vasúti fejlesztésre szánt összeget lehetne átcsoportosítani.
Az LMP törvényjavaslatot terjesztett a Ház elé a nemzeti szolidaritási alap létrehozása cé
2020-04-17 11:31:36
Oldal: 
Keresés


Üzenetek
Nemzetközi Fúvósnapok Fesztivál, Paks II Zrt, Schanda Tamás, Paks II, Süli János, Kovács Pál, Dunaújvárosi Egyetemmel, Dunaújvárosi Egyetemen, János Süli, Hesz Gábor, Magyar Közút, atomerőmű-építés Magyarország, beruházásért felelős, fesztivál programját, paksi atomerőmű, programsorozat fővédnöke, zenei fesztivál, egyetem keddi, atomerőművi üzemeltetési, épülő paksi, hagyományos erőművek, teljes magyarországi, erdők reprodukciós, miniszter szerint, 1950-51-es államháztartási, 1970-es évek,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, API, Online Póker, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.